November 23, 2025Nov 23 10 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:pa što ga onda ima samo na 1/2 fotografije?A to neko pitanje tehnicke.prirode?Pa nisam pro, ja kliknem kad naidjem na nesto zanimljivo, uslikam ono sto se mom oku ucini ugodnim. Apsolutno nemam nikakva teorijska znanja vezana za fotografiju.Ozbiljno, je l' ovo topic za fotografije koje ispunjavaju neke pro kriterijume?Ako jeste, necu stavljati vise - ja imam neki Samsung, fotografije najcesce pravim u sekundi kad mi nesto zapadne za oko, bukvalno jednim klikom, bez ikakvih podesavanja.Na ovoj s nebom, bilo mi je zanimljivo nebo, ali i ove brodice...p.s. uvodni post kaze:"..jedno jedino pravilo je da fotografije moraju biti snimljene isključivo mobilnim telefonom."p.p.s ako je komentar bio s namerom da das savet kako bi bila bolja gotografija - hvala! Edited November 23, 2025Nov 23 by destiny
November 23, 2025Nov 23 Author nije, samo mi se nametnuloako je nebo lepo, a jeste, zbog čega ga nema više na fotografiji, npr 2/3 nebo 1/3 vodatime bi i kompozicija bila znatno dinamičnijaovako je ubivenan tim ni tamo ni vamo odnosom
November 24, 2025Nov 24 16 minutes ago, destiny said:Ozbiljno, je l' ovo topic za fotografije koje ispunjavaju neke pro kriterijume?Ma jok. Kums je pro. Ostali većinom amateri, entuzijaste, zabeležimo nešto, kao što ti reče, oku ugodno, postavimo i nadamo se da će kud u maglu Simoviću da reaguje.
November 24, 2025Nov 24 Za moje amatersko oko slika neba je predivna, bas dobro uhvacen trenutak 😍 nisam lajkovala post zbog prve slike ne zato sto joj nesto fali nego sto me plasi Kumsovu primedbu sam shvatila u fazonu ako je u oktobru bilo lepo nebo kamo jos slika Ne daj se zbuniti, nastavi da kacis uhvacene trenutke, divni su samo u spojler
November 24, 2025Nov 24 Author ja kao otvaračtm nisam ni znao za mblog topik, a ovaj je bio predviđen za ljubitelje fotografije da kače svoje fotke(napravljene isključivo mobilnim telefonom) za koje oni misle da su lepe/dobre tj da imaju trunku artističkog u sebi što kroz kompoziciju, što kroz svetlomblog mu dođe više kao foto zabeleška
November 30, 2025Nov 30 Just now, kud u maglu Simoviću said:fina kompozicijaGrazie Samo ne znam zasto mi izgubi rezoluciju kad je ubacim preko postimages. Ranije sam preko imgura i bile su kao original ali mi je otkazao poslusnost i vise nece da ucitava nista.Jel imas neki savet?
November 30, 2025Nov 30 Author nemam tj imami meni skrnavi rezolucijuproba, prva slika je na postimg, a druga direkt kačena na forumeditrako bih da su obe identične, ovako na prvuedit1trebalo bi da je bolje ukoliko je sačuvaš u max rezoluciji Edited November 30, 2025Nov 30 by kud u maglu Simoviću
December 1, 2025Dec 1 Sumrak iz donjeg grada. Klinci igraju sah ❤️Druga je bez filtera i za ocd cepidlake 😂 malo nakrljivljena. Mrzelo me da je ispravljam Edited December 1, 2025Dec 1 by mustang