Jump to content

Шта не подносите, ал баш

Featured Replies

topik se pretvorio u ribolovačku reviju.bistro.

• Replies 256
  • Views 15.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Taj mladi kajmak je moja nana uredno svako veče skidala nakon kuvanja mleka od tog dana, usoljavala, sutra uveče stavljala nov sloj itd. tako usoljeni mladi kajmak na vrućem domaćem hlebu koji je

• ajaooooooo!    mamina ujna kod koje sam odsedao u sarajvu dok je bila ziva je uvek imala ovaj 'skupljani mladi kajmak' al ga nikad nije solila nego je princip bio da ga soli ko kako, ako i k

• ultra plasticni
    ultra plasticni

Meni je prababa sa caletove strane, koja je daleko posle Drugog rata, uzivala u hlebu i grozdju, utuvila u glavu da se jagnje oseca, mirise u negativnom kontekstu, takoreci smrdi. I to trajalo dosta d

Posted Images

mushy peasZasto ne moze da ostane grasak u svojoj postojecoj formi?

ne podnosim gastrofobe.one koje koriste izraze: grozota, bljuvotina, splačina, prostakluk, bljak, fuj i slično u kontekstu hrane.iz takta me izvode seljačine koje prevrću očima, groze se i ufkaju nad ponuđenim, ni kad ih niko ne pita i ne nudi.koji imaju potrebu da ONI kažu kako je NJIMA nešto fuj.iritiraju me i oni koji su posle sutlijaša i pohovane krmenadle otkrili da postoji cezar salata, filadelfija sir i pizza burek pa se sad izdaju za gastronomske autoritete i ulaze u polemike o dijagonalama, morskoj hrani, jaretini, sušiju...a tek oni koji prebiraju po tuđim tanjirima i dovoljno su drski da svaki put opogane nečiji obrok svojim "mišljenjem"...inače sve drugo volim.

Ja kad kažem prostakluci mislim na izraženu karnalnost tih jela, a ne da je nešto tu prosto. Mislim, napraviti dobre pihtije ili kavurmu nije mačiji kašalj. Pridružujem tu i sve terrine sa iznutricama. Prosto mi je tu mač.

ne podnosim gastrofobe.one koje koriste izraze: grozota, bljuvotina, splačina, prostakluk, bljak, fuj i slično u kontekstu hrane.iz takta me izvode seljačine koje prevrću očima, groze se i ufkaju nad ponuđenim, ni kad ih niko ne pita i ne nudi.koji imaju potrebu da ONI kažu kako je NJIMA nešto fuj.iritiraju me i oni koji su posle sutlijaša i pohovane krmenadle otkrili da postoji cezar salata, filadelfija sir i pizza burek pa se sad izdaju za gastronomske autoritete i ulaze u polemike o dijagonalama, morskoj hrani, jaretini, sušiju...a tek oni koji prebiraju po tuđim tanjirima i dovoljno su drski da svaki put opogane nečiji obrok svojim "mišljenjem"...inače sve drugo volim.
Dobro, ovo je njihov™ topik. Sve dok ne zalaze na naše™ i tamo bljakću po pihtijama i iznutricama, meni ok.

jebeno sam preterao.malo sam široko zamahnuo, a nešto sam stvarno nadrndan u RL danasne hoteći nikog da uvredim.izistinski, pogotovo ne mau.enivej, da ja to skratim: ne volim gastrofobe, u životu uopšte.samo to.

Englezi to vole da rade - ako mu/joj se nesto od hrane ne svidja, onda je to odmah disgusting... :twak:

Živo ne volim. Suši i krvavi stejk, živo testo, not my thing.Nekuvano, nepečeno, daklem uopšte termički neobrađeno kako treba, neslano tj. bljutavo. To je naravno uvek izvor polemike, zavisi od jela do jela, a i od ukusa, jedan čovek može živo meso da jede drugi voli ugljenisano, ja naginjem ka vrlo pečenom. Volim kad se prži da je reš, a kad se kuva da je skuvano optimalno, ne baš da se krčka satima i svi nutrijenti odu dođavola.

http://www.youtube.com/watch?v=gQExgGmQEWQbaš je dobar. bio na HN FF isto jedan kratak slovenački o potrošačkom društvu.i ovo čisto nako...nije dugo bilohttp://www.youtube.com/watch?v=XsFY-VpL4OQ

/

Edited by gagorder

• 10 years later...

Burek smesom ,Sarmu smesom,ananas na pizzu,lazanje i bolonjeze sos ,sve oblike margarina i mesanu marmeladu bolnicku ,posni chorbast pasulj,povratio jednom u tanjir kao mali.

Za mene nema losijih pomija. :ph34r:

Jednom je tata pravio neku svedsku corbu od kukuruza. To je mozda jedina stvar koja mi je ostala u secanju da mi je gadna.

Nutelu, mak, bezalkoholno pivo

kuvani slatki kupus, kelj i burek sa sirom, svu recnu ribu osim smudja na zaru. 

od americkih sranja:

mac and cheese, coleslaw, pickled cucumbers

Suši, kineske slatko-ljute, gorko-slane i buđavo-tupave ukuse i svežu papriku na pici.