wall Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Ali nećeš moći ni dobiti fajl. :) Tako je, ništa ni katastrofalno ni epohalno, ako se odlučiš za wp
giuseppe Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Imam LG L9 (doduše keca), i Lumiu 925. WP bez razmišljanja. Ako ništa drugo, jer je lag-free, ni u naznakama ga nema. Kod LG je krenulo fluidno, pa posle krenulo i da usporava kako su apps instalirane. A nisam neki manijak za aplikacije. Al ne mogu da podnesem kad tapnem na ikonicu, pa umrem čekajući. Iz Banca Friteze su mi potvrdili da će WP8 app za m-banking uskoro. Jedan od razloga zašto sam zadržao LG je i taj, mada, ne mislim ga se rešavati, treba imati i Android za po kući, just in case :) Tt za WP8 mi je katastrofa, da budem iskren. No like, no like at all.
wall Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Pa eto BB... Skype nije baš sjajan, TT još gori šta si ono rekao još da ti je važno? :D Da ne bude da sam hejter. Da vidiš lag na S4. Jbt spucaš 700€ i "baferuje" dok kuckaš sms.
giuseppe Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 (edited) Mobile skin na PPP radi otlično, koristim ga umesto TT. Da ne bude zabune, TT je funkcionalan i brz. Samo mi se ne sviđa jer je dizajniran po onim početnim "Metro" premisama, što znači da je ubercool izgleda, ali to malko utiče na funkcionalnost. Tako su krenuli i sa FB app na WP7, pa su je posle uredili i napravili da liči na one sa Androida i iOS. Edit: a i verovatno sam navikao na TT na Androidu. Edited March 7, 2014 by giuseppe
Roger Sanchez Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Hm.. počeo mi je nešto iz čista mira srat sa backround tasksovima - dozvoljava ih smo 3 - 4, battery aplikacija je svaki čas ''blocked'' <_< what gives?
Mil@n Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 WP bez razmišljanja. Ako ništa drugo, jer je lag-free, ni u naznakama ga nema. Kod LG je krenulo fluidno, pa posle krenulo i da usporava kako su apps instalirane. A nisam neki manijak za aplikacije. Al ne mogu da podnesem kad tapnem na ikonicu, pa umrem čekajući. Jel su telefoni iste klase i koliko imaš aplikacija u winu a koliko u droidu? :)
giuseppe Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Imam sveeeeee :) Mrzi me da brojim, dabudemiskren, ali Lumija ima više toga instaliranog. Pogotovo što je fon nov pa sam instalirao sve i svašta, polako i sklanjam koješta, ali većina ostaje. LG je, čini mi se, nepovratno usporio, iako sam mu "skidao" apps da bih ga podstakao da živne. Mislim da bi ga factory reset vratio na meru, ali me mrzi da se njakam sa tim, pogotovu sada. Ne kažem, Nokijin procesor jeste brži. Ali, fluidno iskustvo sa proizvoljnim brojem apps pamtim od WP7 dana i puno slabijeg gvožđa. http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4955&idPhone2=5451
Zoidberg Posted March 8, 2014 Posted March 8, 2014 E stvarno, velika prednost WP-a. Koliko god aplikacija da se nakrca, ne utiče na odziv sistema. Bukvalno isti osećaj kretanja po sistemu kad je prazan i kad ima 80+ aplikacija kao kod mene. I to na 512MB RAM-a sa 1GHz dual core-om. Naravno, razlika je u multitaskingu kad se ima brži proc i naročito više memorije. Mada i tada aplikacije ne štucaju nikako, ali prebacivanje sa jedne na drugi ima onaj čuveni ...resuming... od pola seknude, pa do 4-5 zavisno od gužve. ;) Nažalost, neke u ovakvim situacijama umeju da puknu, kao na primer TapaTalk ili UC Browser, mada verujem da je to pre do loše napisane aplikacije nego do menadžmenta sistema memorijom. Zapravo, UC mi i nije umirao poslednja 2-3 meseca, tako da ostaje Tapatalk za sada kod mene od problematičnih. Ako neko ima DropBox, izašao je (konačno) dobar klijent CloudSix od čuvenog Rudija Hajna. :D Najavio da uskoro dolaze klijenti i za ostale popularne cloud servise GDrive, Box itd. Ovde je stvarno škripalo do skoro, jer je jedini Skydrive (sad Onedrive) bio upotrebljiv. Takođe, kad smo kod aplikacija za banke, kad sam uzimao telefon u junu, u Komercijalnoj banci su me uputili da se javim lično njihovoj službi za razvoj softvera i tada su mi rekli da je u planu da aplikacija izađe kroz pola godine, tj. početkom ove godine u kojoj smo sada. Nažalost, još uvek ništa, ali možda bih opet mogao da pozovem. Od tada se prodalo dosta Lumija u Srbiji, a po nekim računicama broj WP telefona je premašio broj iPhone-a, za koji postoje praktično sve bitne aplikacije.
Zoidberg Posted March 8, 2014 Posted March 8, 2014 Nije da ima neki izbor. Ima ovaj standardni što dolazi uz WP koji eto, pušta muziku. Takođe, ima i nešto bolji NokiaMixRadio ako se ima Nokia model. Zapravo, drastično bolji. :D Ali ne zbog puštanja mp3. Tu nema razlike. Nego zbog pravljenja offline listi koje mogu da se skinu kad je telefon na wireless, a posle sluša bilo gde. Mada za njega mora malo okolo naokolo, jer zvanično nije podržan u Srbiji. Podesiti telefon za tržište gde je dostupan (npr. USA ili UK), za Nokia nalog (ima negde u onim generalnim Settings-ima u telefonu) stavite da ste iz USA i može posle toga da se vozi. Takođe, nakon instalacije, može da se vrati region na svoju zemlju, kome treba. Za flac muziku, može da se koristi samo MoliPlayer i košta 300 din (uz džaba probu od mesec dana + još jednu + još jednu +++ koga ne mrzi da radi unistall/install svakih mesec dana). Koga mrzi da prebacuje muziku preko kabla na telefon, može i preko Wi-Fi-ja. Aplikacija Music Drop za to. :)
JozoMujica Posted March 8, 2014 Posted March 8, 2014 Hm.. počeo mi je nešto iz čista mira srat sa backround tasksovima - dozvoljava ih smo 3 - 4, battery aplikacija je svaki čas ''blocked'' <_< what gives? Virus? :) Ozbiljno, kako stoji stvar sa virusima na windows telefonima? Rade li virusi i malveri sa PC-ja?
Zoe Posted March 9, 2014 Author Posted March 9, 2014 Virus? Da, puno lakše ga je zaraditi na androidu gdje ima xxxxx piratskih&kojekakvih anonimus aplikacija, što kod Wp-a nije slučaj i što svakako smatram prednošću. Ima aplikacija za mobile antivirus od AVG-a besplatna i još neke, ali ja nemam. Korisnicima 520-ice - battery app sam odavno sklonila jer nepotrebno troši bateriju. Netko je tu također pitao za aplikacije - ima ih jako puno i stalno rastu - to apsolutno više nije faktor koji bi ikoga trebao brinuti kad je WP u pitanju.
Töölönlahti Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Koga mrzi da prebacuje muziku preko kabla na telefon, može i preko Wi-Fi-ja. Aplikacija Music Drop za to. Na Sedmici ovo može tako što u Zune Settings podesiš wireless sync i kraj priče, ne treba poseban app... Kako ih više jednom konačno ne zamrzi da u novijim verzijama kvare stvari koje u starijim funkcionišu flawlessly? <_<
JozoMujica Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Virus? Da, puno lakše ga je zaraditi na androidu gdje ima xxxxx piratskih&kojekakvih anonimus aplikacija, što kod Wp-a nije slučaj i što svakako smatram prednošću. Hm, da, hvala na odgovoru, nego suština mog pitanja nije bila vezana za android i gde je lakše zaraditi virus, već da li klasični virusi i malveri sa Windows PC-a rade na telefonima.
Recommended Posts