Jump to content

Neispravna hrana: Alert topic

Featured Replies

Jedite dinju, i nema problema :nobles:

ajte molim vas, to ko kad smo bili mali pa pitamo je l ima nešto slatko, ima jabuka :mellow:

...i sladak kupus.

• 2 weeks later...

Izbegavajte Fidelinkino brašno

Milion živih crva u pakovanju, a kupljeno u više prodajnih objekata

Oni člankasti žuti?

roze, žuti, beli, proteinski

to bas ne valja, ti su izgleda od muve a to nije bas normalno za brasno.da su oni valjkasti zuti (brasnari) to jos mogu da shvatim,ima ih cesto po silosima

Ja sam u nečemu uneo te žiške, crve. Bacio gomilu namirnica a i dalje vidim ponekog da leti. Sad je sve spakovano po teglama, lavanda na policama. Jedino ako su ušli u kafu, čajeve i začine.

Sve što je u onim (tankim) papirnim kesama, pogotovo zdrava hrana, rinfuzi (tipa susam), to je rasadnik tih sranja. Nisam jednom morao da vadim sve iz polica, ganjam u čemu su, brišem. 

Da, najpre u papirnnom pakovanju, ovsene pahuljice, proso, susam, lan i još neko zrnevlje, kukuruzno brašno. Pobacao to, mislio da sam ih se rešio. Primetim ih još za par dana. Pregledam i pobacam i pirinče, pasulje, brašna neka još, ostalo delovalo ok.

Pogledam opet za par dana, eto ih i u testetnini, plazma keksu, leblebijama...:isuse:

Valjda je sad čisto sve, nije mi se desilo nikad ranije da se ovako razmnože i prošire.

Nadam se samo da ti iz hrane nisu isti oni koji mogu ući i u drvo. :unsure:

Edited by mraki

kod mene su neki crni sitni, kao bubice, brashno, griz, palenta, ovsene pahuljice. shecer i kornfleks nece. bilo ih je i ranije, ali sad katqstrofa, i u zatvoreno se nekako uvlache :isuse:

sent from bubamoto

12 hours ago, mraki said:

Da, najpre u papirnnom pakovanju, ovsene pahuljice, proso, susam, lan i još neko zrnevlje, kukuruzno brašno. Pobacao to, mislio da sam ih se rešio. Primetim ih još za par dana. Pregledam i pobacam i pirinče, pasulje, brašna neka još, ostalo delovalo ok.

Pogledam opet za par dana, eto ih i u testetnini, plazma keksu, leblebijama...:isuse:

Valjda je sad čisto sve, nije mi se desilo nikad ranije da se ovako razmnože i prošire.

Nadam se samo da ti iz hrane nisu isti oni koji mogu ući i u drvo. :unsure:

Nisu to ti ali znaju po ćoškovima da naprave larve. I po uglovima plafona.

Jbg, preostaje vam da jedete samo toliko prerađenu hranu na koju ni crv ni muva neće, fala Bogu, ima je sve više. 

pa shta mislish da je u pitanju, evropska neka regulativa da sve mora bit zdravije ili im samo popushta paznja, pa nisu nabacali dovoljno titanijum dioksida, faksa i domestosa u brashno :hihi:

sent from bubamoto

• 1 month later...

Aaaaaa

Znači, sve sam moguće pregledao i spakovao što u tegle što u šarene limenke zbog kojih sam kupio 3 kile kafe koju inače ne konzumiram i još neke pudinge sa kojima ne znam šta ću, pobio sve žiške koji su leteli po kući i paukove usput, stavio lavandu gde god sam stigao...

Otvorim sad teglu u koju sam sasuo kg do tad neotvaranog pirinča, i ono samo gmižu crvi. Pa dokle više!? :frust: