Jump to content
IGNORED

Ja kupila mobilni za 10 dinala! (o kineskim mobilnim telefonima)

Recommended Posts

Posted

Sve je manje tako malih telefona... Ima za 250 EUR Samsung A41, to je jedan od najmanjih Samsunga(15 x 7 cm), stariji model... manji je Samsung Galaxy S10e, ali on je skuplji dosta

Posted (edited)
56 minutes ago, kipo said:

Ima li tih dobrih samsunga nesto manjih, 5.5 inch npr?

a41 je bio ubedljivo najmanji nov kad sam ja gledao, pre par meseci

6.1 je ekran, ali uzivo je stvarno bas vrlo kompaktan i lagan za moderne pojmove, kupila ga kuma na moju preporuku jer je samo htela telefon normalne veličine :)

Edited by Pokojni Ruxin
  • +1 1
Posted

Meni smeta što su svi novi veliki. Bukvalno izlaze iz džepa.

Tačno ću uzeti A41.

Posted

Što veći to bolje.

Em mogu da se bahatim em mi se polako menja dioptrija pa sve slabije vidim na blizu.

Imao sam sreće da odem na pregled kod doktorke koja je neurooftamolog i zna mnogo o MS a neki od najčešćih simptoma multiple skleroze su problemi s vidom, nekakve duple slike i tako to. Ispostavilo se da kod mene nije do MSa nego prosto starim.

A za Ajnštajnove jednačine vreme može da ide i napred i nazad. Tja :dry:

• 3 years later...
Posted

Realme has announced 320W wired charging. The company claims a zero to 100% charging time of four minutes and 30 seconds.

• +1 2
  • Wub 1
  • 4 weeks later...
Posted

10 dinala, 2800 dolala, dođe tu negde.

• +1 1
Posted

Sta mu je ovo na poledjini, teleskop?

Posted

ne znam kako je u ostatku sveta, ali u kini lokalni proizvodjaci dominiraju sa prodajom. verujem da je preko 80% pod kinezima. apple sve manje ljudi koristi, samsung se koprca, ostali su statisticka greska. 

velika razlika u poredjenju sa 2014 kada je otvorena ova tema. 

ja sam na oneplus godinama. istina, klinci i zena ne odustaju od apple proizvoda.

• +1 3
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

Zanimljivo, ja sam u Šangaju video dosta iPhona, ali bukvalno nijedan Samsung, nisam ni znao da ih prodaju

No, iskreno... koji će im. Njima je sve to nebitno, ionako je i ceo operativni sistem nebitan kad se sve dešava preko Alija i WeChata.

Posted

Ja se razmišljam da mi sledeći telefon bude Honor, ovaj Magic 6pro mi se sviđa, videćemo šta će da izađe novo na proleće. Nekako mi deluje kao odlično rešenje u odnosu na Huawei koji ima najsuperiorniju kameru, ali recimo hardver na Pura 70 Ultra uopšte nije na nekom spec nivou, plus jebada sa Play Storeom (koja jeste rešiva, ali nije baš nešto elegantna).

Honor ima kameru koja je vrlo blizu, jači hardver i sve ostalo kako treba.

Ostavljam prostor da Xiaomijeva serija 15ica donese nešto novo pa da ostanem.

• +1 1
Posted
2 hours ago, Sammael said:

Zanimljivo, ja sam u Šangaju video dosta iPhona, ali bukvalno nijedan Samsung, nisam ni znao da ih prodaju

No, iskreno... koji će im. Njima je sve to nebitno, ionako je i ceo operativni sistem nebitan kad se sve dešava preko Alija i WeChata.

ima dosta iphona, ali oni su jedini koji su ostali, moj utisak je da mnogi u skupom segmentu prelaze na kineske modele.

samsung je  pre korone bio veoma popularan sa galaxy modelima, ali su sada cao 

• +1 1
Posted (edited)
On 11.9.2024. at 1:11, banecare1 said:

ne znam kako je u ostatku sveta

Samsung i Apple se drže, ostali nekineski proizvođači su gotovo nepostojeći.

3502nH1.png

I van top 5 u najvećoj ekspanziji su takođe kineske firme:

The cumulative share of the top five brands came down YoY in Q2 due to pressure from surging brands like HuaweiHONORMotorola and Transsion group brands. On the other hand, the share of top 10 brands touched nearly ~90%, pointing towards market consolidation and intensive competition among the top 10. While Huawei has made significant gains in China, HONOR and TECNO have been expanding to more regions. Motorola has gained quickly across regions to move up two ranks from last year and reach its highest ever quarterly global smartphone market share in a decade.

https://www.counterpointresearch.com/insights/global-smartphone-market-q2-2024/

3 hours ago, Sammael said:

Zanimljivo, ja sam u Šangaju video dosta iPhona, ali bukvalno nijedan Samsung

Samsung je na manje od 1% udela u Kini po broju isporučenih smartfona trenutno.

Counterpoint Research reported that Samsung's share in China's smartphone market was only 0.7% in February 2024, a slight decrease from January's 0.8%.

https://www.digitimes.com/news/a20240515PD212/samsung-china-mobile-devices-ai-foldable-smartphone.html

Edited by vememah
  • Hvala 1
Posted
6 minutes ago, vememah said:

Samsung je na manje od 1% udela u Kini po broju isporučenih smartfona trenutno.

neverovatno kako su pukli, bili su baraba sa apple u segmentu skupih telefona. 

Posted (edited)

Evo i situacije u Kini - brendovi u legendi su navedeni od manjeg udela ka većem:

THZomgz.png

https://www.counterpointresearch.com/insights/china-smartphone-share/

Zanimljivo je da je Xiaomi ispao iz top 5 tamo, iako je bio 5. pre godinu dana. Sedam proizvođača (Apple i 6 kineskih) je u tom trenutku držalo preko 95% kineskog tržišta.

oXOCch7.png

https://www.counterpointresearch.com/insights/china-smartphone-market-share-q2-2023/

Sve ove statistike se odnose na brojeve prodatih komada, po zaradi naravno prednjače oni koji prodaju najskuplje telefone.

Edited by vememah
Posted
3 hours ago, copkillah said:

Ja se razmišljam da mi sledeći telefon bude Honor, ovaj Magic 6pro mi se sviđa, videćemo šta će da izađe novo na proleće. Nekako mi deluje kao odlično rešenje u odnosu na Huawei koji ima najsuperiorniju kameru, ali recimo hardver na Pura 70 Ultra uopšte nije na nekom spec nivou, plus jebada sa Play Storeom (koja jeste rešiva, ali nije baš nešto elegantna).

Honor ima kameru koja je vrlo blizu, jači hardver i sve ostalo kako treba.

Ostavljam prostor da Xiaomijeva serija 15ica donese nešto novo pa da ostanem.

Ja sam dugo balavio na 5, ali ipak mi je bilo preskupo, za skoro duplo manje para sam uzeo pixel 7 pro.

5 je u nekom momentu bio na ananasu tipa 60.000 brdo ljudi ga je kupilo.

6 /oba pro naravno/ je isto bio na nekoj ludoj ceni pre tipa mesec dana valjda isto na ananasu za tipa 66000. Ne znam da li je bila greška ili ne. 

6 je i meni i više nego privlačan. Ako se ponovo neka takva priča, uzimam ga na keca.