Sir Oliver Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Premijer nosa ćebad helikopterom, ministar odbrane sklanja granje, ministar policije šokiran saznanjem da je poplavna voda mutna a načelnik generalštaba se postavlja za šefa štaba za odbranu Šapca. Državni vrh pumpa paniku i poziva dobrovoljce sa kojima nema pojma šta da radi kad ih okupi. U isto vreme hiljade obučenih ljudi koji su služili vojsku u inžinjeriji, rečnoj mornarici, sanitetu plus ljudi koji su na služenju civinog imali obuku za vanredne situacije se na svoju ruku organizuje umesto da ih jebena država pozove za ono za šta ih je obučavala. Aleksandre Vučiću, jebem te u usta. +1..plus mnogo što-šta, al hapsiće me..
wall Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Jbt izgleda da nije bilo probijanja u HR i BiH, jebali bi čvorka uz sve napore...
Frank Pembleton Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 valjda neće posle imati problema zbog ovoga. Naravno da hoce, srbija je ovo...Ali ostavice potomcima nasledstvo u ponosu koje je nemerljivo...
manitu Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 cuo se sa drugarom iz bjeljine ... - treba sta ? - kilo rakije da ubijemo tugu ... dakle moral na visini!
renne Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Jbt izgleda da nije bilo probijanja u HR i BiH, jebali bi čvorka uz sve napore... da, baš tako
Dagmar Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 (edited) Jbt izgleda da nije bilo probijanja u HR i BiH, jebali bi čvorka uz sve napore... Da. Spaslo nas je to sto ni u Hrvatskoj nemaju dobre nasipe, ili imaju dobre ali je voda svejedno bila prejaka, kako god. I u takvoj situaciji, gde se apsolutno ne zna sta ce biti, i gde je opasnost sumanuta, ovi se bave stranackim prepucavanjima. Sve one dobrovoljce, mahom momaka 18-30 godina moglo je da nema, samo su ih istovarili tamo u Sapcu, u mraku, pred nadolazecom vodom, ne daj boze da je nesto bilo, pa ta deca nisu ni znala gde su ni kuda bi bezali. Edited May 18, 2014 by Dagmar
dig_chohano Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Dig, to sam hteo i ja da napisem. Drugar koji je vec 20 i kusur godina ronilac i po ratnom rasporedu civilna zastita, apsolutno niko nije kontaktirao ni njega, ni njihovo udruzenje/klub, a to su ljudi koji licno imaju i znanja i opreme da pomognu. Poneko se aktivirao onako samoinicijativno i to je to. Drzava - niko nista ne ume da organizuje... Ma ajde bre, debili... Dolazim u Bgd ove nedelje i čuo se sa par klasića iz vojske da vidim gde su bačeni pa da uskočim kad dodjem. Niko ih nije zvao. Neki od njih zvali vojni odsek/sanitetsku službu vojske, sa druge strane slušalice neki zbunjeni ljudi moji nisu znali šta da im vele. Jedino su iz vojnog odseka rekli da idu valjda do Arene i ponesu lopatu ako hoće da pomognu. Piš živi od države.
renne Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Upućuje se poziv građanima sa područja naselja: Vučilovac,Krepšić 1 i 2,Drenava,Gorice,Marković polje i Plazulje, da se odmah organizuju za evakuaciju
kgmr Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Dig, to sam hteo i ja da napisem. Drugar koji je vec 20 i kusur godina ronilac i po ratnom rasporedu civilna zastita, apsolutno niko nije kontaktirao ni njega, ni njihovo udruzenje/klub, a to su ljudi koji licno imaju i znanja i opreme da pomognu. Poneko se aktivirao onako samoinicijativno i to je to. Drzava - niko nista ne ume da organizuje... +1 u mojoj struci. trebalo je da prisustvujete tom prolivu od sastanka danas. a juce su vec nastale tri frakcije ko ce organizovati psihologe, jer je to najvaznije, ko. ali ko ih jebe sve, makar u nasem poslu ti ne treba mnogo resursa i organizacije, mada bi logisticka podrska od nadleznih koristila ugrozenima, ali moze i bez njih i utesno je sto je broj koelga volontera ogroman i sami idu i rade, mars bre govna karijeristicka
Roger Sanchez Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Upućuje se poziv građanima sa područja naselja: Vučilovac,Krepšić 1 i 2,Drenava,Gorice,Marković polje i Plazulje, da se odmah organizuju za evakuaciju Tamo ima mina ko blata. <_<
wall Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 (edited) Ma ajde bre, debili... Dolazim u Bgd ove nedelje i čuo se sa par klasića iz vojske da vidim gde su bačeni pa da uskočim kad dodjem. Niko ih nije zvao. Neki od njih zvali vojni odsek/sanitetsku službu vojske, sa druge strane slušalice neki zbunjeni ljudi moji nisu znali šta da im vele. Jedino su iz vojnog odseka rekli da idu valjda do Arene i ponesu lopatu ako hoće da pomognu. Piš živi od države.Da ne budem đavolji advokat, no spasilački timovi mogu biti samo obučeni i ljudi u treningu, tj uvežbani.Pozvati ljude koji su bili je poprilično opasna stvar. I za njih i za one koje treba da izvlače. Profi ljudima se u Obrenovcu dešavalo da se prevrne čamac sa desetak civila... Edited May 18, 2014 by wall
Roger Sanchez Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 (edited) Otići iz doma je najteže. Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić ispričao je za Index da je situacija u Slavoniji vrlo dramatična, ali i poslao apel ljudima da pristanu na evakuaciju. Spašavatelji, naime, muku muče s osobama koje odbijaju evakuaciju, ne shvaćajući u kakvoj se opasnosti nalaze. Na terenu je trenutno 90 HGSS-ovaca. "Jučer je bilo vrlo dramatično. Najveći problem stvaraju nam građani koji se ne žele evakuirati, nisu svjesni da se ovdje ne radi o poplavi, nego o bujici pa ponekad idemo na iste adrese i sedam-osam puta, moleći građane da se evakuiraju. Sinoć smo tako nagovarali ljude do dva ujutro. Oni jednostavno nisu svjesni opasnosti", rekao je, dodavši da voda doslovno odnosi kuće pred sobom. Kreću teorije zavjere da je Gunja žrtvovana za Županju. Edited May 18, 2014 by Roger Sanchez
Recommended Posts