Jump to content
IGNORED

Twin Peaks nova sezona, vreme je za hajp

Lrd

Recommended Posts

Posted

Uz sve nedostatke koje serija ima, fenomenalno je kako je meta- u odnosu na danasnju televiziju, cak i vise nego sto je to bio stari Twin Peaks.

Rekao bih da je to zbog nedostataka :D

LInch rasteze medijum do pucanja u svakom smislu - nikada vidjen ritam i takva gomila uvezanih bizarnosti. Linch vazda bezi od ikakve mogucnosti da se njegov rad svrsta u 1zanr i ovo je jos jedan dokaz za to. Povuklo me da (ipak) odgledam prvu sezonu, stigao do pete epizode, i posle toliko godina nije pregazena. Ali da, ovo je revolucionarnije.

Posted

Izgleda da ima nešto u Odri u komi teoriji, mada možda nije koma u pitanju, već neko od tih mesta s druge strane

Nećemo to, izgleda, nikad tačno saznati.  :(

Posted

Dakle, stali smo... Negde. Lepo je pevao pokojni Branko Črnac, "gdje li sam to sada ja, koja li je godina..."

Posted

Moglo bi se reći da nas je Linč baš dugo i lepo provozao u poslednjoj epizodi.

Posted

Meni je i poslednja epizoda (uglavnom) jasna*. Posle sam ponovo odgledao Mulholland Dr (pošto su neki uporedili 18. epizodu sa M.Dr) i... Twin Peaks još ispada i jasniji.

*

Klasični SF - izmena jednog događaja iz prošlosti menja celu budućnost. Što je i sam Mr C rekao u 17. epizodi, "past determines the future", i "some things will change".

A Phillip Jeffries se žali na to da mu je u čajniku klizavo. :D To je već Alice in Wonderland.

Posted

Ima i na indiewire par clanaka na temu zavrsetka, samo su oni pazljivo gledali od pocetka seriju i povezivali sa filmom ????

Posted

da procitao sam to na putu do posla, ima smisla.

Posted

Jel se na kraju objasnilo sta je ono izaslo iz masine i pojelo golu studentariju sto se ljubavisala na kaucu u prvoj epizodi?

Posted

valjda je jowday stvorilo boba da se ne cima licno?