Jump to content
IGNORED

Televizori

luba

Recommended Posts

Posted

ja odmah vido, mada je to fotošop garant

Posted

Zajebavas se pa gde je stao?Nije to cevka tv?

Posted

Pa malo milje, samo se preklopi preko gornje ivice.Uostalom, brzo je skinuto, ovo bilo za poziranje.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Malo sam suzio pretragu pa molim za pomoć pri odabiru.Priča je spala na dva slova, sukladno raspoloživom budgetu i nekakvim preferencijama.SAMSUNG PS-51F5000 plasma.130 cmfull hd600 hznije smart i nije 3d.teSAMSUNG LED TV 46F6500116 cmfull hd400 hzsmart3dUvjeti su mi kvaliteta slike te veličina ekrana. Smart i 3d nisu neophodni, no ako ih mogu dobiti u paketu za normalnu cijenu, neka ih. Gledajući ovako po onome što tražim i što mi se ovdje nudi, logičan izbor bi bila plazma. No, u dilemi sam da ne moram totalno zamračivati stan da bih mogao gledati tv tokom dana. U DB imam poveću staklenu stijenu, te imam roloe ali koji ne zamračuju prostoriju u potpunosti da je lišavaju danjeg svijetla. Zato tu najviše molim za savjet, da ne napravim veliku grešku. Ne znam o kolikoj se tu osjetljivosti na količinu svijetlosti radi.Također, usporedba oba dva modela od strane ljudi koji poznaju tematiku bi bila poželjna.Po onome što sam ja kao laik vidio, led ima jače kontraste i izraženiju bjelinu slike, dok plazma ima ujednačenije boje ali i puno uglađeniju sliku u pokretu.Ledovi većinom odaju zrnčavu sliku pogotovo pri reprodukciji slike sa npr. sportskih terena gdje ima puno pokreta u maloj jedinici vremena. Čini mi se da plasma ima prirodniju sliku, dok ledrepoducira neprirodniji sprektar boja.Ps. U konačnici ovo moje se svodi na LED Vs Plasma sad kad pročitam. Neki prodavači me uvjeravaju da je plasma definitivno stvar prošlosti i da većina proizvođača ili gasi pogone plasmi ili ih odrađuje ali bez nekih velikih ulaganja, tako da i modeli plasmi izgledaju malo zastarjelo u odnosu na nove nabudžene i stilski dizajnirane ledove. Da li je to istina?

Edited by Mister No
Posted

Da li ćeš mnogo gledati SD materijal? Ako da, onda je plazma malo bolji izbor. Ali ako ti je soba mnogo svetla, onda ona definitivno otpada. Da ja sada kupujem sebi tv imak bih se odlučio za ovaj LED

Posted (edited)
Da li ćeš mnogo gledati SD materijal?
Primarno tv + filmovi skinuti sa kompa. Dakle tv bi služio za gledanje (i sd i hd) a manje za kojekakve gadgetarije, interaktivnost i slično.3d sam probao u trgovini na izložbenom modelu i nakon 2 minute buljenja u to imao sam samo takvu migrenu.Mislim da je to nešto što bih upalio jednom ili nijednom.Led navedeni jeste nešto skuplji ali ništa drastično, a plazma ima 13 cm veći ekran, što nije nezanemarivo i jedan je faktora koji su mi jako važni jer Tv gledam sa nekih 4.5 m udaljenosti.Količina svjetla.... ne znam što reći. Direktan udar sunca nije ali soba ima osvjetljenje izvana, pogotovo je to izraženije ljeti. Hoću reći, nije potpuno zamračena.Nisam pametan što mi je raditi... Edited by Mister No
Posted

Aktivni 3d zna da izazove glavobolju, to je definitivno. Zato je pasivni kod LG-a odlična stvar. Ta plazma je dobra kupovina, a i možda poslednji trenutak da se kupi, pošto su na izdisaju, i biće ih teško naći. A čini mi se da malo više vučeš prema plazmi, znači kupuj, nećeš pogrešiti

Posted (edited)

Koliko vidim, cena ove plazme u Hr je oko 870e.Preporucio bih ti jedan drugi TV, nova serija, doduse prilicno skuplji u Hr (oko 1570e), ali je apsolutna zver, ubedljivo najbolja kombinacija cena/kvalitet:Panasonic TX-P50GT60Ako si zainteresovan, u Madjarskoj je ovakav TV 1200e. Pogledaj i razmisli, imas gomilu kritika o ovom TV na netu.

Edited by Yoda
Posted

Pa i nije baš najbolja kombinacija cena kvalitet kad košta toliko koliko košta. Ova samsung plazma je jedn aod boljih plazmi

Posted (edited)

Sigurno jeste ukoliko gledas nove modele. Mislim da je taj Samsung stariji model barem 2 godine. Super je to TV, ne kazem, ali ako zeli da doda jos 330 e i ima mogucnosti da mu neko doveze iz Madjarske, ne bih se dvoumio nijednog trenutka.Sto se tice poredjenja ovog Panasonica i te Samsung plazme, neka ode u neku vecu prodavnicu u Hrvatskoj i uporedi telke na licu mesta.

Edited by Yoda
Posted

Nisi u pravu, F serija je ovogodišnji model

Posted

Ok, mislio sam da je stariji zbog cene, a i ima i losiju sliku od, recimo, dosta skupljeg i nabudzenijeg F8500.Kako god, predlazem da ode tamo gde moze da ih uporedi, pa da vidi da li bolji kvalitet vredi dodatnih para, nista drugo.

Posted (edited)

Nažalost to mi je malo izvan budgeta.Zadao sam si granicu od nekih 800 E i mislim da mogu u tom rasponu naći ok televizor.Taj bi mi bio praktički duplo skuplji što je ipak way too much, ne sumnjam da je tv boli glava.Mene sad zanima nekakva racionalnost ulaganja u plasmu ako je istina da je ona tehnologija na odlasku?Što je meni ipak malo čudno jer plasme imaju bolju sliku i iskreno puno su modernija i novija tehnologija od leda.Tv je ipak nešto što kupuješ za idućih 10 godina da te služi.Tako da ipak nikako da prelomim led ili plasma.Što bi bio nekakav best buy u tom sektoru, bila plasma bilo led, pored ovih što sam naveo.Tražene karakteristike su što veći ekran i kvaliteta slike, 3d smartovi i ostalo mi je sekundarno.Naravno tv mora biti sposoban stupiti nekakvu u interakciju sa kompom.

Edited by Mister No
Posted

Pa nisu, plazma je mnogo starija tehnologija, takoreći direktan naslednik CRT-a. A i nemaju bolju HD sliku, ali sd da. A to ne treba da te brine, ti ako kupiš, kupio si, šta te briga da liće se dalje proizvoditi. Ako želiš trenutno best baj LED onda ti je to LG LA6xx serija