Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted (edited)

možda ne znam šta da radim u slučaju poplava, ali znam šta je sida veš i koliko flaša viskija imaju načelnici odeljenja u stanovitom beogradskom porodilištu :)

Ako smem da pitam šta je "sida veš"?

Edited by Deemer
Posted

+1

Posted

Koliko sad nadjoh na netu vojska Srbije ima 33.000 pripadnika. Nije mi jasno zasto se nije moglo da angazuje i u ovoj situaciji tih 5000 vojnika. Tim pre sto poznajem par vojnika koji sada sluze po ugovoru, svaki je fizicki neuporedivo spremniji od prosecnog vojnika iz osamdesetih.

Vojska Srbije ima  30/40 000 zaposlenih. Realan broj ljudi pod oruzjem je oko deset hiljada.

Posted

Vojska Srbije ima  30/40 000 zaposlenih. Realan broj ljudi pod oruzjem je oko deset hiljada.

Tih 10k je pod zescom kontrolom inace bi cas posla bili do Za... Tokija! :s_p:  :ph34r:

Posted

Pucanjem nasipa Kopanice rijeka Sava potopila je veliko minsko polje na graničnom području Brčko distrikta i općine Orašje gdje se u narednim danima očekuju mogući problemi od aktiviranja neeksplodiranih ubojnih sredstava nakon povlačenja vode, rekao je za Anadoliju Esad Aletić, šef Ureda Centra za uklanjanje mina (BH MAC) sa sjedištem u Brčkom.  "Ne možemo ništa poduzeti jer je sve pod vodom. Izdat ćemo upozorenje za stanovništvo tog područja na poseban oprez nakon povlačenja vode. Moglo bi biti problema i iz tog razloga moramo učiniti sve kako bi preventivno djelovali i spriječili moguće posljedice", naglasio je Aletić.

On je istakao kako je trenutno na području koje pokriva Ured BH MAC-a iz Brčkog stanje zadovoljavajuće, s obzirom da nisu evidentirana aktiviranja NUS-a.

Osim timova BH MAC-a, na terenu su i pripadnici ekipa iz Oružanih snaga (OS) BiH, Civilne zaštite RS-a kao i Norveške narodne pomoći i drugih nevladinih deminerskih organizacija koje su pristigle u BiH kako bi se obilježilo što više kritičnih područja, s obzirom da su stare oznake za minska polja nestale u poplavama.

Prema preliminarnim rezultatima trenutno je 900 kilometara kvadratnih poplavama zahvaćenih površina pod direktnim ili indirektnim uticajem mina. Najveći problem se očekuje upravo u Posavini gdje je najveći broj minski sumnjivih površina zahvaćeno poplavama

Posted

+1

posteljina na kojoj su ležale HIV pozitivne trudnice

Posted

ja moram nešto da primetim - underground zajednica koja se uglavnom povezuje po socijalnim mrežama, kafanama i privatnim kućama kipi od besa prema vlasti. Prema kompletnoj vlasti bez obzira na nivo i odgovornost.

neće biti ni malo lako Vučiću, pa ni svima ostalim, da to amortizuju, mmw.

Posted

pitanje je kako je suptilno politicki uvezati.

Posted

Vučilovac danas

10265434_702005546525061_541520151629796

10363913_702005193191763_115569314938881

10252134_702004989858450_274453432787993

10268411_702005123191770_589676689019530

10257121_702005133191769_500942148172502

Posted (edited)

Vučilovac danas

...

bokte pa to ne odlazi nikud, nema gde :o

da li je uopshte bilo nasipa sa te strane, bosanske? ne mogu da se setim :unsure:

Edited by gospa buba
Posted

Telenor najugroženijim korisnicima produžio rok za plaćanje računa za 30 dana.

Posted (edited)

Telenor najugroženijim korisnicima produžio rok za plaćanje računa za 30 dana.

a onda 2 rachuna odjednom?

ne znachi da nudim bolje reshenje. samo divim.

Edited by gospa buba
Posted

Ministarstvo zdravlja stopiralo godišnje odmore do 15.06... Moja keva i tetka imale uplaćen aranžman preko Perla Travela od sutra, otišle tamo sa sve papirom iz ministarstva, neće lopurde da vrate pare.. :frust:

Posted

ja moram nešto da primetim - underground zajednica koja se uglavnom povezuje po socijalnim mrežama, kafanama i privatnim kućama kipi od besa prema vlasti. Prema kompletnoj vlasti bez obzira na nivo i odgovornost.

neće biti ni malo lako Vučiću, pa ni svima ostalim, da to amortizuju, mmw.

Da amortizuju sta ? Sedenje po kucama i kafanama ?