Sestre Bronte Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 ne vatrene stenice, nego ove narandžaste nato bube
nbg4ever Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 Ako, valja se.Sto puta sam hteo da pitam koje su vrste ove OVK/AC Milan bube, sta rade, zasto se slepuju jedna na drugoj i tako to.
teacher Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Ako, valja se.Sto puta sam hteo da pitam koje su vrste ove OVK/AC Milan bube, sta rade, zasto se slepuju jedna na drugoj i tako to.Zato što su ih NATO reptili poslali da unište srpski narod, eto zašto...
gospa buba Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 NATO reptiliuchitelju, hvala ti sto razumesh :D
Vapad Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Je l' može ovo ovde, ne znam gde da turim a da se vidi što široj populaciji, meni bitno.
salerokada Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Te bubamare nas okupiraju već par godina Azijske bubamare okupirale Beograd i Vojvodinu
Turnbull Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Овде бројне Баба Јаге, Караконџуле, Русалке, Бесови и Бауци чекају да буду представљени у неком филму. Или Сава Савановић, српски вампир. Могао је он да прошета са Лептирицом као најава фестивала. Или људи са маскама са Белих поклада. Ако неко и поред свега тога српску фантастику представља шетњом холивудских зомбија центром града, могао би да размисли о томе да придев ,,српски'' избрише из имена фестивала. Зомбији можда пристају америчким фестивалима, јер они немају ништа друго, али прихватање такве иконографије овде изгледа као показатељ незнања или поводљивости.
Lezilebovich Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 (edited) sada im smeta što zombiji nisu dovoljno srpski . ima li kraja tome ? ima li išta što se može jednostavno prihvatiti kao sprdnja ili zajebancija, a da ne mora biti srpska zajebancija.amerikanci nemaju ništa drugo, ali mi zato imamo karakondžule. srbin pobedio. Edited October 18, 2013 by Lezilebovich
Turnbull Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Uz to, naravno, ono što on navodi kao primere (dodole, i šta ja znam), uopšte nije fantastika, nego prosto folklor. Fantastika može uzimati folklorne motive, ali to ne znači da su sami ti motivi već po sebi fantastika.
Drug Chabor Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Na stranu Grbicevo bulaznjenje o "prepersima" i zombijima kao svedocanstvu americkog rasizma, ali citirana izjava programskog direktora festivala koja dovodi u vezu zombije i srpski folklor jeste glupa. Srpski folklor su vile, vestice, vampiri - bas ono na cemu se zasniva radnja dva najbolja srpska horora (Leptirica i Sveto mesto).
ToniAdams Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 u jbt, odsad po svoje misljenje o filmovima tamo idem
Turnbull Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 (edited) Na stranu Grbicevo bulaznjenje o "prepersima" i zombijima kao svedocanstvu americkog rasizma, ali citirana izjava programskog direktora festivala koja dovodi u vezu zombije i srpski folklor jeste glupa. Srpski folklor su vile, vestice, vampiri - bas ono na cemu se zasniva radnja dva najbolja srpska horora (Leptirica i Sveto mesto).Nažalost, dve gluposti se ne potiru. A zapravo, programski direktor čini istu stvar kao i Grbić, samo je manje dosledan: obojica smatraju da prikladnost zombie walk-a treba meriti njegovom spojivošću sa srpskim folklorom. Što je naravno, besmislica. Pa šta ako nema veze sa srpskim folklorom, većina stvari na svetu nema veze sa srpskim folklorom. Edited October 18, 2013 by Syme
Recommended Posts