Jump to content
IGNORED

windows 1985


katamaran

Recommended Posts

Emulatorhttp://jsmachines.net/demos/pc/cga-win101/xt-cga-win101.xmlMoje remek delo u pejnturapic.pngNisam znao gde ovo da turim pa sam poceo novi topik. Verujem da ce jos nekome biti zanimljivo.

Link to comment
 • Replies 187
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • renne

  26

 • Razzmatazz

  15

 • hattori

  14

 • Indy

  14

Top Posters In This Topic

Posted Images

E, ovako sam naucio da zatvaram prozore sa dvoklikom u gornjem levom uglu i nikako da se odviknem.... I sad stalno pizdim kad mi se umesto da zatvorim aplilaciju otvori aktivna Store aplikacija na Win 8 :frust:

Edited by katodik
Link to comment
sta si najvise igrao na amstradu ? :)
Alien 8 - zavrsio igru (i to bez pokica*)Hobbit (tekstualna avantura)Steve Davis SnookerChucky EggArkanoidEDIT. I Tetris, ofkors!Najomiljenija igra mislim da mi je bila "Quest for the Golden Eggcup", tekstualna avantura, za koju su mi trebali meseci da dodjem do kraja. Odgovori koje je igrica davala su ponekad bili na rubu "vestacke inteligencije" (ne mislim stvarno, vec je igra bila jako dobro napravljena).the_quest_for_the_golden_eggcup.png______*Za one koji ne znaju, "pokice" su bile komande POKE (u Basic-u) kojima se na odredjenu memorijsku adresu mogao uneti izmenjen "broj zivota" u igri, pa i besmrtnost. EDIT2: Na brzinu sam izguglao, ako neko igra Alien8 na Spectrumu, ovo su pokice za besmrtnost: POKE 51736,0 (lives); 44460,201 (time); 43735,201 (invincible); 45121,x (where x=no. of chambers left to fix) Edited by Indy
Link to comment

a jel cemo za 20-30 godina imati neke ludacke kompjutere, koje sada ne mozemo ni da zamislimo, na kojima cemo sa nostalgijom emulirati danasnji Windows i jadne, primitivne igrice kao sto je Far Cry?

Edited by Marko M. Dabovic
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...