September 4, 20177 yr Uz sve nedostatke koje serija ima, fenomenalno je kako je meta- u odnosu na danasnju televiziju, cak i vise nego sto je to bio stari Twin Peaks. Rekao bih da je to zbog nedostataka :D LInch rasteze medijum do pucanja u svakom smislu - nikada vidjen ritam i takva gomila uvezanih bizarnosti. Linch vazda bezi od ikakve mogucnosti da se njegov rad svrsta u 1zanr i ovo je jos jedan dokaz za to. Povuklo me da (ipak) odgledam prvu sezonu, stigao do pete epizode, i posle toliko godina nije pregazena. Ali da, ovo je revolucionarnije.
September 4, 20177 yr Izgleda da ima nešto u Odri u komi teoriji, mada možda nije koma u pitanju, već neko od tih mesta s druge strane Nećemo to, izgleda, nikad tačno saznati. :(
September 4, 20177 yr Dakle, stali smo... Negde. Lepo je pevao pokojni Branko Črnac, "gdje li sam to sada ja, koja li je godina..."
September 4, 20177 yr Meni je i poslednja epizoda (uglavnom) jasna*. Posle sam ponovo odgledao Mulholland Dr (pošto su neki uporedili 18. epizodu sa M.Dr) i... Twin Peaks još ispada i jasniji. * Klasični SF - izmena jednog događaja iz prošlosti menja celu budućnost. Što je i sam Mr C rekao u 17. epizodi, "past determines the future", i "some things will change". A Phillip Jeffries se žali na to da mu je u čajniku klizavo. :D To je već Alice in Wonderland.
September 5, 20177 yr Ima i na indiewire par clanaka na temu zavrsetka, samo su oni pazljivo gledali od pocetka seriju i povezivali sa filmom ????
September 7, 20177 yr Jel se na kraju objasnilo sta je ono izaslo iz masine i pojelo golu studentariju sto se ljubavisala na kaucu u prvoj epizodi?