February 10Feb 10 baš me čudi da svi napuštaju 400h ipak je to 1 kraljevska disciplina, barem po forumskim koraćevim svijedocima
February 10Feb 10 Sa godinama dosta cetristometrasa prelazi na osamsto. Neki kombinuju 200m i 400m, a nekim 400 i 800m. Bila je ona Kubanka Kirot sto je trcala kad Boba Colovic, pa i «cuvena» Kratohfilova.
February 10Feb 10 Sta li ce Femke jos sve postici?Prvi (trkacki) pokusaj na 800m i odmah drzavni rekord
February 10Feb 10 Prva zvanicna trka? Ispod 2 minuta, dosta dobro. Bice zanimljivo gledati ka ostatku sezone sa najjacim izvornim osamstometrasicama.Sad gledam Colovic je za Jugoslaviju ‘87 trcala 1:56:51. Znala sam da je negde ok 1:56:00. Rekord ostao Hrvatskoj. Edited February 10Feb 10 by Moonwalker
February 11Feb 11 21 hours ago, Moonwalker said:Sa godinama dosta cetristometrasa prelazi na osamsto. Neki kombinuju 200m i 400m, a nekim 400 i 800m. Bila je ona Kubanka Kirot sto je trcala kad Boba Colovic, pa i «cuvena» Kratohfilova.ne radi se ovde o godinama niti o kombinovanju više disciplina. dvostruka zlatna sa poslednjih olimpijskih igara, a sad i dvostruka bronzana, su potpuno napustile disciplinu. pre nekoliko godina, mislim da je to bilo u vreme Tokyo2021, smo ovde imali polemiku o toj disciplini. Mi što nešto znamo o sportu smo tvrdili da je to sporedna disciplina prikladna za treći i četvrti ešalon takmičara i da je gre'ota što McLaughlin traći talenat tu, umesto da nadbija u pravim disciplinama. Ovi drugi što nemaju pojma o sportu, zauvek ubedljiva većina na ovom diskusionom forumu, su pričali gluposti kako je 400h najbolja i najteža disciplina jer ritam, broj koraka, bla bla bla. Koraćevi svijedoci 1/1
February 11Feb 11 Nisam znala za tu dsikusiju. Kad malo razmislim meni je 800m onako iznad. Mada 400m prepone je teska, kombinuje sprint i tehniku i ritam prelaska prepona.
February 17Feb 17 jeste teško, ali bi bilo hiljadu puta teže kad bi to bila disciplina elitnih atleta, a ne rejecta. Warholm je rekorder, a dečko je sprinter koji stotku trči 10.50 sec. Ono, nemoj da se zezamo.ista stvar je i sa 110h. Holloway im je maltene goat, a on je u najbolju ruku osrednji sprinter. Rekord Jonathana Edwardsa stoji već 30+ godina, a on u životu nije ni prošao pored vrhunskog skoka u dalj.Koraćevim svedocima je teško objasniti o čemu se tu radi. Izgleda da mora u svaku od tih disciplina zalutati elitni atleta i razvali im rekorde, da bi shvatili. Tako je McLaughlin zalutala u 400h i skinula skoro 2 sekunda sa rekorda? Bolt je morao da trči oko 10.20-10.30 da bi matchovao taj nivo obaranja rekorda. Duplantis mora da pomera rekord još 15cm da bi uradio isto to. Dok ne dođe neko i ne napravi troskok od 19+ metara ovi će verglati svoju mitologiju o ritmu broju koraka tehnici psihi...To su iste one glave koje na liste najboljih sportista stavljaju tenisere. To nije samo Korać, tu je nulti pacijent bio Mićo Dušanović.Nemoš im u glavu utuviti da postoje sportisti i sportisti. Svi sportovi su jednaki, sve je teško, medalja je medalja, tenis je užasno težak jer igraju i po suncu i po mraku bla bla.Ali zanimljivo je da će se uvek i baš svaki put pobalegati po Bulutu. "ma video bih ja tog Buluta i sve te 3x3 brkonjice iz Gajdobre protiv Duranta Lebrona i Giannisa, to je kurac od sporta bolje da su stavili brejkdens pa da Branka Blek Rouz osvoji nacionalnu penziju", ali Nolo im je bolji sportista od Jordana.
February 17Feb 17 Najjače je bilo kad je posle Moskve '13 nipodaštavana Ivanina medalja naspram Bekrićeve, jer svako može da skače u dalj, ali zato eeeeee, broj koraka između prepona.Što se Femke tiče, kapiram zašto nema motivaciju da nastavi sa 400h. Ako je Sidni tu, ne može da pobedi, ako nije, ne može da izgubi. Kapiram da joj ni olimpijsko zlato bez pobede nad Sidni ne bi donelo neku preteranu satisfakciju.S druge strane, svaka eventualna medalja na 800m bi bila senzacionalan uspeh.
February 17Feb 17 On 10. 2. 2026. at 22:21, Moonwalker said:Prva zvanicna trka? Ispod 2 minuta, dosta dobro. Bice zanimljivo gledati ka ostatku sezone sa najjacim izvornim osamstometrasicama.Sad gledam Colovic je za Jugoslaviju ‘87 trcala 1:56:51. Znala sam da je negde ok 1:56:00. Rekord ostao Hrvatskoj.Imali smo u isto vreme i Popovićev rekord vredan pomena.
February 24Feb 24 On 17. 2. 2026. at 6:13, omiljeni said:jeste teško, ali bi bilo hiljadu puta teže kad bi to bila disciplina elitnih atleta, a ne rejecta. Warholm je rekorder, a dečko je sprinter koji stotku trči 10.50 sec. Ono, nemoj da se zezamo.ista stvar je i sa 110h. Holloway im je maltene goat, a on je u najbolju ruku osrednji sprinter. Rekord Jonathana Edwardsa stoji već 30+ godina, a on u životu nije ni prošao pored vrhunskog skoka u dalj.Koraćevim svedocima je teško objasniti o čemu se tu radi. Izgleda da mora u svaku od tih disciplina zalutati elitni atleta i razvali im rekorde, da bi shvatili. Tako je McLaughlin zalutala u 400h i skinula skoro 2 sekunda sa rekorda? Bolt je morao da trči oko 10.20-10.30 da bi matchovao taj nivo obaranja rekorda. Duplantis mora da pomera rekord još 15cm da bi uradio isto to. Dok ne dođe neko i ne napravi troskok od 19+ metara ovi će verglati svoju mitologiju o ritmu broju koraka tehnici psihi...To su iste one glave koje na liste najboljih sportista stavljaju tenisere. To nije samo Korać, tu je nulti pacijent bio Mićo Dušanović.Nemoš im u glavu utuviti da postoje sportisti i sportisti. Svi sportovi su jednaki, sve je teško, medalja je medalja, tenis je užasno težak jer igraju i po suncu i po mraku bla bla.Ali zanimljivo je da će se uvek i baš svaki put pobalegati po Bulutu. "ma video bih ja tog Buluta i sve te 3x3 brkonjice iz Gajdobre protiv Duranta Lebrona i Giannisa, to je kurac od sporta bolje da su stavili brejkdens pa da Branka Blek Rouz osvoji nacionalnu penziju", ali Nolo im je bolji sportista od Jordana.Ako je troskok reject sa 30 godina starim rekordom, sta tek reci za skok u dalj sa 35 godina starim rekordom.
February 24Feb 24 On 10. 2. 2026. at 22:12, jms_uk said:Sta li ce Femke jos sve postici?Prvi (trkacki) pokusaj na 800m i odmah drzavni rekordSlično kao Španović ,ona koju god disciplinu da je odabrala od bacanja kugle do skoka u vis postavila bi državni rekord ...Sada u poznoj karijeri je postavila rekord u troskoku