Jump to content
IGNORED

Dnevni tupan

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Užasno me nervira ta "reč". Nisam jezički puritanac, ali nove reči treba da zvuče pismeno i solidno.

Posted

Ja do pre neku nedelju nisam ni čula za tu reč, dok me sestra nije "prosvetlila", o čemu se tu radi.

Posted

Mislio sam da je štamparska greška.S obzirom na predumišljaj - 25 po turu.

Posted

Mislim da je zapratiti naša starija a ne novokomponovana, svakako ne zvuči kao nešto što bi klinci započeli.

Posted

Koliko znam, novokomponovana je reč, pojavila se zajedno sa tviterom.

Posted (edited)

Možda je loša lokalizacija...Zanimljivo, obično se vulgarizuju engleske reči, lajkuj, poukuj, taguj, nisam, mislim, do sada video, kakav-takav, prevod a da se primilo. Doduše sada mi mozak ni ne radi baš najsjajnije, ima li još prevoda iz naroda a da se koriste široko?

Edited by Vapad
Posted

Valjda je teško reći "folovati" pa zapratiti deluje jasnije. Ali svejedno je :yucky:

Posted

tu je reč koristila ženina prababa, kada bi kretali od nje uvek se pitala šta da nam pratia kada bi govorila šta je nekom ispratila, rekla bi zapratila sam im džakče kompriraza života nije koristila tviter, posle ne garantujem

Posted

ok, koji izraz onda koristiti?

Posted

Nijedan. Zabraniti Tviter, Fejsbuk i ostale pošasti. :)

Posted
ok, koji izraz onda koristiti?
Početi pratiti na tviteru. Neće nikome glava pasti sa ramena ako otkuca četiri reči umesto jedne, neće se ništa spektakularno važno desiti tokom tih nekoliko sekundi, pa da se moraju po svaku cenu uštedeti.Neurotična potreba savremenih ljudi da skraćuju jezik kojim govore i na kome pišu me podseća na vozače koji po svaku cenu pretiču druge učesnike u saobraćaju, da bi se na kraju obreli pred crvenim svetlom, ne dobivši baš ništa; ko štedi na rečima, štedi i na komunikaciji.
Posted

Reč postoji.Značenja: 1. uputiti, otpratiti nekud, poslati 2. saterati, nagnati.

Posted
Reč postoji.
izgleda da dabović večeras spava u tematskoj majici. :fantom:
Posted
Reč postoji.Značenja: 1. uputiti, otpratiti nekud, poslati 2. saterati, nagnati.
Što sa tviterom veze nema. Kada se koristi u značenju "početi pratiti nekoga", postaje rogobatna i odvratna.