Аврам Гојић Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 Užasno me nervira ta "reč". Nisam jezički puritanac, ali nove reči treba da zvuče pismeno i solidno.
Arkadija Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Ja do pre neku nedelju nisam ni čula za tu reč, dok me sestra nije "prosvetlila", o čemu se tu radi.
beatakeshi Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Mislio sam da je štamparska greška.S obzirom na predumišljaj - 25 po turu.
Vapad Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Mislim da je zapratiti naša starija a ne novokomponovana, svakako ne zvuči kao nešto što bi klinci započeli.
Аврам Гојић Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 Koliko znam, novokomponovana je reč, pojavila se zajedno sa tviterom.
Vapad Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 (edited) Možda je loša lokalizacija...Zanimljivo, obično se vulgarizuju engleske reči, lajkuj, poukuj, taguj, nisam, mislim, do sada video, kakav-takav, prevod a da se primilo. Doduše sada mi mozak ni ne radi baš najsjajnije, ima li još prevoda iz naroda a da se koriste široko? Edited October 7, 2013 by Vapad
salerokada Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Valjda je teško reći "folovati" pa zapratiti deluje jasnije. Ali svejedno je
Sestre Bronte Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 tu je reč koristila ženina prababa, kada bi kretali od nje uvek se pitala šta da nam pratia kada bi govorila šta je nekom ispratila, rekla bi zapratila sam im džakče kompriraza života nije koristila tviter, posle ne garantujem
salerokada Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Nijedan. Zabraniti Tviter, Fejsbuk i ostale pošasti. :)
Аврам Гојић Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 ok, koji izraz onda koristiti?Početi pratiti na tviteru. Neće nikome glava pasti sa ramena ako otkuca četiri reči umesto jedne, neće se ništa spektakularno važno desiti tokom tih nekoliko sekundi, pa da se moraju po svaku cenu uštedeti.Neurotična potreba savremenih ljudi da skraćuju jezik kojim govore i na kome pišu me podseća na vozače koji po svaku cenu pretiču druge učesnike u saobraćaju, da bi se na kraju obreli pred crvenim svetlom, ne dobivši baš ništa; ko štedi na rečima, štedi i na komunikaciji.
beatakeshi Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Reč postoji.Značenja: 1. uputiti, otpratiti nekud, poslati 2. saterati, nagnati.
Hella Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Reč postoji.izgleda da dabović večeras spava u tematskoj majici.
Аврам Гојић Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 Reč postoji.Značenja: 1. uputiti, otpratiti nekud, poslati 2. saterati, nagnati.Što sa tviterom veze nema. Kada se koristi u značenju "početi pratiti nekoga", postaje rogobatna i odvratna.
Recommended Posts