Jump to content
IGNORED

Egipat - vojska, muslimanska braća, puč


Gandalf

Recommended Posts

http://mideast.foreignpolicy.com/posts/2013/06/27/will_june_30_be_midnight_for_morsis_cinderella_storyThere is only one aspect of Egyptian politics that all Egyptians seem to agree upon: the only people who have an accurate understanding of the current situation are those who are utterly confused. Anyone who claims an ability to lend clarity either to current events or likely outcomes disqualifies himself or herself by doing so.
Link to comment
 • Replies 940
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Gandalf

  85

 • Budja

  84

 • Muwan

  75

 • MancMellow

  51

Cini mi se da je sada biti il ne biti u Egiptu.Vojska neuvijeno najavila da ce se pitati ako se za dva dana ne postigne neki sporazum.Zanimljivo je videti kako ce MB reagovati na ovaj odgovor deep state ujedinjene sa liberalima koji tu sluze verovatno za slikanje.

Link to comment
deep state ujedinjene sa liberalima koji tu sluze verovatno za slikanje.
drzavni udar u pokusaju. reklo bi se su liberali* posluzili kao korisne budale.* "liberali", koji bi radije vojnu upravu od demokratski izabranih religioznih konzervativaca. :isuse: Edited by Gandalf
Link to comment
drzavni udar u pokusaju. reklo bi se su liberali* posluzili kao korisne budale.* liberali, koji bi radije vojnu upravu od demokratski izabranih religioznih konzervativaca. :isuse:
Pa zaboga, jel nije Ikhwan tu vojsku stavljao pod svoju kontrolu ovih godinu dana?
Link to comment
Dok su se MB pokazali kao mnogo bolji od vojne uprave.
tokom ovih protesta + tokom svih prethodnih protesta od Juna 2012, velika vecina ubijenih (8 ili 9 na svakih 10) u sukobima su MB. 30+ kancelarija i objekata MB-a su spaljeni, a da MB-ovci ni u jednom trenutku nisu podlegli iskusenju da uzvrate. Morsi je Sabahiju (3-ci na predsednickim izborima) nudio mesto VP-a, sto je ovaj odbio jer mu je to ispod nivoa.magareca vlast, religiozni populisti sa jakim autoritarnim refleksom, to svakako - ni blizu vojnoj upravi po krvolocnosti i autoritarnosti.ako bi magarecu vlast rusili drzavnim udarima, a ne izborima, ne bi bilo demokratije nikada i nigde. Edited by Gandalf
Link to comment
Dok su se MB pokazali kao mnogo bolji od vojne uprave.Tzv. demokratski izbori ne podrazumevaju i demokratiju.
ali su preduslov iste
Link to comment
Pa zaboga, jel nije Ikhwan tu vojsku stavljao pod svoju kontrolu ovih godinu dana?
da, ali nisu nista uradili da pod svoju kontrolu stave drzavnu birokratiju, policiju i tajnu sluzbu.ne bi se reklo da je vojska planirala sve ovo. deluje kao sluzba + Mubarakisti, koji su uvideli priliku da iskoriste idiotsku Morsijevu vladavinu i rasireno nezadovoljstvo. uz nadu da ce haoticna situacija & demonstracija narodnog nezadovoljstva pogurati vojsku.(lupam, ovako na prvu loptu, vise cemo znati kasnije) Edited by Gandalf
Link to comment

Ne vidim šta je sporno u stavu vojske da se očekuje da Morsi u razumnom roku ponudi poteze. Naravno i opozicija treba da odigra jošneki. Do sada je bilo savršeno. Skupljeno je 22 miliona potpisa, organizovane veličanstvene demonstracije. Morsi ne može da to prenebregne. Verovatno je rešenje u parlamentarnim izborima. Ali mora Morsi da se izjasni. Ne sme dugo ovako da ostane, jer preti opasnost od sukoba.

Link to comment

Realno, ako nisu stigli dovoljno infiltrirat vojsku, najbolji play im je da probaju složit neki power-sharing agreement jer im majority rule ne ide od ruke.Ili da neko rokne Sisija dok spava.

Link to comment
×
×
 • Create New...