Jump to content
IGNORED

Dnevni tupan

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Ganz, ganc je u srpski doslo, mislim, od Ganz Vallalatok, velike, ogromne madjarske kompanije osnovane jos sredinom 19. veka cija je oprema masovno uvozena u Srbiju/Jugoslaviju i postala postapalica tipa 'ganc novo', taj rad...

Od igle do lokomotive...

Posted

et rumb

Moj rečnik veći nego tvoj.:laugh:

Posted
1 hour ago, namenski said:

Ganz, ganc je u srpski doslo, mislim, od Ganz Vallalatok

Lingvisti se ne slažu s tom tezom. U svim rečnicima kao etimologija stoji nemačko ganz.

Posted (edited)
16 hours ago, ToniAdams said:

Ja mislim da smo svi mi umrli a da je ovo sad neka fora ko u lostu

https://www.danas.rs/ekonomija/blagi-proboj-zena-u-biznis-i-politiku/

Blagi proboj žena u biznis i politiku

U istoriji opštine Brus ženama nije pripadala neka značajnija uloga u javnom i društvenom životu.

Situacija se u poslednje vreme menja na bolje, teško je reći da li je razlog zakonodavne prirode ili posledica probuđene svesti lokalne zajednice i samih žena, ali pozitivnih pomaka ima. U ovom trenutku žene se nalaze na niz veoma odgovornih pozicija počev od direktorki ustanova do zamenice predsednika Opštine.

Hmmmm, sta bi moglo da bude. Sistemski rad, slucajnost, manijak predsednik opstine koji voli da zaposljava zene?

Edited by Venom
Posted

esenesovke direktorke, mislim, shta je tu dogadjaj. u beogradu skandal, neka preletachko botovska tuka sela u fotelju, u brusu napredak zene na drushtvenoj lestvici. isti dogadjaj, razne planete.

:lolol:

Posted
6 hours ago, vememah said:

Lingvisti se ne slažu s tom tezom. U svim rečnicima kao etimologija stoji nemačko ganz.

JA kažem da je "Svi da se vole i ljube" ganc nova medju starim idejama i prelepe je zelene boje. 

Stvar rešena. Razidjite se. :nobles:

Posted
3 hours ago, Braća Strugacki said:

misliš stajala je do danas

:lolol:

Posted

Nije frisko (opet germanizam [emoji2955]) znam, al evo smejem se [emoji23][emoji23][emoji23]

Posted

Ja nikad nisam shvatio koja je zapravo fora sa tim Murarom, može neki dajdžest?

Posted

Pa ajde recimo da je s naše™ strane, ali da mu je ludilo odvrnuto na 11, prima se kao budala, prosipa neprovjerene informacije na tviteru, lupa gluposti (server je u reku), uglavnom, više štete za naš "cause" nego koristi. Tripuje da je neki insajder, a lud ko konj. 

Posted

el toga patosirao onaj dekica na trgu dok je bilo gradiliste?