Muwan Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 (edited) Monopol i ljudsko biće su u ovom slučaju direktno povezani tj. jedni ljudi ubijaju druge zarad očuvanja svojih monopola. Mislim da je Verter lepo primetio da je u velikoj meri u pitanju staleški sukob.Inače, ovom mučenom Evropom sad već svaka šuša opušteno briše patos: "To those who have announced they are cutting their aid to Egypt, or threatening to do that, [we say that] Arab and Muslim nations are rich... and will not hesitate to help Egypt," Foreign Minister Prince Saud al-Faisal said on Monday in a statement carried by SPA state news agency. Edited August 19, 2013 by beowl
savindan Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Da bi te dvije stvari bile uporedive potrebno je da su se BH muslimani otvoreno stavili na stranu zlocinaca koji u tom trenutku vladaju Bosnom, a da su se Srbi borili za demokratiju i pravdu. Ne ulazim u to ko je bio u pravu u bosanskom ratu, ali to nije bio rat za vlast u Bosni vec rat za podjelu Bosne. Razlicite situacije.Па Срби су се борили за демократско право на самоопредељење док су злочинци Изетбеговић, Ганић итд. хтели силом да их задрже.Него да се вратимо на Копте, схватате ли сада потезе Патријарха Тавадроса II и његову дипломатију?
Roger Sanchez Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Inače, ovom mučenom Evropom sad već svaka šuša opušteno briše patos:Kad su već u tom điru mogli bi pozvat Fuada natrag da bude Malik.
savindan Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Pisao samo o ovome ranije tamo.Problem sa argumentom je sto 40% vlasnistva nad ekonomijom na znaci da je ostatak slobodan.Ко год се прошетао Каиром, пре ових срања у доба Мубаракове мирне владавине, и видео еснафско-цеховско груписање радњи по квартовима или праволинијски постављене филијале Banque Misr из улице у улицу зна да тамо нема никакве слободе.Да не причамо о редовним пунктовима у пустињи који записују таблице возила која пролазе, о ДБ-овцима који испред хотела "проверавају" таксисте пре него што укрцају странце тако што им узму бакшиш (арапска реч за мито)...Egipat nikad nece postati normalna i prosperitetna drzava sa ovim vojno-korpokratskim sistemom.Inace, zabrana Bratstva bi mogla imati i nezeljene efekte po vojsku poput onog u Turskoj kada su redovno zabranjivali prethodnike AKP. Кључна разлика између Турске и Египта је у томе што је АКП комбиновао друштвени конзервативизам са економским либерализмом, тога чини ми се нема у Египту, макар не у МБ.Поред тога што између те две државе постоје суштинске разлике - присуство дипломатски мудрог хришћанског џокера у Египту, слабији утицај Ријада и Техерана у Турској (и већи утицај САД), другачија политичка традиција и култура итд.Да не причамо о томе да је АКП, незванично, одгојена од стране Вашингтона, док МБ очито, за сада, не може да се нада тако успешном тати.
ArleKino Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 тако што им узму бакшиш (арапска реч за мито)...Bakšiš = tringelt, napojnica, kako god.
savindan Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Mea culpa, из фарсија.1. удељена милостиња (просјаку итд.)2. напојница као поклон/дар3. митоу српском се једино задржало значење број 2 док у француском (bakchich) постоји и 3
Dagmar Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Inace interesantno je videti koliko su na zapadu ljudi protiv muslimanske brace. Danas sam sa jednim kolegom, inace jako osetljivim na ljudska prava, imala kratki razgovor na temu Egipta, i covek je toliko zapeo protiv muslimanske brace (oni su hteli da uzurpiraju demokratske izbore - moj kontraargument je da su oni samo jednu godinu na vlasti i da jos nista nisu pokrali dok njihovi oponenti vec godinama vladaju nedemokratski, pa onda da se narod vec bunio protiv muslimanske brace, i to isti narod koji je bio nosilac antivojnih demonstracija - moj kontraargument da to nista ne znaci jer se protiv svake struje i vojne i sekularne i muslimanske moze naci milion koji ce da izadje na ulicu, on opet ali narod je protiv, ja pa nek pokazu sledeci izbori, ma svi argumenti odbijali su se ko od gumenog zida). Elem, opak brainwashing u korist pucista.
Zaz_pi Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Inače, ovom mučenom Evropom sad već svaka šuša opušteno briše patos:Daleko je KSA od suse, daleko. Izgleda da se jos ne shvata znacaj KSA u svetu, kao ni pocetkom '90ih. Usudio bih se reci da su medju top 10 najuticajnih drzava u svetu.
Indy Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Inace interesantno je videti koliko su na zapadu ljudi protiv muslimanske brace. Pa i ja sam protiv njih, ali to ne znaci da podrzavam masovni odstrel. I ne znaci da sam za ove druge, koji su vec pokazali ne da nisu bolji, nego su i mnogo gori.
Gandalf Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 (edited) Charles Levinson @levinsonc2hSenior Israeli official: Israel, Saudi and military backed govt in Egypt are "the Axis of reason" in the Mideast. Urges US to take heed. Edited August 19, 2013 by Gandalf
Dagmar Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Pa i ja sam protiv njih, ali to ne znaci da podrzavam masovni odstrel. I ne znaci da sam za ove druge, koji su vec pokazali ne da nisu bolji, nego su i mnogo gori.Pa to je i moj stav, ali ovaj o kome govorim je protiv brace a za puc, i stavise da je narod protiv muslimanske brace jer su ih mnogo ugnjetavali i da je narod za vojsku (bez da se zapita ko je i kad brojao glasove), tako da sam zakljucila da se to verovatno potencira na kontinentalnim novinama.
Indy Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Pa, to se i pitam, u kom momentu ce ovi sto su za "sistem mio zapadnjacima" da se zapitaju, a gde je granica nasilja prema ovima sto nama nisu simpaticni? Ima li je uopste?Mislim da cemo svi u dolazecim godinama "osecati" ovo nasilje u Kairu, na ovaj ili onaj nacin. (Not in a good way). Cak i ako smo veoma daleko od Egipta, kao ja.
Аврам Гојић Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 pocele pripreme za oslobadjanje Mubaraka. CAIRO — A court in Egypt has ordered that former President Hosni Mubarak, who has been detained on a variety of charges since his ouster in 2011, should be set free, according to state media and security officials on Monday, but it remained possible that the authorities would find a way to keep him in detention and his release did not appear imminent.Egyptian state media reported that Mr. Mubarak would remain in custody for another two weeks under a previous judicial order before the authorities make a decision on his release. The outcome of their deliberations is likely to be read as a pivotal test of the new government installed by General Abdul-Fattah el-Sisi and its desire to replicate or repudiate Mr. Mubarak’s rule.
Prospero Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Restauracija...Послато са HTC ChaCha A810e користећи Тапаток 2
radisa Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Restauracija...Послато са HTC ChaCha A810e користећи Тапаток 2
Recommended Posts