Mil@n Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Zasto su televizori u Srbiji toliko skupi? Zato što imamo do jaja kanale...
borris_ Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Carine? Monopol? Moze li neko da uleti sa drugacijom ponudom ili mu je zabranjeno?
Mil@n Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Carine? Monopol? Moze li neko da uleti sa drugacijom ponudom ili mu je zabranjeno? Pa ima ovih careva što uvoze iz Mađarske, skidaju porez i prodaju televizore za baš osetno manje pare, ali to je neoficijelno, samo po oglasima. Čak i da nije u pitanju monopol a kontam da nije pošto više nema ko ih ne prodaje, kontam da se banda lako dogovori oko zajedničkih cena i približnih marži dok ide posao. A kupac jednostavno misli da je to normalna cena i voila.
borris_ Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 (edited) Zar ne postoji neki trzisni lanac koji prodaje televizore i tablete pod svojom markom znatno jeftinije? Edited July 3, 2014 by borris_
Аврам Гојић Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Svasta s tobom, pa ovde prolazi samo firmirana roba.
borris_ Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Nismo mi toliko bogati da kupujemo jeftino. Indy je nekada davno pisao o onom australijancu koji je poceo prodavati jeftinu nefirmiranu robu (bijela tehnika) i kako su cijene ostale firmirane robe pale zahvaljujuci njemu.
Dionysos Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 па има ових vox fox и сличне марке, нису везане за тржишне ланце, али јефтинији јесу.. а за таблете, комтрејд је најављивао свој пре неких пола године чини ми се, али од тада нисам ништа чуо на ту тему
wall Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Pa ima ovih careva što uvoze iz Mađarske, skidaju porez i prodaju televizore za baš osetno manje pare, ali to je neoficijelno, samo po oglasima. Čak i da nije u pitanju monopol a kontam da nije pošto više nema ko ih ne prodaje, kontam da se banda lako dogovori oko zajedničkih cena i približnih marži dok ide posao. A kupac jednostavno misli da je to normalna cena i voila. A i tu je pitanje koliko zaista njih uvozi tj iza koliko firmi je jedan čovek.Nešto slično kao kada je i garderoba, obuća i sl. Verujem da ih ima tek nekoliko i da se lako dogovore.
borris_ Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 i kakve su cijene tih televizora (cisto da usporedim)?
Dionysos Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 http://www.winwin.rs/tv-audio-video/tv/televizori.html?manufacturer=53749%2C56984
borris_ Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Hvala. Evo jedan primjer: TV koji se prodaje pod markom Auchan, sa sledecim karakteristikama (ne fr ali nije tesko shvatiti), cijena 400€ (ovo im je najskupja tv) CARACTERISTIQUES GENERALES Q.1400 IMAGE Format TV Led Résolution 1920 x 1080 p Taille écran / Pouce 106 cm / 42 pouces Norme HD Full HD Fréquence / Fluidité NC (cudno pa nisu ovo stavili) Tuner Analogique TNT HD & cable MPEG 4FONCTIONS Smart TV Oui Wifi Oui 3D Non Conversion 2D / 3D NonAUDIO Technologie NC Puissance restituée 2 X 8 WattsPORTS / CONNECTIQUES Port USB 2 Entrée HDMI 3 Prise Casque 1 Sortie Audio / 1 RJ45 Entrée antenne NC Entrée PC Oui Prise péritel NCDESIGN Dimensions Avec pied: 957 x 220 x 627 mm Sans pied : 957 x 34 x 555mm Poids avec pied 12.5 kG Norme VESA NC
borris_ Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Inace, ovo su jeftini televizori koji se prodaju u Auchan-u: http://www.auchan.fr/image--son/televiseur/tv-led/achat2/6824464
Mil@n Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 (edited) Inace, ovo su jeftini televizori koji se prodaju u Auchan-u: http://www.auchan.fr/image--son/televiseur/tv-led/achat2/6824464 Primera radi, a bukvalno sam sinoć gledao, taj samsung 32f4000 valjda je kod njih 220e, tih "Mađara". U win win-u 30.000. Već smo pričali o tome, aj sam LG platio 670 koji je kod nas bio 100.000+ dinara. Inače se ubijaju od posla... Kada sam uzimao tetki i kevi 32jke, kaže lik da je samo tog dana isporučio 20ak komada, do the math... Edited July 3, 2014 by Glas RazumaN
borris_ Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Posto cu biti u Bg tri dana krajem jula, a tasta zeli da kupi novi televizor, pa je pitala mene koji tv da kupi. Gdje se moze poruciti tv kod tih "Mađara"? Ona ima neki ubogi regal sa prostorom od jedva preko 1m tako da nema sanse da uglavi 42" kao sto sam prizeljkivao. Ma da vam ne pricam.
ivy Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Inace, ovo su jeftini televizori koji se prodaju u Auchan-u: http://www.auchan.fr/image--son/televiseur/tv-led/achat2/6824464 ta auchan marka je robna marka nekog mega marketa koji postoji i u Madjarskoj i mogu reći,ali samo što se hrane tiče,da su pristojnog kvaliteta..uzeli smo neku instant kafu,neke sireve i začine i sasvim korektno. nego kako može zakrivljeni televizor i kako to funkcioniše? pitam više senzacionistički pošto me malo šta može fascinirati u poslednje vreme ali ovo je
Recommended Posts