Jump to content
IGNORED

HOROR SERIJE (u capsu, naravno)

Lrd

Recommended Posts

Posted

Uuu, dobra epizoda Constantina. Prvi put da je bas bio djubre. 

Posted

Dobra, vaistinu. Ako se ne varam, ovo je varijacija prvog broja stripa.

I ne mislim da je bio baš đubre, ali istina je da je odstupio od standardnog junaka tv serije. Najbolja do sada.

A Z Nation počeo da previše luta. :(

Posted

Dobra, vaistinu. Ako se ne varam, ovo je varijacija prvog broja stripa.

I ne mislim da je bio baš đubre, ali istina je da je odstupio od standardnog junaka tv serije. Najbolja do sada.

A Z Nation počeo da previše luta. :(

Jeste adaptacija prvog broja i kad bi to cesce radili (ne samo u ovoj seriji, vec i u drugim serijama i filmovima ciji je predlozak strip) bilo bi bolje. Naravno ako bi odabirali kvalitetne price za adaptaciju.

Pa bio je prilicno hladniji i suroviji nego u prve tri epizode, mozda je zato ostavio utisak na mene, mada je poslednji kadar bio bas kul.

Posted

el prvi broj kad na pocetku onaj debeli eksplodira od prezderavanja?

to meni bilo dojaja, skonto sam da je vrh strip i pored ruznog crteza.

Posted

i od tada pokusavas da postanes taj debeli.

Posted

Pogledao najzad i ja prvog JC, deluje kao sranje Keanu-razmera u najavi. Ne znam šta mi je gluplje, da li devojka iz Atlante bez primesa southern drawla, da li Constantine koji evidentno nije prišao na 100 kilometara od rodnog Merseysidea, da li Sideshow Chas koji veze nema sa taksistom iz originala čija normalnost je bila smislena kontra opštoj supernaturaliji...

Ipak, od svega mi je verovatno najidiotskiji izbor otvoriti seriju sa Newcastle pričom. Kome li je palo na pamet da novom gledaocu predstavi JC kao nekog emo govnara koji cmizdri za malom Astrom svakih pet minuta? Pa ni to nije bilo dosta nego su ugurali i origin story o zlostavljanom dečaku koji jadan ceo život pokušava da pronađe dušu pokojne mame i buhuhuhu!

Budalaština ekstraordinarna. Bilo koji iole pristojan scenarista bi shvatio da JC mora inicijalno da bude predstavljen kao ciničan i cold-hearted, čovek koji je seen it all i naizgled ga se ništa više naročito ne dotiče. Tek kad to uspostaviš možeš da guraš flashback priče o Newcastle Crew i Nergalu i zajebu koji je koštao devojčicu života itd. Apsolutno mora prvo da postoji kontekst Konstantinovog podrugljivog world-wearinessa da bi mu se kontriralo sa Astrom ili mummy issues ili čime već. A ovako praviš samo karikaturu, petparački lik nekakvog modernog američkog Van Helsinga iz velškog Liverpula.

Jednom rečju, :isuse:

Posted

Pogledao najzad i ja prvog JC, deluje kao sranje Keanu-razmera u najavi. Ne znam šta mi je gluplje, da li devojka iz Atlante bez primesa southern drawla, da li Constantine koji evidentno nije prišao na 100 kilometara od rodnog Merseysidea, da li Sideshow Chas koji veze nema sa taksistom iz originala čija normalnost je bila smislena kontra opštoj supernaturaliji...

Ipak, od svega mi je verovatno najidiotskiji izbor otvoriti seriju sa Newcastle pričom. Kome li je palo na pamet da novom gledaocu predstavi JC kao nekog emo govnara koji cmizdri za malom Astrom svakih pet minuta? Pa ni to nije bilo dosta nego su ugurali i origin story o zlostavljanom dečaku koji jadan ceo život pokušava da pronađe dušu pokojne mame i buhuhuhu!

Budalaština ekstraordinarna. Bilo koji iole pristojan scenarista bi shvatio da JC mora inicijalno da bude predstavljen kao ciničan i cold-hearted, čovek koji je seen it all i naizgled ga se ništa više naročito ne dotiče. Tek kad to uspostaviš možeš da guraš flashback priče o Newcastle Crew i Nergalu i zajebu koji je koštao devojčicu života itd. Apsolutno mora prvo da postoji kontekst Konstantinovog podrugljivog world-wearinessa da bi mu se kontriralo sa Astrom ili mummy issues ili čime već. A ovako praviš samo karikaturu, petparački lik nekakvog modernog američkog Van Helsinga iz velškog Liverpula.

Jednom rečju, :isuse:

Rastavio si ga zašto nije verno prenet duh stripa, ali ne reče zašto je serija sranje.

Posted

Pa nisam mislio da je potrebno, ali ajde: Serija se bavi tamo nekim Velšaninom koji lovi demone po Americi po nalogu Dark Angela koga na žalost ne tumači Džesika Alba. Gledamo ga kako ide okolo, crta okultne dijagrame, i kuka oko devojčice čiju je smrt izazvao. Demoni izgledaju kao da su stigli direktno iz 1973., specijalni efekti se svode na CGI plamenove i gašenje svetla u prigodnim trenucima, a likovi su ekstremno iritantni svi do jednog. Humora ima tek u najtanjim naznakama, sećam se da ne je nasmejalo samo ono "she did it" dok JC izlazi iz Ravenscara, a ta uvodna scena sa bubašvabama u ludnici je BTW najbolji deo epizode.

Constantine koji uzima sebe za ozbiljno i ponaša se kao neki angsty lovac na demone prosto ne može a da ne bude treš. izdržao bih i glupave američki-prilagođene zaplete da je lik vredan toga, ali kao što sam objasnio gore - prosto nije.

Posted

Stoji manje-više. Mada se uvek iznenadim koliko konstantno držiš tu lestvicu visoko za sve. Nije ništa loše.

Posted

Ih, visoko... Zar je visoka lestvica očekivati da protagonista bude iole zanimljiv za gledanje, posebno kad tako napisan izvorno već postoji? Visoka lestvica je očekivati da ne upropastiš momentalno IP koji imaš na raspolaganju, ali momentalno, već u prvoj epizodi? Šta bi onda bila niska lestvica?

Kad kažem da je nešto sranje i budalaština, to ne znači obavezno da neću gledati. Skinuo sam sve četiri, evo večeras gledam drugu, pa dokle izdržim. Sve je loše dok se ne dokaže suprotno.

Posted

Nekako imam utisak kao da su prve tri epizode napravljene da privuku sto vece/sire/masovnije gledateljstvo, a ova cetvrta, uz manje izmene, komotno bi mogla biti (prava) pilot epizoda. Ocigledno im nije uspelo to navatavanje publike, jer se evo vec suska da ce serija biti otkazana, zbog nezadovoljavajuceg rejtinga. Sto bi mi bilo zao, jer je pocela da pokazuje znake zanimljivosti. Valjda ce da izgura bar pola sezone. 

Posted

Meni nikad nije žao kad to navatavanje publike na bedastoću ne upali, naprotiv. Pizda li im materina podcenjivačka da im pizda materina, sav kolektivni trust mozgova je tamo umislio da su ljudi i dalje stoka beslovesna i neinformisana koja zahteva iste gluposti prežvakane po milioniti put i upakovane u novu ambalažu. Dupe im se stegne i od same pomisli da u nekom TV uratku ne bude tačno propisana količina najprizemnijih motiva i najšablonskijih mogućih odnosa, da se publika slučajno ne zbuni, dobro je poznato da se niko nikad nije primio na nešto novo. Pa posle neka se češu kad to niko neće da gleda.

Odgledao i ovu drugu, Velšanin Konstantin objašnjava rudarima iz Velsa u Pensilvaniji kako se kalio čelik kopao ugalj u Liverpulu, čuvenom rudarskom gradu na obali mora. Primetno je manje loša zato što ga ne gnjavi sa malom Astrom i ne zaklinje se na osvetu protiv Nergala... ipak je promašaj teme jer se pravi da je neki humanitarac dobročinitelj.

Crnog anđela što bi da "spasava živote" ne smem ni da pomenem.

Posted

Sleepy Hollow je postao kul. Prva sezona je bila korektnjikava, ali svedena zbog radnje. Sada su je dosta proširili, a dobili smo i elemente monster of the week. Ima više humora, a i muzika je super, tako da je sasvim okej.

Posted

Ha

2dbmf42.jpg

:D 

Meni super bila ova epizoda, dinamicna. 

Posted

constantine pocinje da biva zamoran, nalozeni picopevac ne moze da se opusti ni na sekund. onaj visoki sidekick je najbezlicniji lik ikada, a riba jednostavno tu ne pripada. a kad smo kod sidekickova, sta se desilo sa onim klincem taksistom?