stajebrebilo Posted February 10 Posted February 10 A može li advokat da prisustvuje izvršenju privremene mere na terenu ? U pitanju je imovinski spor.
cedo Posted February 18 Posted February 18 https://n1info.rs/vesti/disciplinska-prijava-protiv-zore-dobricanin-nikodijevic-zbog-izjava-u-emisiji-na-tv-pink/ Advokatica Ivana Soković Krsmanović podnela je disciplinskom tužiocu Advokatske komore Srbije prijavu protiv advokatice Zore Dobrčanin Nikodinović zbog njenih izjava u emisiji "Magazin In" na RTV "Pink" 18. januara ove godine. Prijava se odnosi na izjave koje se smatraju neprimerenim i štetnim, jer su relativizovale nasilje nad ženama, prebacivale krivicu na žene kao „provokatore“ nasilja i opravdavale nasilje muškaraca, što je dovelo do negativnih reakcija u medijima, navodi advokatica Soković Krsmanović. Dalje se navodi da je Zora Dobrčanin Nikodinović u emisiji tvrdila da žene „provociraju“ nasilje, da je borba za ženska prava „pomama“, te da nevladine organizacije i sigurne kuće „uništavaju brak“. Takođe, izjavila je da muškarci, koji se ponašaju nasilno, to rade jer nisu navikli da reše probleme razgovorom, već reaguju fizički. Ove izjave su, prema prijavi, duboko uvredljive i diskriminatorne, jer stavljaju odgovornost na žene koje su žrtve nasilja, dok nasilje muškaraca opravdavaju njihovom „genetskom predispozicijom“. Podnosilac prijave smatra da ovakve izjave nanose štetu ugledu advokature i poziva na disciplinski postupak protiv Zore Dobrčanin Nikodinović, i naglašava da su ove izjave podržale negativne stereotipe o ženama i nasilju, što može imati dugoročne negativne posledice na društvenu percepciju nasilja i žrtava. 1
Ayatollah Posted February 27 Posted February 27 44 minutes ago, ultra plasticni said: Ako ovo budu izglasali, ja ću prvi da budem štrajkbreher. Neka me isključe iz Komore, boli me kurac realno.
Engineer Posted February 28 Posted February 28 Kad čitam vaše komentare, koliko komoru zabole za članove, a ovamo se pretvaraju da se bore za bolje sutra, padnu mi na pamet američki sindikati, koji imaju fond za ovakve situacije, od novca koji članovi plaćaju za članstvo. Pa kad proglase štrajk, mogu da finansiraju život radnika u tom periodu. Pa me zanima šta komora radi sa tim novcem, osim što kupuje zgrade.
fillex Posted February 28 Posted February 28 1 hour ago, Engineer said: Kad čitam vaše komentare, koliko komoru zabole za članove, a ovamo se pretvaraju da se bore za bolje sutra, padnu mi na pamet američki sindikati, koji imaju fond za ovakve situacije, od novca koji članovi plaćaju za članstvo. Pa kad proglase štrajk, mogu da finansiraju život radnika u tom periodu. Pa me zanima šta komora radi sa tim novcem, osim što kupuje zgrade. Kokain i dobre kurve nisu jeftini, jbg. 3
Ayatollah Posted February 28 Posted February 28 1 hour ago, Engineer said: Kad čitam vaše komentare, koliko komoru zabole za članove, a ovamo se pretvaraju da se bore za bolje sutra, padnu mi na pamet američki sindikati, koji imaju fond za ovakve situacije, od novca koji članovi plaćaju za članstvo. Pa kad proglase štrajk, mogu da finansiraju život radnika u tom periodu. Pa me zanima šta komora radi sa tim novcem, osim što kupuje zgrade. Šta radi Komora sa parama, osim što kupuje zgrade? Pa razne stvari - putuje se na advokatske konferencije po celom svetu, isplaćuju se apanaže za članstvo u komisiji za polaganje advokatskog ispita, pokrivaju se materijalni troškovi neodržanih sednica Skupštine Komore (npr. 11 hiljada evra za kopiranje materijala koji se baci posle - kako sam čuo, zakupnina amfiteatra u Pravnom), plaćaju se plate zaposlenima, itd. Jedino što se ni jedan jedini dinar ne potroši na popravljanje statusa advokata i stanja u Komori. Komora čak ni pomoć ne isplaćuje svojim bolesnim i postradalim članovima, već nam je i tu uvela neki Fond solidarnosti koji mi finansiramo mesečno povrh članarine. Iskreno, kada bi neki američki ili engleski Bar Association uradio ovo što je uradila AKS, u roku od dva dana bi popio milionske tužbe od lokalnih advokatskih firmi, pa se zato takve stvari tamo ne rade. Kada bih ja ovde to isto uradio, članovi uprave Komore bi mi na kuću verovatno poslali nekog od njihovih branjenika da malo popričaju sa mnom... 2 1
Tribun_Populi Posted February 28 Author Posted February 28 Ja sam isprva podržavao obustavu, ali onu šabačku. Znači paraliza total, ništa pritvor i borba protiv korupcije™ hapšenjem čistačica i kafe kuvarica. Posle onakve odluke suda koja veze s mozgom i zakonom nema, a onda i onakve reakcije udbaških poltrona iz upravnog odbora, ne pada mi na pamet više. Ove komorske predizborne igrarije i glumljenje opozicije mogu slobodno da si nabiju tamo gde sunce ne sija. 2
Barrister Posted February 28 Posted February 28 12 hours ago, Ayatollah said: Ako ovo budu izglasali, ja ću prvi da budem štrajkbreher. Neka me isključe iz Komore, boli me kurac realno. Sad čekamo Terzića da objasni kako je 15 dana malo. Kao što rekoh igra advokata "krivičara" koji uglavnom sede u organima komora, koji bi da operu biografije i steknu status lažnih prvoboraca. 1
Tribun_Populi Posted March 7 Author Posted March 7 6 hours ago, ultra plasticni said: skupstina aks zakazana za 29.03 Ma pobeda. Studenti poslali 5.3. mail AKS s pozivom da se advokati zvanično pridruže protestu 8.3. i da komora odredi predstavnika koji će se obratiti skupu. Predsednik AKS oćutao. UO samoinicijativno podržao, 12 od 15 bili za, ovaj opet oćutao, i poslao im poziv za skupštinu koju je samoinicijativno odredio za 29.3. a na dnevnom redu predlozi koje su uputile AK Požarevac i AK Vojvodine, jedna pre 20 a druga pre 10 dana. Neformalno obrazloženje je da nije išao ni na naprednjačke skupove iako su ga zvali, pa neće ni ovde.
Recommended Posts