4 hours ago4 hr E jebiga @Uskebasi znači ništa zakon, ništa evropski izveštaji i član 918 ZOO I tumačenje istog od Vrhovnog suda), već "tako treba".ImgBBScreenshot-20250709-125333-Chrome hosted at ImgBBImage Screenshot-20250709-125333-Chrome hosted in ImgBBČemu onda pravosuđe.@Ayatollah je u pravu. Moja sestra nekoliko puta naplaćivala slično kod AMSSa i mislim da oni ne traže ni izveštaj ni nikakvu posebnu papirologiju - posebno ako ne tražiš keš, već popravku kod njihovih servisera. Doteraš i oni poprave.E jebiga, ako nema vajde onda ništa :( Edited 4 hours ago4 hr by Spooky
4 hours ago4 hr U potpunosti se slažem sa Ajatolahom, zapravo, krenuo sam da pišem skoro identičnu stvar. Reklame ni na koji način ne bi pomogle strankama, vrtele bi se reklame onih najimućnijih, a to strankama ništa ne znači. Recenzije i sad postoje na guglu i gotovo svi advokati imaju najviše ocene. Ovo je reputaciona profesija i preporuka je i dalje broj 1 način za pronalaženje advokata. Sve drugo je nabadanje.
3 hours ago3 hr 1 hour ago, Spooky said:E jebiga @Uskebasi znači ništa zakon, ništa evropski izveštaji i član 918 ZOO I tumačenje istog od Vrhovnog suda), već "tako treba".ImgBBScreenshot-20250709-125333-Chrome hosted at ImgBBImage Screenshot-20250709-125333-Chrome hosted in ImgBBČemu onda pravosuđe.@Ayatollah je u pravu. Moja sestra nekoliko puta naplaćivala slično kod AMSSa i mislim da oni ne traže ni izveštaj ni nikakvu posebnu papirologiju - posebno ako ne tražiš keš, već popravku kod njihovih servisera. Doteraš i oni poprave.E jebiga, ako nema vajde onda ništa :(Ti moraš da dokazes kako je šteta nastala i da su ispunjeni svi uslovi za isplatu naknade stete iz osiguranja. Ako nema spora oko toga kako je steta nastala, ako ima svedoka, ako su druga vozila učestvovala i dogadjaju... onda mozes da uspes u sporu. Citirana praksa govori o tome da je nistava odredba kojom se ugovara neka tvoja obaveza, neispunjenje koje obaveze vodi gubitku prava, jer se policijski zapisnik smatra samo jednim od dokaza kako je steta nastala. A ti mozes dokazivati i drugim dokaznim sredstvima.
2 hours ago2 hr 1 hour ago, Godfrey said:Samo u krivičnim.Ja prekršio danas štrajk. Imao sam u 12,20 sudjenje.
2 hours ago2 hr 1 minute ago, Hamlet Strašni said:Ja prekršio danas štrajk. Imao sam u 12,20 sudjenje.Pa šta si uradio brate? Edited 2 hours ago2 hr by Milošica
2 hours ago2 hr 40 minutes ago, Uskebasi said:Ti moraš da dokazes kako je šteta nastala i da su ispunjeni svi uslovi za isplatu naknade stete iz osiguranja.Ako nema spora oko toga kako je steta nastala, ako ima svedoka, ako su druga vozila učestvovala i dogadjaju... onda mozes da uspes u sporu.Citirana praksa govori o tome da je nistava odredba kojom se ugovara neka tvoja obaveza, neispunjenje koje obaveze vodi gubitku prava, jer se policijski zapisnik smatra samo jednim od dokaza kako je steta nastala. A ti mozes dokazivati i drugim dokaznim sredstvima.E jebi ga, sad se izigravaš drvenog advokata ;)Šteta je nastala - imaju fotografije kad sam sklopio ugovor bez štete, imaju zapisnik i fotografije svog procenitelja nakon štete.Imaju i moj izveštaj potpisan pod krivičnoj i materijalnoj odgovornosti (a ozbiljan zatvor preti kad varaš osiguranje).A i oni pokrivaju gotovo bilo kakve štete, osim par izuzetaka (vozio pijan, namerno izazvao) pa nema tu mnogo scenarija da sam potencijalno mutio - pogotovo ako nemam istoriju pijane vožnje.Bilo kakav Risk assessment ti kaže da kad neko u sedmoj godini prijavi prvu štetu da nije prevara (više sam ja para dao njima nego što je ova šteta).Sa druge strane, iskustva sa obaveznim osiguranjima od odgovornosti su mnogo bolja i čini mi se da ih je NBS doveo u red, pa i kad izigravaju nezakonite karafeke (traže da potpišeš da se odričeš dodatnih zahteva za isplatu po inicijalnoj proceni) ti ih prozoveš i pomeneš NBS - kažu šalili smo se - evo pare, a ako bude veća šteta, slobodno tražite.