Jump to content

The Nemanjićs

Featured Replies

On 15. 1. 2018. at 20:21, Frank Pembleton said:
Ali onaj odgovor Bujoševića sa pričom "imam sms-ove i viber poruke...." Majko mila...

...shiit has hit the fan....

pa to. starije ljude drzati dalje od inter-neta™ [emoji4]

sent from bubamoto

On 15. 1. 2018. at 17:43, namenski said:

I - aj neku, ako stignes i ako je vredno pisanja, o dokumentarnim (?!) serijama/dramama Save Mrmka: na prvi pogled i laicki, cini se da su radjene i uradjene vrlo profesinalno, naravno sve politicko-ideoloske konotacije na stranu.

Sava Mrmak je, još kako, vredan pažnje. Moj problem je što sam sve to gledao vrlo davno i morao bih da odgledam ponovo, kada za to nađem vremena. Imam, međutim, da ti preporučim jedan dobar tekst na tu temu:

http://www.vreme.co.rs/cms/view.php?id=1526128

Nadam se da će ti biti od koristi.
------------
Što se tiče Televizije Beograd, nema sumnje, bila je svetska klasa. I sasvim se solidno držala, rekao bih, sve do onog kobnog prelaska iz osamdesetih u devedesete. Tada je, nekako naglo, počela da spušta svoje visoke kriterijume. Da sluša lošu muziku i da služi gorima od sebe. Prozlila se, postala agresivna. Lagala je sve više. Čak je i svoje časno ime izmenila.

Još tada smo se razišli, Ona i ja.

Posle Petog oktobra, doduše, tvrdila je da se kaje i da je opet ona stara, ali kada te neko jednom izneveri nikada mu više ne veruješ potpuno. Danas se retko sretnemo, uglavnom slučajno, i prilikom svakog od tih kratkih susreta ja, s malo tuge, pomislim: 

Kako je nekada bila lepa. I kako je, samo, tako ružno ostarila.

Pa, ipak: čestitam Joj šezdeseti rođendan, od srca bih Joj poželeo dobro zdravlje i dug život. Hvala za jedno predivno detinjstvo, koje bez Nje ne mogu da zamislim. Hvala Joj za sve crtaće i zimske bioskope, za koncerte, putopise i serije. Za novogodišnje noći, Olimpijade i filmske maratone. Vodila me je na daleka putovanja, zabavljala me i podučavala, i bila je zaista, zaista sjajna. Mnogo joj toga dugujem, mnogim me je mudrostima naučila.

Od Nje sam ja prvi put čuo i onu Arsenovu:

"Ne vraćaj se starim ljubavima". 

Zanimljiva mi recenica iz teksta da je gledalac imao veliki prezir prema ulozi Rankica kao Nikole Kalabica u Poslednjem cinu..meni deluje upravo suprotno, cak sam na mnogim mestima procitao da su oni ''gore'' malo i kritikovali Pavica zasto je Kalabic nekako simpatican i duhovit

Svakako najveci negativac je Vujkovic

Niko da spomene i Kraj dinastije Obrenovic, isto je rezirao Mrmak

U nadasnje vreme dovoljno je bilo kakvu kritiku bilo cega proglasiti za politicki zadatak. Staljin govna da jede.

Pusti ti Staljina, sama činjenica da se reči kritika pripisuje konotacija negativnog odnosa i da se svodi na sfere negacije i afirmacije pokazuje koliko se samim tim udaljuje od iole ozbiljnije kritike...

I to si lepo rekao.

• 2 weeks later...

čuo sam da i mirosav lekić snima novi film, pod nazivom "princ rastko srpski", po scenariju milovana vitezovića. naslovnu ulogu igra neko ko se zove filip hajduković, ne znam ko je dečko, a ovde će nelevića igrati laušević... producent košutnjak film... expect the unexpected

Kačio se teaser za fondove ovde...

...shiit has hit the fan....

On 17. 1. 2018. at 16:40, James Marshall said:

https://www.cenzolovka.rs/drzava-i-mediji/hajka-na-domace-tv-serije-mirise-na-jeftini-politicki-zadatak/

Bradić vas kritikuje što gledate Netflix umjesto domaće, sram vas bilo.

Ко је Србин и српскога рода

а гледао Ха-бе-о и Нетфликс

не имао слике ни сигнала

вазда им'о  на екрану снега.

На порниће никад не дркао

даљински му у руци цркао.

Могао бих живот откупити!

Тек да ми се двора доватити

Очевине и пак постојбине...

А кад дођох грдној постојбини

Тамо су ме јади забушили:

У дворове, постојбину моју,

У дворове куга ударила.

Поморила и мушко и женско,

На оџаку нико не остао,

Но ти моји двори пропанули...

Кад ја виђех дворе затворене:

Неста блага, неста пријатеља;

Aj malo i bugarštice, deseterac je za početnike

On 17. 1. 2018. at 16:40, James Marshall said:

https://www.cenzolovka.rs/drzava-i-mediji/hajka-na-domace-tv-serije-mirise-na-jeftini-politicki-zadatak/

Bradić vas kritikuje što gledate Netflix umjesto domaće, sram vas bilo.

Bradiću, potrošili ste 4 miliona evra i napravili govno. Govno. Ulupali ste tonu para u kostim i scenografiju, a sjebali tekst.

Da serija ima iole kršten scenario i pristojnu glumu, imala bi ogromnu gledanost. Da je odrađena kako treba, ne bi HBO i Netflix bili problem, HBO bi za susedne zemlje otkupio prava, a možda i Netflix za neko globalno tržište (da serija valja, ima brdo Srba širom planete u dijaspori koji bi je gledali preko Netflixa).

Ulupali su mnogo vise na psi laju i UMO sa kostimom "obuci se kod kuce" i sa statistima "kafic ne mora da ima goste, samo konobara".

I bez glume i bez hboa se ima sjajna gledanost, sto potvrdise ova dva remek-dela.

zashto onda nemanjicima ne ide, te poginushe od ruke... tvitera? :blink::unsure:

sent from bubamoto