Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Jel se glasnuo zvanični tomislav i jednom od početka krize?

Posted

ali walle, ne mora to da rade, em su mogli da se reuvezbaju, ali nevezano od toga... evo npr. u paracinu deca rade fizicke poslove - ne mislim da sad deca ne treba da rade, nego bi obuceni vojnik (makar i bivsi) uradio mnogo vise

Posted (edited)

Ne. edit: e kenjam, jeste

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić izrazio je veliku zabrinutost zbog teške situacije u poplavljenim područjima širom Srbije i najavio da će on i njegova supruga lično uputiti pomoć ugroženima.

U pomoć nastradalima uključio se i Kabinet predsednika Republike prikupljanjem novčane i materijalne pomoći, pre svega namirnica i sredstava za higijenu, pa će već u ponedeljak prva količina pomoći biti poslata onima kojima je najpotrebnija, navodi se u saopstenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

Predsednik Republike istakao je da su odlučnost, odgovornost i solidarnost koje su u ovom teškom trenutku pokazali naši građani dobrovoljno se prijavljujući za borbu protiv vodene bujice još jedan dokaz da smo veliki narod, dostojan svojih slavnih predaka.

Predsednik Nikolić zahvalio se na pomoći zemljama u regionu, Evropskoj komisiji i Ruskoj Federaciji koja je prva pohrlila da nam pomogne, kao i ambasadi Sjedinjenih Američkih Država na velikoj novčanoj pomoći.

Nikolić se posebno zahvalio predsednicima Slovenije, Makedonije i Republike Srpske, koji su sa njim razgovarali telefonom i ponudili pomoć u rešavanju ove teške situacije, navodi se u saopstenju.

Edited by Грешни Василије
Posted

Piš živi od države.

blago i fino rečeno, al da, jbg, ništa novo - otkad znam za sebe, a to je kraj '70ih, početak '80ih, isti kurac

boli tebe patkonja, ti si pobegao u civilizovan svet - ovde su nesposobnost i javašluk, vremenska konstanta

Posted

Kinezi skupljaju pomoć u odeći i novcu, neki dugajlija iz Crvenog krsta popisuje šta su sve doneli. Tamo su neke velike crvene kutije za donacije.

Srce mi je zaigralo nekako. Svaka im čast ispali su ljudine.

Posted

rudjeru, jel objavljuje cro spiskove gde su smeshteni ljudi, po imenima? treba da nadjem neke.

Posted

valjda sinoc, spominjao neku dostojnost slavnih predaka i tako to..

Posted

Premijer nosa ćebad helikopterom, ministar odbrane sklanja granje, ministar policije šokiran saznanjem da je poplavna voda mutna a načelnik generalštaba se postavlja za šefa štaba za odbranu Šapca. Državni vrh pumpa paniku i poziva dobrovoljce sa kojima nema pojma šta da radi kad ih okupi. U isto vreme hiljade obučenih ljudi koji su služili vojsku u inžinjeriji, rečnoj mornarici, sanitetu plus ljudi koji su na služenju civinog imali obuku za vanredne situacije se na svoju ruku organizuje umesto da ih jebena država pozove za ono za šta ih je obučavala.

Aleksandre Vučiću, jebem te u usta.

Sazeo si poentu ove agonije u cetiri recenice. Savrseno.

Posted (edited)

ipak da i to samo jednom

mada su i to mediji uglavnom slabo emitovali

Nikolić: Dostojni smo slavnih predaka Predsednik Srbije

Tomislav Nikolić izrazio je veliku zabrinutost zbog teške situacije u poplavljenim područjima širom Srbije i najavio da će on i njegova supruga lično uputiti pomoć ugroženima.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/1600280/Nikoli%C4%87%3A+Dostojni+smo+slavnih+predaka+.html

Edited by Bane5
Posted (edited)

sinoć smo bili u selima oko Kostolca, išlo se (polu)organizovanim prevozom iz Požarevca.

tiha jeza od organizacije (mada nije da sam i očekivao mnogo bolje), krenulo je previše ljudi i to uglavnom svojim kolima tako da je nakon nekog vremena nastao i kolaps na putevima, za one koji su uspeli da stignu na "prve linije" nije bilo ni sredstava da se svi uposle... ja sve to mogu da razumem ali da se jebeno nije znalo ko šta radi niti da su postojali ikakvi punktovi gde možeš da dođeš do informacija i da vas upute, ili makar vrate nazad, je potpuno neverovatno. nas su bukvalno vrteli autobusom neka četiri sata, da bi smo se oko 1h iza ponoći neki pokupili i krenuli pešaka kući. jbg, ja ne verujem u tu o-ruk varijantu i na to da sam upadam u kuće i evakuišem ljude, samo još veći haos tako nastaje. tek kada sam se vratio kući video sam online informaciju da je oko 23h pukao nasip u Maljurevcu. nas dve stotine je u to vreme stajalo 2km dalje u selu Bradarac gde su nas lokalci gledali kao neke kretene (verovatno i jesmo tako izgledali) a gde nam je lokalni predstavnik kriznog štaba (predsednik mesne zajednice, šta li) na pitanje "šta možemo da uradimo" samo slegao ramenima i rekao da on ne zna?! na lokalnoj FB grupi jutros čitam komentare da su stotine ljudi stajale neuposlene u okolini elektrane, ali da je to bilo usled toga što su radnici tu već podigli odgovarajući nasip.

elem, danas oko podneva je Mlava ipak prelila, nasipi su popustili... selo gde smo mi sinoć "blejali" je sad poplavljeno, kod Elektrane hitno podižu i treći nasip :isuse:

inače, loalni Radio Boom93 ima solidan pregled informacija iz Braničevskog kraja, čiji su delovi, a naročito Termoelektrana, sada jako ugroženi:

http://boom93.com/info/lokalne-vesti/21497/stanje-u-branicevskom-okrugu-uzivo.html

Edited by Svarog
Posted

ali walle, ne mora to da rade, em su mogli da se reuvezbaju, ali nevezano od toga... evo npr. u paracinu deca rade fizicke poslove - ne mislim da sad deca ne treba da rade, nego bi obuceni vojnik (makar i bivsi) uradio mnogo vise

E vidiš, reuvežbano.

Kada je to bilo zadnji put?

A za spec.jedinice tj pripadnike u rezervi to bi moralo biti minimum par puta godišnje, uz lekarske preglede i sl.

Srbija realno nema ni rezervu ni civilnu zaštitu.

Posted

Tomislav Nikolić izrazio je veliku zabrinutost zbog teške situacije u poplavljenim područjima širom Srbije i najavio da će on i njegova supruga lično uputiti pomoć ugroženima.

a njegovi sinovi?

pička mu materina, ona smrdljiva, on je doneo ovu pošast, aka, vučića

(da ne pominjem da mu je pička materina zbog svega što je u '90. radio... govno radikalsko)

Posted (edited)

Sazeo si poentu ove agonije u cetiri recenice. Savrseno.

upravo. (dig, jel sme poenta da se sheruje na fejsu)

inace, TE u Kostolcu za sada bezbedna iako je Mlava probila dva nasipa. gradi se treci. EDIT: sad videh Svarogov post. boom93 i dalje kaze da su bezbedne a da je evakuacija radnickog naselja preventivna. 

Mene tuga hvata kad pomislim na sela u Stigu. Mnoga od tih sela su tek poslednjih 10tak godina pocela da lice na nesto, u smislu asfaltiranih puteva i slicno. ovo ce ih vratiti ne znam koliko unazad. iz Nabrdja evakuisano 400 ljudi, Mlava je probijala cas tamo cas ovamo, iz Velikog Sela isto ne znam koliko evakuisano. nikad mi nije palo na pamet da te opstine uopste imaju kapaciteta za takve evakuacije. Most izmedju Salakovca i Pozarevca zatvoren jer je voda nesto uradila nosecim stubovima. ako taj most padne ili se osteti, hiljade ljudi iz tog kraja koji rade u Pozarevcu ce morati zaobilaznim putevima dok se to ne popravi, sto je komplikacija samo takva. 

Edited by Aineko
Posted

Jbmti kakva slika, beba se kao mače drži za policajca...