Jump to content

Advokatura

Featured Replies

Samo u krivičnim ili u svim?

• Replies 2k
  • Views 185.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ja sam taj, pa evo da se prijavim.   nisam bio adv. pripravnik, ali sam proveo u pravosuđu dobar deo dosadašenje karijere, bio sam sve, počevši od volontera, pripravnika, saradnika, višeg sa

• bejzbolka
    bejzbolka

Doneta je nova odluka o obustavi, očekuje se nova skupština i podizanje uloga. Žvalavi sve radi sebi na štetu, neverovatan glupak.

• Ogranak AKV u Zrenjaninu danas pustio mejl svima koji su upisani tamo sa pitanjem da li hoće male ili velike rokovnike. Mozgovi stavili sve u to ili cc, a mudri advokati odgovaraju preko reply to all,

Posted Images

E jebiga @Uskebasi znači ništa zakon, ništa evropski izveštaji i član 918 ZOO I tumačenje istog od Vrhovnog suda), već "tako treba".

ImgBB
No image preview

Screenshot-20250709-125333-Chrome hosted at ImgBB

Image Screenshot-20250709-125333-Chrome hosted in ImgBB

Čemu onda pravosuđe.

@Ayatollah je u pravu. Moja sestra nekoliko puta naplaćivala slično kod AMSSa i mislim da oni ne traže ni izveštaj ni nikakvu posebnu papirologiju - posebno ako ne tražiš keš, već popravku kod njihovih servisera. Doteraš i oni poprave.

E jebiga, ako nema vajde onda ništa :(

Edited by Spooky

U potpunosti se slažem sa Ajatolahom, zapravo, krenuo sam da pišem skoro identičnu stvar. Reklame ni na koji način ne bi pomogle strankama, vrtele bi se reklame onih najimućnijih, a to strankama ništa ne znači. Recenzije i sad postoje na guglu i gotovo svi advokati imaju najviše ocene. Ovo je reputaciona profesija i preporuka je i dalje broj 1 način za pronalaženje advokata. Sve drugo je nabadanje.

29 minutes ago, napadaj said:

Samo u krivičnim ili u svim?

Samo u krivičnim.

1 hour ago, Spooky said:

E jebiga @Uskebasi znači ništa zakon, ništa evropski izveštaji i član 918 ZOO I tumačenje istog od Vrhovnog suda), već "tako treba".

ImgBB
No image preview

Screenshot-20250709-125333-Chrome hosted at ImgBB

Image Screenshot-20250709-125333-Chrome hosted in ImgBB

Čemu onda pravosuđe.

@Ayatollah je u pravu. Moja sestra nekoliko puta naplaćivala slično kod AMSSa i mislim da oni ne traže ni izveštaj ni nikakvu posebnu papirologiju - posebno ako ne tražiš keš, već popravku kod njihovih servisera. Doteraš i oni poprave.

E jebiga, ako nema vajde onda ništa :(

Ti moraš da dokazes kako je šteta nastala i da su ispunjeni svi uslovi za isplatu naknade stete iz osiguranja.

Ako nema spora oko toga kako je steta nastala, ako ima svedoka, ako su druga vozila učestvovala i dogadjaju... onda mozes da uspes u sporu.

Citirana praksa govori o tome da je nistava odredba kojom se ugovara neka tvoja obaveza, neispunjenje koje obaveze vodi gubitku prava, jer se policijski zapisnik smatra samo jednim od dokaza kako je steta nastala. A ti mozes dokazivati i drugim dokaznim sredstvima.

1 hour ago, Godfrey said:

Samo u krivičnim.

Ja prekršio danas štrajk. Imao sam u 12,20 sudjenje.

1 minute ago, Hamlet Strašni said:

Ja prekršio danas štrajk. Imao sam u 12,20 sudjenje.

Pa šta si uradio brate?

Edited by Milošica

Nisam znao da je štrajk, dok se nije završilo sudjenje.

Vikao Pumpaj i trazio da udje u zapisnik.

40 minutes ago, Uskebasi said:

Ti moraš da dokazes kako je šteta nastala i da su ispunjeni svi uslovi za isplatu naknade stete iz osiguranja.

Ako nema spora oko toga kako je steta nastala, ako ima svedoka, ako su druga vozila učestvovala i dogadjaju... onda mozes da uspes u sporu.

Citirana praksa govori o tome da je nistava odredba kojom se ugovara neka tvoja obaveza, neispunjenje koje obaveze vodi gubitku prava, jer se policijski zapisnik smatra samo jednim od dokaza kako je steta nastala. A ti mozes dokazivati i drugim dokaznim sredstvima.

E jebi ga, sad se izigravaš drvenog advokata ;)

Šteta je nastala - imaju fotografije kad sam sklopio ugovor bez štete, imaju zapisnik i fotografije svog procenitelja nakon štete.

Imaju i moj izveštaj potpisan pod krivičnoj i materijalnoj odgovornosti (a ozbiljan zatvor preti kad varaš osiguranje).

A i oni pokrivaju gotovo bilo kakve štete, osim par izuzetaka (vozio pijan, namerno izazvao) pa nema tu mnogo scenarija da sam potencijalno mutio - pogotovo ako nemam istoriju pijane vožnje.

Bilo kakav Risk assessment ti kaže da kad neko u sedmoj godini prijavi prvu štetu da nije prevara (više sam ja para dao njima nego što je ova šteta).

Sa druge strane, iskustva sa obaveznim osiguranjima od odgovornosti su mnogo bolja i čini mi se da ih je NBS doveo u red, pa i kad izigravaju nezakonite karafeke (traže da potpišeš da se odričeš dodatnih zahteva za isplatu po inicijalnoj proceni) ti ih prozoveš i pomeneš NBS - kažu šalili smo se - evo pare, a ako bude veća šteta, slobodno tražite.