Jump to content
IGNORED

Advokatura

Tribun_Populi

Recommended Posts

Posted

Da li se obustava odnosi na notare? Ne vidim ni u vesti na N1, ni u predlogu AK Šabac.

Posted

Jel čuo neko, kada počine štrajk?

Posted (edited)

Objavljena odluka, od sutra 30 dana

Ne rade se ni pritvorski, bravo genijalci

Edited by Godfrey
Posted

Dakle, ovo je jedna od najnerazumljivijih odluka koje sam ja video u poslednje vreme.

Notari i izvršitelji se ne spominju uopšte, nije jasno da li smemo da postupamo pred njima.

Piše da ne smemo da boravimo u policiji i upravi "po bilo kom osnovu". Šta ako odem da produžim ličnu kartu, da li sam i onda u težoj povredi dužnosti advokata?

Određuje se da neću primati poštu. Šta je sa eŠalterom i eUpravom? Šta radim ako mi poštar ubaci poštu u sanduče?

U izreci ne stoji od kada odluka stupa na snagu, već piše negde u obrazloženju.

Jad, beda i tuga.

• +1 2
Posted (edited)

U prethodnim odlukama su bili navedeni i notari i izvrsitelji.

Bio je i deo "po bilo kom profesionalnom osnovu", sto se odnosi na taj deo na koji se referiras.

Ocigledno je predlog sklepan nedovoljno precizno i tako usvojen.

Ostaje nejasno i za mejlove, da li ja mogu da putem mejla komuniciram sa izvrsiteljima, notarima ili sam i tu u prekrsaju?

Ako odluku tumacimo jezicki zakljucak bi bio da je to dozvoljeno, ali nisam siguran da je to sustinski bila namera kada je odluka donosena.

Edited by ZSNj
Posted
19 minutes ago, Ayatollah said:

Dakle, ovo je jedna od najnerazumljivijih odluka koje sam ja video u poslednje vreme.

Notari i izvršitelji se ne spominju uopšte, nije jasno da li smemo da postupamo pred njima.

Piše da ne smemo da boravimo u policiji i upravi "po bilo kom osnovu". Šta ako odem da produžim ličnu kartu, da li sam i onda u težoj povredi dužnosti advokata?

Određuje se da neću primati poštu. Šta je sa eŠalterom i eUpravom? Šta radim ako mi poštar ubaci poštu u sanduče?

U izreci ne stoji od kada odluka stupa na snagu, već piše negde u obrazloženju.

Jad, beda i tuga.

kakva je stanje onda?zna li se?

Posted
2 minutes ago, ZSNj said:

U prethodnim odlukama su bili navedeni i notari i izvrsitelji.

Bio je i deo "po bilo kom profesionalnom odnosu", sto se odnosi na taj deo na koji se referiras.

Ocigledno je predlog sklepan nedovoljno precizno i tako usvojen.

Ostaje nejasno i za mejlove, da li ja mogu da putem mejla komuniciram sa izvrsiteljima, notarima ili sam i tu u prekrsaju?

Ako odluku tumacimo jezicki zakljucak bi bio da je to dozvoljeno, ali nisam siguran da je to sustinski bila namera kada je odluka donosena.

Ma skroz nepismena odluka, a i predlog AK Šabac je takav. Meni je jasno šta je bila namera, ali to nije reflektovano u odluci, pa sada tu ima milion praznina i nelogičnosti.

Ja evo sada ne znam da li mogu da za klijenta iz inostranstva odem na ostavinsku raspravu kod notara da dam negativnu nasledničku izjavu, jer niti znam da li mogu da postupam kod notara, niti da li se davanje negativne izjave smatra prekluzivnom radnjom u smislu odluke, a ako ne odem može mi se desiti da notar održi ročište, pretpostavi pozitivnu izjavu i donese rešenje. Što je najgore, ne mogu notaru ni da pišem, niti da odem da pričam sa njim. Na sve to, moram sada i klijentu da objašnjavam šta se događa i koji su rizici.

• +1 2
Posted
9 minutes ago, Miki_belavista said:

kakva je stanje onda?zna li se?

Pa verovatno će da se čeka uputstvo UO AKS, kao i to da li će neko da tuži za poništaj odluke i da stavi privremenom merom odluku van snage. Videćemo za koji dan. 

• +1 1
Posted (edited)

Ne bi me iznenadilo sledeće

Podnose se ostavke u UO

Sutra ide tužba sa privremenom merom

Sud usvaja meru,  obustava gotova

UO ne može ništa i tako

Ako je ovo bila prvobitna ideja, za slučaj da prodje predlog 30 dana..jezivo

Naravno, ovo sve pišem sad iz glave, ali ništa mi se cela ova priča ne svidja

Snuzovane se mi adv grupe, jer me stvarno ne zanima da gledam slike ćevapa i piva iz kafane idiota koji valjda nemaju to gde drugo da postavljaju, ali sad sam ušao i tamo je haos šta sve ima

Da ne pričam o idiotizmima u samoj odluci, @Ayatollah ih je naveo

Beležnici i notari mogu, valjda apr i rgz, ali eto, ja ne mogu sutra u 10h na pretres branjeniku koji je 4 godine u pritvoru..hah, bolesno

Tj, možda ću u 9:45h shvatiti da mogu

Toliko sam ogorčen da nemam reči

Edited by Godfrey
Posted
22 minutes ago, Ayatollah said:

Pa verovatno će da se čeka uputstvo UO AKS, kao i to da li će neko da tuži za poništaj odluke i da stavi privremenom merom odluku van snage. Videćemo za koji dan. 

ako potraje duze,bogme finansije ce biti problem,posto vecini ni ovako ne cvetaju ruze. 

Posted

Mene poštar i ne traži. Potpiše me i ubaci u sanduče. 

• Tužno 1
Posted

Isto. Imaš sudska dokumenta gde više nije potreban potpis za prijem. Dovoljno je da se ubaci u sanduče. Znači, možeš primiti tako neku sitnicu a ne smeš presudu u postupku koji traje 5 godina.

AKŠ je pisao predlog i bilo je ili se usvaja ili se ne usvaja. Ako se ne usvoji prodali ste se Vučiću. Provizorijum društvo, nje država.

Posted

Sad me zvao moj poštar. Zadrzavace naša pisma do daljnjeg, a onda će na nivou njihove radne jedinice da se odluci ste će dalje da rade sa njima. 

• +1 1
Posted

Nama rekli u pošti da će za zadržavaju 5 dana pošiljke iz sudova (nisu rekli ništa za izvršitelje, katastar itd) i potom da ih vraćaju. Verovatno i poštama treba vremena da se usaglase.