Jump to content
IGNORED

Televizori

luba

Recommended Posts

Posted

Kod LG-a, televizori koji podržavaju HDR 10 imaju oznaku Super HDR. To ne znači da ti sa ovim neće raditi HDR sadržaj, nego da neće biti bitne razlike na odnosu na običan materijal.

Posted (edited)

Samo toliko  <_<

Koliko vidim ni ovi ne znaju sta tacno znaci hdr pro pa mozda i nisi bas sasvim u pravu. Covek sa onog yt klipa bas nahvali sliku.

edit:

I just finished an online chat with an LG tech support rep, and she stated that LG's "HDR Pro" designation means the TV can handle both HDR10 and Dolby Vision content. I suspected as much when I was able to send a 4:2:2 12-bit color signal to it from my computer's graphics card, since Dolby Vision uses 12-bit color, and HDR10-only TVs typically can only handle 10-bit color. Dolby Vision requires proprietary hardware, which it seems their HDR Pro models have.

Edited by katamaran
Posted

Ma, sto posto sam siguran, u toku sam sa tim stvarima. Inače, može biti problem i to što mu je native refresh rate 60Hz, ali pretpostavljam da ne pratiš mnogo sport?

Posted (edited)

<_<

Sta je onda sa ona druga 2? Evo jos jedan odgovor oko hdr pro

I just wasn't quite satisfied that the lady with whom I chatted knew fully what she was talking about, because she copied and pasted some marketing language from their website that I saw on pages for their SUHD TVs, not their regular UHD TVs, just moments before she stated that HDR Pro means support for both HDR10 and Dolby Vision. So, I called their customer support number and escalated my call until I was able to find someone who was willing to contact one of their engineers, and he confirmed that, while the TV is capable of processing 12-bit color, it only officially supports HDR10 content, not Dolby Vision, as it doesn't have the proprietary Dolby Vision processor. Their HDR Pro designation means support for the HDR10 standard only, and their HDR Super-designated TVs support both HDR10 and Dolby Vision.

Whew! That only took three days of emails, chats and phone calls, but I think this finally (hopefully) solves the mystery.

Zivo me zanima kolika je realna razlika izmedju hdr 10 i dolby vision...

edit:

So in theory, Dolby Vision is the superior format, promising better image quality across the board. Except, there's no guarantee that display technology will ever get there. 

http://www.usatoday.com/story/tech/2016/08/17/hdr10-vs-dolby-vision-new-tv-format-war/88914196/

Nisam ubedjen da si u pravu za ovaj momenat

To ne znači da ti sa ovim neće raditi HDR sadržaj, nego da neće biti bitne razlike na odnosu na običan materijal.

Sto se tice sporta sasvim sam zadovoljan kako izgleda na mom 32ld750 kad mu pustim trumotion. Cisto sumnjam da je 5 godina mladji tv losiji po tom pitanju.

Edited by katamaran
Posted

Napisaću ti ja gde je glavna razlika.

Kod "pravog" HDR sadržaja, standard traži da imaš i 10-bitni panel, i da TV podržava tzv. WCG (Wide Colour Gamut), plus osvetljenje mora da bude mnogo bolje nego kod ovakvih televizora. Mislim da HDR PRO nije ništa drugo nego marketinški naziv za algoritam koji omogućava da gledaš HDR i na ovom televizoru.

Posted (edited)

<_<

Sta je onda sa ona druga 2? Evo jos jedan odgovor oko hdr pro

I just wasn't quite satisfied that the lady with whom I chatted knew fully what she was talking about, because she copied and pasted some marketing language from their website that I saw on pages for their SUHD TVs, not their regular UHD TVs, just moments before she stated that HDR Pro means support for both HDR10 and Dolby Vision. So, I called their customer support number and escalated my call until I was able to find someone who was willing to contact one of their engineers, and he confirmed that, while the TV is capable of processing 12-bit color, it only officially supports HDR10 content, not Dolby Vision, as it doesn't have the proprietary Dolby Vision processor. Their HDR Pro designation means support for the HDR10 standard only, and their HDR Super-designated TVs support both HDR10 and Dolby Vision.

Whew! That only took three days of emails, chats and phone calls, but I think this finally (hopefully) solves the mystery.

Zivo me zanima kolika je realna razlika izmedju hdr 10 i dolby vision...

To nije tvoj televizor, vidiš da onaj ima native 12-bitni panel, dok je ovaj model osmobitni.

Edited by Jeremija
Posted

Sad cu da iscitam na miru...

Kad povezem ovu pricu i pricu ima li 4k uopste smisla na televizorima ispod 60 inca pretpostavljam da nece biti nikakav problem. Ako hdr 10, dolby, bitovi.,.. znace da treba da dam 1000 evra za tv taj film nece da gledaju

Posted

Ma i preko 1000e za takvu klasu televizora, mada vidim cene SUHD Samsunga kod Mikija padaju, pa možda kod manjih veličina ekrana...

Posted (edited)

Ma nisi onda ni trebao da pocinjes ovu pricu. To mi je ko da razmatram kupovinu golfa pa da se jedim sto 0-100 mu treba vise od Lamburdzinija.

Koliko vidim Rene je sasvim zadovoljan sa 6507

Ma ja sam sasvim zadovoljan sa pomenutim 32ld750 al me sve vise nervira zbog nekih problema koje mi pravi pa gledam da ga menjam. Upada u neka random restartovanja pa se smiri kad ga protreses. 99.99% sam siguran da mi problem prave prokleti kablovi koji idu od power do main borda jer se ne restartuje sa sklonjenim poklopcem (nema veze sa pregrevanjem nego poklopac pritisne kablove ka plocama). Da taj tv radi kako treba ne bih ni razmisljao o novom. Prezadovoljan sam njegovom slikom

edit: da ne umes da iskopas negde kolko bita ima panel na 32ld750?

edit 2: valjda isto 8-bitni

http://tel-spb.ru/remont-tv-lcd/lg-32ld750

Display Colors : 1.06B (8-bit + Dithering), CIE1931 72%

Edited by katamaran
Posted

Ja sam prezadovoljan modelom, a namenjao sam se tv-a raznih svih ovih godina, i dosta sam picajzla sto še tiče slike, a i zvuka. Taj isti gizmo sa benča je dolazio kod mene da gleda pojedine modele, dok nisu počeli da im poklanjaju.

Netflix hdr serije izgledaju nestvarno...

Posted

Bice dobar i meni a posebno me se dojme 5 godina garancije.

Posted

Ma nisi onda ni trebao da pocinjes ovu pricu. To mi je ko da razmatram kupovinu golfa pa da se jedim sto 0-100 mu treba vise od Lamburdzinija.

Nema frke, i ja se bezveze mešam u nešto što nije moja stvar.

Posted (edited)

Nema frke, i ja se bezveze mešam u nešto što nije moja stvar.

Ma za mesanje sam zahvalan. Laik sam pa mi znaci svaki savet od nekog ko zna vise od mene.

Samo mi je bilo bezveze ubacivanje stvari koje ocigledno veze nemaju sa tom srednjom klasom televizora. Ne vidim smisao da se jedim sto je tv od 1200 bolji kad te pare ni u ludilu ne bih dao.

Ne znam da li da prebacim ovaj 32ld750 na monitor. U principu mi je to preveliko al bih se mozda navikao. Vise mi je sto mislim da kao monitor nema ostrinu aktuelnog monitora.

Edited by katamaran