Tribun_Populi Posted June 3, 2016 Author Share Posted June 3, 2016 Ne kažem ja, nego KAPK, i to da bi opravdala nekako svoj nerad. Nemaju diskreciono pravo, doneseš papire i ako imaš sve, toeto. Zato ovo i rade. Link to comment
ultra plasticni Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Samo 5 fakulteta ima akreditaciju, ovi ostali ne Link to comment
Ayatollah Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Danas je tukao grad verovatno zbog toga što su mi iz Komore najavili da bih možda mogao da polažem zakletvu sledeće nedelje. Nije prošlo mnogo, samo 3 meseca od advokatskog. Link to comment
Strahan Posted June 21, 2016 Share Posted June 21, 2016 http://www.politika.rs/scc/clanak/357561/Advokat-Marko-Kastratovic-naden-mrtav-sumnja-u-samoubistvo Link to comment
zema Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Ovo me podseća na pravocard od pre 15ak godina samo se tamo plaćalo godisnje Link to comment
Ayatollah Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 Pljunuo danas pola miliona dinara za upis u Komoru. Zakletvu tempirali za sutra (Vidovdan), kao da idem u Kosovski boj. Link to comment
Tihajeza Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 Pljunuo danas pola miliona dinara za upis u Komoru. Jesi za te pare dobio neki porodični paket? Ono, upisao i ženu i decu, za kad porastu? Link to comment
Tribun_Populi Posted June 27, 2016 Author Share Posted June 27, 2016 Pljunuo danas pola miliona dinara za upis u Komoru. Zakletvu tempirali za sutra (Vidovdan), kao da idem u Kosovski boj. Srećne ti rane, junače! Link to comment
Ayatollah Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 Jesi za te pare dobio neki porodični paket? Ono, upisao i ženu i decu, za kad porastu? Kako da ne... Dobiću sutra kafu i vodu, možda i viski ako budu raspoloženi... I dvosatnu Šoškićevu tiradu o tome kako su korporativne kancelarije uzrok svog zla u srpskoj advokaturi, dočim su crnogorsko - udbaške kombinacije garancije nezavisnosti advokature... Naravno, identifikacioni broj neće moći odmah da mi daju, iako mi rok od 15 dana za prijavu na paušal teče od odmah, a pre toga valja dobiti PIB i otvoriti račun. Kolega koji je ovo radio mesec dana pre mene kaže da je uklopio sve bukvalno u dan. Link to comment
Ayatollah Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 Srećne ti rane, junače! Hvala, isplatiće se valjda...jednog dana... Link to comment
Hamlet Strašni Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 Jel može to na rate? Ili sam dobio pogresnu info Sent from my iPad using Tapatalk Link to comment
Tribun_Populi Posted June 27, 2016 Author Share Posted June 27, 2016 Hvala, isplatiće se valjda...jednog dana... Nadam se i ja, i mene isto čeka u bližoj perspektivi. Već ošacujem šta će od dedovine da odleti da bih mogao da platim reket i preživim prvih godinu dana. Biće, ako potera sreća možda i za godinu do godinu i po budeš u plusu. Samo hrabro! Link to comment
Ayatollah Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 Jel može to na rate? Ili sam dobio pogresnu info Sent from my iPad using Tapatalk Mene su zvali iz računovodstva AKB i nikakve mi rate nisu spominjali, niti me bilo šta pitali - samo su mi izdiktirali brojeve i iznose (plaća se odmah i obavezno osiguranje i članarina za naredni mesec, cca 5200 RSD). Ne bi čudilo da oni na UO procenjuju ko koliko može da plati, pa kad su videli mene, bivšeg menadžera iz velike kompanije, procenili da ja to mogu odmah. To je i osnovni problem - proces je skroz netransparentan, ne znaš ni kada se odlučuje, ni kakva je odluka, ni na osnovu čega je doneta, samo te pozovu iz računovodstva i saopšte ti koliko i do kada da uplatiš. Link to comment
nautilus Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 clanarina je 1000 dinara mesecno i ne moras je placati svaki mesec, plati to jednom u 6 meseci, manje je zezanja. meni nekada prodje i godinu dana da ne platim, zaboravim ili odlazem do januara kako bih overio legitimaciju o istom trosku i sto redje dolazio u komoru. osiguranje je oko 4000 godisnje. najgora je ta upisnina, nekada je bila 2000 evra a pripravnici su placali 10%. neki genijalac se zalio ustavnom sudu pa je ta odredba oborena a u komori su doneli novu po kojoj je upisnina 500k a za pripravnike 10%. i tako ce se to vrtiti dalje. soskic :D posluzi se starim trikom kapetanam i makar im popij sav razvodnjeni viski Link to comment
Recommended Posts