Jump to content

Plivanje

Featured Replies

ja čekam da vidim dal će nešto promeniti za rio po pitanju normi i turista na oi posle blamaža na prethodnim oi i letnjim i zimskim. mada mi je strepnja dublja od nade.

• Author

Moj rodjeni brat radi u plivanju. Bas sam sinoc pricala s njim o tome, pizdi i on vec godinama. Ti neki likovi jos od Cavica tripuju da smo mnogo jaki, a potpuno ignorisu cinjenicu da Srbija i nas plivacki savez nisu imali nikakve veze ni sa Cavicem ni sa Veljom. Imali smo Siladjija i Lendjera koj su bili velike nade, ali s njima se nije dobro radilo i nije se u njih ulagalo. Vuk Celic koji je drzavni rekorder na 800f, 1500f i 200 ledjno je otisao na YOG nakon uzasnog takmicarskog leta jer ga je, citiram, "trener ispaljivao"!!!??? Jedini treneri koje ti klinci imaju su oni koji im zapadnu u klubovima ciji su clanovi, a drzava ne ulaze u savez, savez ne ulaze u klubove, a klubovi onda ne ulazu u trenere i takmicare. I nista se nece ni promeniti. Dobice Velja neki stan kao Cavic, uslikace se neko dok mu daje kljuceve i eto tekstova po novinama o tome kako se ulaze u nase plivanje. Ponekad ce se naci neki Velja ili Cavic da osvoje medalju da moze da se prica kako smo velesila, mozda nam se nekad opet desi i neko cudo kao Nadja, ali svetlo na kraju tunela se ne vidi.

Moj rodjeni brat radi u plivanju. Bas sam sinoc pricala s njim o tome, pizdi i on vec godinama. Ti neki likovi jos od Cavica tripuju da smo mnogo jaki, a potpuno ignorisu cinjenicu da Srbija i nas plivacki savez nisu imali nikakve veze ni sa Cavicem ni sa Veljom. Imali smo Siladjija i Lendjera koj su bili velike nade, ali s njima se nije dobro radilo i nije se u njih ulagalo. Vuk Celic koji je drzavni rekorder na 800f, 1500f i 200 ledjno je otisao na YOG nakon uzasnog takmicarskog leta jer ga je, citiram, "trener ispaljivao"!!!??? Jedini treneri koje ti klinci imaju su oni koji im zapadnu u klubovima ciji su clanovi, a drzava ne ulaze u savez, savez ne ulaze u klubove, a klubovi onda ne ulazu u trenere i takmicare. I nista se nece ni promeniti. Dobice Velja neki stan kao Cavic, uslikace se neko dok mu daje kljuceve i eto tekstova po novinama o tome kako se ulaze u nase plivanje. Ponekad ce se naci neki Velja ili Cavic da osvoje medalju da moze da se prica kako smo velesila, mozda nam se nekad opet desi i neko cudo kao Nadja, ali svetlo na kraju tunela se ne vidi.

pa to je najveci problem. Lendjer i Siladji su najavljivani kao boom srpskog plivanja, i ljudi su od 18. godine krenuli da tonu... to je strasno. jbt, juce slusam Raleta kako velica Velju navodeci kako je Lendjer trenirao sa njim, i covek hteo da izadje iz bazena jer nije mogao da izdrzi trening?!?!!? pa naravno da onda Velja pliva za evropsko zlato a Lendjer se jedva dohvati polufinala...

ovo sto je napravljeno u Atletici je prava stvar. mada naravno i tamo da moze i mora bolje, ali ocigledno je da Brankovic i skupina(cak i Drogutin) rade neke stvari dobro, jer su se konacno talenti poceli razvijati u prave asove. moguce i da nas je samo usrala generacija, ali cini mi se ipak da je vise od toga. znam da se u NS jako lepo radi sa decom(nazalost, i AK Vojvodina ima ogromne finansijske probleme), verovatno i u drugim gradovima, dok u plivanju samo jos ciglu da vezu deci oko vrata i zavitlaju ih u Dunav...

i da, nema svetla na kraju tunela... 2009 je bilo kao nekog zanosa, ali naravno, sve je to ostalo samo slovo na papiru

plivacki savez srbije je proslogodisnji rezultat stjepanovica na 200 m slobodno (1:49...) okarekterisao kao nevrhunski. :huh:

nazalost, ne mogu da nadjem link za vest, citao sam na zurnalovom sajtu pocetkom ove godine

Pelegrini  :wub: odvalila štafetu, ne znam što Sjostrem nije plivala poslednja.

• Author

Pellegrini :Hail: :ziga: 

• Author

Pelegrini  :wub: odvalila štafetu, ne znam što Sjostrem nije plivala poslednja.

Zato sto je trebalo da napravi razliku koja bi bila nedostizna. I bile bi dovoljne 4,5 sekunde :Hail: za bilo koga sem za Pellegrini. Mislim da ne bi mogla da se nosi s njom u poslednjoj izmeni cak ni kad bi usla s prednoscu, ipak 200 slobodno nije Sarina disciplina.

Btw, šestrem bi bio najblizi izgovor, tj. š:str:m. :)

Edited by Tolaa

Zato sto je trebalo da napravi razliku koja bi bila nedostizna. I bile bi dovoljne 4,5 sekunde :Hail: za bilo koga sem za Pellegrini. Mislim da ne bi mogla da se nosi s njom u poslednjoj izmeni cak ni kad bi usla s prednoscu, ipak 200 slobodno nije Sarina disciplina.

Btw, šestrem bi bio najblizi izgovor, tj. š:str:m. :)

plivala je 2.5 sekunde brze od Federice. mislim da bi se nosila itekako sa njom :D

Gardell je uzasno isplivala....

Federica... Kako je samo volim

• Author

plivala je 2.5 sekunde brze od Federice. mislim da bi se nosila itekako sa njom :D

Gardell je uzasno isplivala....

Tek sad sam videla vremena. Ali i dalje mislim da je Pellegrini plivala koliko joj je bilo dovoljno, cak 3 sekunde sporije od svog najboljeg rezultata ove godine. Da sam ja stavljala redosled, i ja bih stavila Saru kao trecu, a Coleman kao poslednju. Gardell bi verovatno bolje isplivala da je plivala prvu i da nije pomislila da samo treba da otalja za zlato. (Edit: Ili ipak ne bi, najbolji rezultat na 200 ove godine joj je za sekund slabiji od ovog sto je plivala veceras.)

A videcemo u finalu na 200 free, imace tu priliku da se odmere u direktnom duelu.  :jerry:

Edited by Tolaa

• Author

A videcemo u finalu na 200 free, imace tu priliku da se odmere u direktnom duelu.  :jerry:

Sama pita, sama odgovara: ipak nece, Sarah DNS u kvalifikacijama. Verovatno zato sto je polufinale pre finala 100 leptir, a ipak joj je to bitnije.

Katarina Simonovic prosla u 1/2 na 200 free. :) 2:00.92, poprilicno popravljen NR.

Edit: I Lendjer prosao na 100 fly.

Edited by Tolaa

silađi 27.25

• Author

Odlicno vreme, NR.

drugo vreme u kvalifikacijama ukupno

Plasirao se dalje :Hail: sa drugim vremenom