Jump to content
IGNORED

Egipat - vojska, muslimanska braća, puč

Gandalf

Recommended Posts

Posted (edited)
se tiče vojske to takođe možeš da zaboraviš. Lično sam pakovao i nosio rezultate iz dve kasarne i znam dobro kakvi su rezultati bili, ta vojska bi se samo okrenula protiv Miloševića, nešto kao rumunski scenario.
Pa to i ja kazem. Takva je situacija bila i u policiji. Samo sam Filipu rekao da to ne bi bilo tako da se u 5. oktobar islo kao u Crveni oktobar. Edited by Verterdegete
  • Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Gandalf

85

• Budja

84

• Muwan

75

• MancMellow

51

Posted
Ma karikiramPa to i ja kazem. Takva je situacija bila i u policiji. Samo sam Filipu rekao da to ne bi bilo tako da se u 5. oktobar islo kao u Crveni oktobar.
Pa...veruj mi da ja sad više ne znam šta hoćeš da kažeš...
Posted

Ovo "karikiram" sam hteo Vasi da odgovorim, pa zaboravio da obrisem.

Posted (edited)

Uopšte ni jednog trenutka nisam sporio kakva je bila situacija. Međutim, to je bila situacija prema kojoj se guralo, a opoziciono delovanje je kao što i Vasa lepo kaže trajalo desetak godina. Dakle, bilo je vremena da se sagleda u kom pravcu idu stvari, i da se shvati kakav je to režim, naročito nakon 1996-97. godine. Opet se vraćam na komuniste - kao što sam i rekao, jasno je meni da su oni imali tu prednost što su te nove strukture moći i aparata sile formirali tokom narodnooslobodilačke borbe, pa su bukvalno ulazili u raznorazne službe i izbacivali sve a useljavali kompletan sistem od nule, sa zajebanim patriotama koji su izgubili najvoljenije i ne bi dozvolili bilo kakvo igranje sa državom koju su krvlju stvarali veteranima rata koji će da sprovedu apsolutno svaki nalog ili odluku. Dakle, kao lopatom - jedno izbaciš, drugo ubaciš, i to traje dan-dva-tri, plafon.Dakle, jasno je da to 5. oktobar tako kako je napravljen nije mogao da ima, odnosno da Egipćani to nisu mogli da imaju, jer se radilo o spontanim protestima običnog naroda. Ono što pokušavam reći jeste da se makar u našem slučaju znalo sa kakvim se izdajničko-zločinačkim-pljačkaškim režimom imalo posla i da meni dan danas nije jasno kako neko još npr. 1998. ili 1999. nije počeo da pravi neke odrede, jedinice, šta god*, čemu bi prvi i jedini zadatak bio ulazak u DB i/ili u policiju tog 5. oktobra, nego je Đinđić išao mečki na rupu. Oni kao da su imali dogmatsko gledište da će se vlast promeniti plišanom revolucijom a onda stari režim raspasti sam od sebe jer eto tako će se desiti pošto se u nekim zemljama to desilo. Jebiga, tako se sistem ne može uspešno menjati. Makar ne takav. Kao što danas (ponovo) u Egiptu vidimo...* - iz ove perspektive, obzirom da bi to verovatno bile neke četničke horde koje bi pravio Velja, možda je i bolje da nismo imali, jebem li ga, ali govorim čisto načelno o uklanjanju represivnog sistema prethodne vlasti...a opet sa druge strane, nije da je današnja žandarmerija nešto bolja od tih hordi, pa smo na istom...

Edited by Filipenko
Posted

Dajte ljudi, aman, dodju Savindan i Filip i istroluju svaki topic.

Posted

Pa pazi Filipe. Ta vojska i policija su uradili ono sto su mogli. Izasli su na izbore i mahom glasali za Kostunicu. Kad je izbio 5. oktobar, pustili su narod da odradi svoje. Ako im zameras sto ranije sami nisu izveli puc protiv Milosevica, ako su vec videli kakva jestetocina, i sto su onoliko tukli demonstrante. Podsetio bih te da su vojska i policija jednako bili protiv izrucenja u Hag, "izdaje" Kosova, gej parade - pa se opet nisu pobunili, i jednako su tukli one sa kojima se slazu. U prevodu, radili su svoj posao u oba slucaja.Drugo, ne mozes ti u mirnodopsko vreme da formiras i istreniras paravojnu formaciju, i da to niko u startu ne zna. A na stranu to - odakle ti pare, oruzje i sl. Milosevic bi u tom slucaju imao i legalitet i legitimitet da ih sve pobije,sto sam siguran da bi uradio.Sto se tice potpune reformacije policije, to bi funkcionisalo samo u pocetku. Svi ljudi koji su to radili (Tile, Staljin..), su ubrzo morali da zaigraju game of thrones sa sluzbama bezbednosti koje su sami stvorili. Jednostavno, bezbednosne sluzbe su kao drustvene grupe takve, pre ili kasnije krenu Skynet putanjom.

Posted

Mmmmda, i nacisti u Ausvicu su samo "radili svoj posao"...

Posted (edited)

El Baradej dobio poziv za sud. Ako nisi sa nama onda si protiv nas.http://www.jpost.com...of-trust-323706

Ateeq said that, if found guilty, ElBaradei could face a three year jail sentence. But a judicial source said the maximum sentence that could be imposed in a case of this kind was a fine and a suspended jail term.
Edited by nautilus
Posted (edited)

dobro je sto se vise nece vracati u Egipat. dovoljno je stete napravio. jos jedan nobelovac...

Edited by Marko M. Dabovic
Posted
...Dakle, jasno je da to 5. oktobar tako kako je napravljen nije mogao da ima, odnosno da Egipćani to nisu mogli da imaju, jer se radilo o spontanim protestima običnog naroda....
Pocetak su bili spontani protesti a zatim su preuzeli MB koji ima milionsku organizaciju i 80 godina iskustva sa raznim rezimima.Zato i cudi kako se nisu snasli kad su dosli na vlast i da ocigledno nesto debelo ne valja sa njihovim sistemskim resenjima jer nisu dovoljno inklusivni.Nije toliko tesko biti popularan medju siromasnim muslimanima sa njihovom ideologijom ali reorganizovati drzavu je nesto sasvim drugo.Iz toga sledi da ce posle ovih dogadjaja doci do velikih promena u okviru tog MB korpusa a pitanje je da li ce te promene biti u pravcu ekstremizma ili jos uvek u pravcu demokratije ali na nesto drugaciji i pametniji nacin.Sta god da bude od ta dva moze da se vrati kao bumerang i KSA i vojsci.
Posted

I to bi bilo to...

A criminal court in Cairo has decided to release former President Hosni Mubarak pending further investigation of corruption charges against him.The ruling on Wednesday does not mean Mubarak will be immediately released: He will remain in prison for at least 48 hours pending a possible appeal by prosecutors, judicial sources said.It also does not mean Mubarak has been acquitted on charges of taking about $11m worth of gifts from Al-Ahram, the state-run newspaper. But it removes the final legal hurdle blocking his release.The 85-year-old former president is still facing retrial in connection with charges of killing protesters during the 2011 revolution. He was sentenced to life in prison last year, but a retrial was ordered earlier this year.
Posted

Za to vreme Erdoğan nastavlja da zarad ljubavi prema MB diplomatski sahranjuje Tursku, a bogami i njenu nacionalnu valutu. Zbog onog baljezganja od juče mu je portparol State Departmenta natrljao nos, Avgidor Liberman nazvao Gebelsovim naslednikom a vojna uprava u Egiptu zapadnim špijunom. Sve u jednom danu.Čuveni YouTube dokaz™ kojim je po ko zna koji put napravio smejuriju od zemlje članice G20, zapravo je snimak presice koju su pre dve godine održali izraelski ministar pravde i naš stari prijatelj B-H Levy:

A source later told the Associated Press that the evidence that Erdoğan was referring to was a video “available on the Internet” of a press conference by Israeli Justice Minister Tzipi Livni and French philosopher and author Bernard-Henri Levy.The official, who spoke on condition of anonymity, said that as far as he knew, that was the only evidence of the claim. A video of the two, dating back to 2011, shows Levy saying: “If the Muslim Brotherhood arrives in Egypt, I will not say democracy wants it, so let democracy progress. Democracy is not only elections, it is also values.”Pressed further as to whether he would urge Egypt’s military to intervene against the Muslim Brotherhood, Levy said: “I will urge the prevention of them coming to power, but by all sorts of means.”
Posted

Dakle..obrnuli su cajger, Mubarak je pobednik a i ljudi koji su srusili Mubaraka pre dve godine su opet pobednici, gledajuci proslonedeljne dogadjaje. Samo sto je drzava u kurcu, hiljade pobijeno, pitaj Boga kako ce MB da reaguju..a svi su zajedno nekoliko puta dzaba krecili.

• Create New...