Jump to content
IGNORED

Gravity (2013)

Weenie Pooh

Recommended Posts

Posted (edited)

nemam problem da sam moron kome se svidja gravity, ali ne kapiram sta su mucene sestre bronte zgresile da se njima istice tupost nas morona.

toni sigurno ne govori istinu, nema sanse da nije gledao bsg, makar samo zbog starbak.

:( nisam pomenuo sestre bronte kao etalon za moronluk vec kao zanrovski opozit filmu koji prikazuje sat i po bestezinskog stanja. Tipa kod sestara™ dominira romansa i melanholija (mislim) a u Gravitiju sa drame sve vreme odvlaci paznju fizicki neprirodno i nesvakidasnje okruzenje/uslovi.

Izvinjavam se zbog grubih reci, nije mi bila namera da nipodastavam bilo ciji ukus, prosto me zapljusnula kolicina fizickih nelogicnosti (a bogme i logickih) jos na pocetku filma.

edit: i nije problem naravno u svidjanju™, neka se svidja kome hoce i ne svidja takodje. U "Smislu Zivota" imamo zgradu koju tera vetar i ribe koje govore, pa je film 100% dosledan i logican. Ovde to jednostavno ne postoji. Znam, hteo je reditelj (scenarista) da izoluje ovo dvoje da bi potcrtao dramu i naglasio kontrast, ali jbg, cak i jedan izvikani Markes ume suhim recima uverljivo da prikaze coveka koji je sam sa sobom beznadeznoj izolaciji cak i ako oko njega vri od zivota (i smrti). 

Da ne kenjam vise, meni je Graviti jedan gigantski postprodukcijski :Hail: ali je zato sve van postprodukcije i fantasticne fotografije neubedljivo. Ova izolovanost je milion puta uverljivija u Odiseji 2001 u sceni koja traje tek nekoliko minuta - zivi, intenzivni i zastrasujuci kadrovi.

Edited by CowBoy
  • Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

29

• Indy

25

• Weenie Pooh

23

• ToniAdams

12

Posted

Ubedljivija je i u Darkstaru nego ovde.

Posted

nemam problem da sam moron kome se svidja gravity 

Na ovom forumu si moron ako ti se svidja bilo sta (osim Russella).  

Posted

e jebi ga, sad si zajedljiv bez veze.

Posted (edited)

Besmislica, najobičnija...

I mnogo me zabole za Rasela, ako mi je išta jadno onda je to sprdnja sa Vivijen Li, koju je napravio noćašnji Oskar Blanšetovoj...

Edited by Ajant23
Posted

Car :D

Zaključavaj topik.