Zli Gli Posted July 25, 2022 Posted July 25, 2022 Meni Spanovicka totalno antipaticna od prvog dana, tako mi je nekako svejedno kad ostane bez medalje a i kad osvoji nikakva radostSent from my M2012K11G using Tapatalk 1 1
nenad Posted July 25, 2022 Posted July 25, 2022 5 minutes ago, Zli Gli said: Meni Spanovicka totalno antipaticna od prvog dana, tako mi je nekako svejedno kad ostane bez medalje a i kad osvoji nikakva radost Sent from my M2012K11G using Tapatalk nisi jedini.
arheolog1981 Posted July 25, 2022 Posted July 25, 2022 Amerikanci baš kidaju zasad. Kakav smor na 110 prepone, prvo se Parčment povredi, onda Alena diskvalifikuju Sad tek videh ovu sramotu od diskvalificije Alena. Pa ovo je baš velika sramota svetske federacije. Prvo je odluka da prvi prestup bude crveni karton zaista idiotska i doneo ju je neki ćata koji je trčao samo na PlayStation-u... a ovo da reakcija nakon pucnja bude diskvalifikacija ako je ispod 0.1 sekunde je zaista skandal. Čovek je imao reakciju 0.099 i uskraćeno mu je pravo da se bori za medalju... znači takvo neshvatanje suštine sporta bih očekivao od robota koji radi po programu koji mu je upisan a ove gluperde ispadoše ništa bolje Sent from my DN2103 using Tapatalk 2
Fakundo Sava Posted July 25, 2022 Posted July 25, 2022 U čemu je stvar sa onim medaljama? jesu li se svirale himne ,zvanična ceremonija i ti protokoli ?
KennyDalglish Posted July 25, 2022 Posted July 25, 2022 Jesu, bila je dodela uz himne nakon završetka svih disciplina svakog dana. Valjda da ne seckaju takmičenja. Sent fra min OnePlus Nord via Tapatalk 1
Halvard Posted July 25, 2022 Posted July 25, 2022 3 hours ago, arheolog1981 said: Sve u svemu odlično svetsko prvenstvo, odlične trke na 5 i 10km u obe konkurencije, generalno srednje i duge pruge baš opravdale očekivanja. 100, 100 prepone, 200, 400 i 400 prepone kao i štafete potpuno sjajne sa nekoliko svetskih i rekorda prvenstava... jedino je muški 100m malo manje zanimljiv bio jer smo navikli na Bolta Bacačke i skakačke discipline pomešano, vidi se pad u nekim ali na kraju šlag na tortu Duplantisov svetski rekord. Kad sam kao klinac gledao Bubku mislio sam da ga niko neće preteći ali šta ovaj momak radi sa nepune 23 godine je potpuno van ove planete... Sent from my DN2103 using Tapatalk Jeste, super je bilo prvenstvo, isplatila se investicija u Arena Cloud Stvarno je retko koja disciplina bila dosadna, uglavnom čak i da nije bilo vrhunskih rezultata, bilo je uzbudljivo, kao u muškom dalju, npr. Na kraju 110m s preponama (zbog diskvalifikacije Alena) i ženski dalj ispadoše nekako najviše bezveze. Baš mi se ne sviđa ovaj trend robotizacije atletike, uveren sam da više od 50% onih prestupa u dalju ne bi bilo suđeno po starim pravilima. Duplantis, Meklaflin i Amusan stvarno heroji SP, ne samo zbog svetskih rekorda, nego i zbog načina na koji su postavljeni. Dodao bih i Ingebritsena koji je nakon za njega užasnog razočaranja na 1500 m pokidao posle na 5000, malo ko bi to mogao. S druge strane, Sifan Hasan ovog puta fail, bez medalje. Mada, meni je najsimpatičnija Femke Bol, nadam se da će u budućnosti uspeti makar da pripreti Meklaflin, mada kako ovaj monstrum trči... Ali u svakom slučaju, meni je highlight prvenstva bio kako je bukvalno sama dovukla štafetu Holandije do finala, mada su ih posle diskvalifikovali. 1
arheolog1981 Posted July 25, 2022 Posted July 25, 2022 Jeste, super je bilo prvenstvo, isplatila se investicija u Arena Cloud [emoji3] Stvarno je retko koja disciplina bila dosadna, uglavnom čak i da nije bilo vrhunskih rezultata, bilo je uzbudljivo, kao u muškom dalju, npr. Na kraju 110m s preponama (zbog diskvalifikacije Alena) i ženski dalj ispadoše nekako najviše bezveze. Baš mi se ne sviđa ovaj trend robotizacije atletike, uveren sam da više od 50% onih prestupa u dalju ne bi bilo suđeno po starim pravilima. Duplantis, Meklaflin i Amusan stvarno heroji SP, ne samo zbog svetskih rekorda, nego i zbog načina na koji su postavljeni. Dodao bih i Ingebritsena koji je nakon za njega užasnog razočaranja na 1500 m pokidao posle na 5000, malo ko bi to mogao. S druge strane, Sifan Hasan ovog puta fail, bez medalje. Mada, meni je najsimpatičnija Femke Bol, nadam se da će u budućnosti uspeti makar da pripreti Meklaflin, mada kako ovaj monstrum trči... Ali u svakom slučaju, meni je highlight prvenstva bio kako je bukvalno sama dovukla štafetu Holandije do finala, mada su ih posle diskvalifikovali. Da, i raduje me što ima mnogo mladih takmičara koji već uzimaju zlata i obaraju rekorde. Smeši se sjajna generacija koju ćemo gledati narednih 10+ godina. Ja platio VPN Tunnel Bear na mesec dana i gledao na YouTube prenose na sajtu World Athletics... za Indiju i Indoneziju je bilo otključanoSent from my DN2103 using Tapatalk
Halvard Posted July 25, 2022 Posted July 25, 2022 Ja pokušavao tako preko Opera VPN-a i nisam uspeo da nađem zemlju za koju je otključano, pa na kraju popizdeo i pljunuo pare za Arenu Posle se ispostavilo da sam mogao na taj način da pratim preko švedske TV, jedno veče sam gledao, ali oni neverovatno smaraju i non stop prekidaju program da bi se uključili u uživo intervju sa svakim svojim takmičarem pre i posle nastupa, pa njihovim trenerima, pa onda analize stručnog eksperta... A u svakoj disciplini ih ima Kapiram da sinoć osim Duplantisa i eventualno Sanje ništa nisu ni prikazivali.
Halvard Posted July 25, 2022 Posted July 25, 2022 Zaboravih još jedan utisak, mučena Kendra Harison opet ostade bez medalje. Neverovatno je da takva atletičarka nema nijedno zlato sa velikog takmičenja, i po svemu sudeći, tako će i ostati.
Grandilof Posted July 25, 2022 Posted July 25, 2022 Pored tih svih sto ste naveli ja cu jos Shericku Jackson da pomenem, rasturila na 200m, to je sledeci bas stari rekord koji bi mogao pasti. Inace i u 4x100 je poslednjih 100m istrcala ja ne znam da li je neko ikad izvukao brzu izmenu. 1
Halvard Posted July 26, 2022 Posted July 26, 2022 Majkl Džonson dovodi u pitanje rezultate one polufinalne trke na 100m s preponama u kojoj je postignut svetski rekord. Smatra da vreme nije bilo dobro izmereno, a i po reakcijama većine takmičarki se videlo da nisu očekivale onakva vremena. Opet se povela i debata o "super patikama" i uticaju tehnologije na postignuća u sportu. Ispostavilo se da Tobi Amusan trči u patikama koje nisu predviđene za sprint, već za duge pruge. Povredila je stopalo početkom godine i tražila je model koji bi joj bio udoban, našla je taj i od tad značajno poboljšava svoje performanse. Izgleda da pena u tim patikama poboljšava skočnost, što je za prepone bitno. I Sidni Meklaflin koristi sličan model.
omiljeni Posted July 30, 2022 Posted July 30, 2022 On 25.7.2022. at 5:13, Timmi said: Mclaughlin 47.91 u poslednjoj izmjeni. Zlato na 400 je bilo 49.1. najbolje je bilo prošle godine kad su se na Tokyo ptf sakupili Koraćevi Svijedoci da propovedaju kako je ona oborila rekord zato što ritam, tehnika i broj koraka
Halvard Posted July 30, 2022 Posted July 30, 2022 Mislim i da je Femke Bol u polufinalu trčala izmenu brže od zlata na 400m.
Filozof manijak Posted July 30, 2022 Posted July 30, 2022 Malo je razlika u letećem startu u štafeti i klasičnom startu iz startnog bloka u individualnoj trci. 1
arheolog1981 Posted July 30, 2022 Posted July 30, 2022 Naravno, te se stvari i ne mogu porediti. Više atletičara je na 4x100 svoju izmenu trčalo ispod 9 sekundi, mislim da je 8.66 neko uspeo...Sent from my DN2103 using Tapatalk 1 1
Recommended Posts