Jump to content
IGNORED

Egipat - vojska, muslimanska braća, puč

Gandalf

Recommended Posts

Posted
Arame, nema viška. :D
ako nema viska, opet nesto nije kako treba, zar ne mislis?
  • Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Gandalf

85

• Budja

84

• Muwan

75

• MancMellow

51

Posted
meni ovo lici na formiranje lokalnih milicija@aramkopti su monofiziti. pravoslavci su druga po brojnosti hriscanska denominacija i njihov poglavar je aleksandrijski patrijarh.
Posted
Mi pricamo o Egiptu, a ti o nama. Ko je onda tu neosetljivi trol?Pravi problem je sto tebe Egipat i sve ovo i ne zanima nego nesto moralises na prazno, prebacujuci odmah na licni nivo svaki sukob misljenja. Mogu da se kladim da ni ne znas sta sam napisao ja, sta porucnik a sta savindan: samo si videoda se Radis ljuti zbog Kopta i odmah si uleteo sa prozivkom. Hajde pogledaj moj prvi post danas i reci mi da ne mozes da ga potpises, majke ti.Thought police, jebote. Prijateljski savet: vise citaj, manje pisi.
Upravo to i radim. Na ovom topiku ne pišem uopšte, pokušavam da se informišem.Mislim da sam se pobunio pre Radiše. Inače, imam poznanicu udatu za Kopta, žive u Kairu, moguće je da su najebali ovih dana, ali ne bih da histererišem na forumima povodom toga, radije bih da ovde saznam nešto korisno.
Posted
ovo kad procitam cini mi se da nema nazad... ovo je krajnja demonizacija druge stranedok u isto vreme:al jazeera izvor za oba
ovo kad procitam cini mi se da nema nazad... ovo je krajnja demonizacija druge stranedok u isto vreme:al jazeera izvor za oba
Uf, ovo deluje gadno. Sisi gura progresivnu omladinu da brani sekularizam, verska prava i slobode i ceka da MB naprave bilo sta, sto posle ovog poziva MB deluje vrlo relano.Sisi ih uvlaci u spiralu nasilja, a tamo je on gospodar.
Posted
jbg, dok se treseš nabroj jednu, ee, "jednu", koja ima istinsku demokratiju, prt plspisao već negde ovde - države sa visokim, religioznim, strukturisanim društvenim sistemom, i demokratija, ne mogu paralelno funkcionisati
Ako je to demokratija zapadnog tipa, dajem ti plus 1
Posted
ovo kad procitam cini mi se da nema nazad... ovo je krajnja demonizacija druge strane
Ozbiljno razmišljam da usvojim Gandalfov stav prema liberalima™, barem kada je Egipat u pitanju. Mada treba uzeti u obzir i mogućnost da Tamaroud poslušno izvršava Sisijeva naređenja, a njemu sada dođe kao kec na deset da ih iskoristi kao živi štit.Videćemo koliko će se ljudi odazvati tom pozivu. Nekako mi je teško da poverujem da među pristalicama liberala™ nema baš ni trunke empatije prema izmasakriranim sunarodnicima.Mislim da Al Zawahiri danas slavi najsrećniji dan u svom životu.
Posted
@aramkopti su monofiziti. pravoslavci su druga po brojnosti hriscanska denominacija i njihov poglavar je aleksandrijski patrijarh.
pa znam to, samo ja ne videh nijedan post ovde koji je njih nesto napadao
Posted
kad se vec sam naturas :D sta si ovim hteo da kazes?ajde ova triput braca, kapiram da ti je jedno viska, ali ko je ovde uopste napadao monofizite?i da, podjednako su mi braca i jedni i drugi.
Hteo sam da okrenem na salu vestacku forumsku podelu na Kopte i MB, sto je refleks naseg lokalnog debilizma a ne bvljenje situacijom u Egiptu. Kako je pisano proslih 10 strana, neko ko je zeleo da s informise poput znanja zednog Anonimusa, mogao bi da pomisli da je poceo gradjanski rat izmedju Kopta i muslimana. Zbog toga sam i savetovao sve zeljne znanja pa i Anonimusa da provere ko je sve krkao Kopte jer to onda stavlja njihov slucaj ad akta pa mozemo da pricamo o CIA, EU i ostalim mojim fiksacijama ne onome o cemu vi hocete, o Koptima i crkvama koje su vam nevazne ;)
Posted
Videćemo koliko će se ljudi odazvati tom pozivu. Nekako mi je teško da poverujem da među pristalicama liberala™ nema baš ni trunke empatije prema izmasakriranim sunarodnicima.
Nije sve do empatije, ima nesto i do informisanosti. Ja sam na istom tom kanalu slusao da i sve privatne televizije sto posto izvestavaju u skladu sa vladinom politikom. Oni su dosli do stadijuma da imaju dve drzave i to dve neprijateljske drzave u jednoj. To je pola koraka od najozbiljnijeg sranja.
Posted
Hteo sam da okrenem na salu vestacku forumsku podelu na Kopte i MB, sto je refleks naseg lokalnog debilizma a ne bvljenje situacijom u Egiptu.
aj dobro, mada ti i nije neka sala.a sto se tice ovog debilizma, moj nije, samo onih koji su smatrali za potrebno da bas danas potegnu pitanje spaljenih koptskih crkava
Posted
Hteo sam da okrenem na salu vestacku forumsku podelu na Kopte i MB, sto je refleks naseg lokalnog debilizma a ne bvljenje situacijom u Egiptu. Kako je pisano proslih 10 strana, neko ko je zeleo da s informise poput znanja zednog Anonimusa, mogao bi da pomisli da je poceo gradjanski rat izmedju Kopta i muslimana. Zbog toga sam i savetovao sve zeljne znanja pa i Anonimusa da provere ko je sve krkao Kopte jer to onda stavlja njihov slucaj ad akta pa mozemo da pricamo o CIA, EU i ostalim mojim fiksacijama ne onome o cemu vi hocete, o Koptima i crkvama koje su vam nevazne ;)
Ti si, u stvari, prilično bezobrazan čovek, što me mnogo ni čudi.
Posted

Sve ovo je potpuno jezivo. Jebote, raspade se ozbiljna država kao kula od karata. A ja se čudim kao da nisam živeo u SFRJ.Inače, Prasline, nije prbolem u Arapskom proleću. Ono se završilo demokratskim izborima na kojima je pobedio Morsi, što nam se može sviđati ili ne, ali teško je nakon toga reći da Egipat nije za demokratiju. Zapad jeste zajebao stvar, ali ne što je podržao svrgavanje Mubaraka, nego zato što je pomogao svrgavanje Morsija.

Posted
Ali koji je ovo nivo jadnosti i licemerja, ovaj čita potpuno istovetne i unapred pripremljene uradke kao i njegov prethodnik:Nazivanje ovakvog umobolnog pokolja "pogrešnim startom" je nešto najodvratnije što je u ovom stoleću izašlo iz usta nekog političara. Kad već ne postoji Nobelova nagrada za đubre godine, neka mu je i ona koju je dobio. Strašno jbt.
mislim da je Politico (al nisam siguran !) lansirao formulaciju koja imo, savrseno sumira Obamin mandat: Bush's fourth term.
Posted
aj dobro, mada ti i nije neka sala.a sto se tice ovog debilizma, moj nije, samo onih koji su smatrali za potrebno da bas danas potegnu pitanje spaljenih koptskih crkava
Мени је баш супер шала, а ено и Мејдејка ставила смајлија тако да ради макар и као ехо.И много сте ви осетљиви на цркве. Спомињано је овде "баш данас" и америчка администрација и ЕУ и Либија... Што онда да се не спомену и Копти? Што да се не каже да су цркве спаљиване а они убијани? Имају они своју улогу у свему овоме и мени се учинило да их је Савиндан споменуо зато што га занимају и зато што зна о њима, па је понудио свој део гледања на Египат. Ја му то нисам замерио, као што нисам замерио ни Васи када је написао оно што је касније едитовао. Форум, препирке, подаци, мишљења... Слобода нека ваљда, и то у прописаним границама - не "на жалост" што многи истичу већ на срећу, јер то омогућава да се свађамо и не спавамо и занимамо за другу страну.Да сте обратили пажњу видели би да има још двоје-троје људи који су покушали да објасне да је проблем што не може ни да се у фусноти приче о политичкој ситуацији у Египту каже да су Копти као мањина већ годинама угрожени, али су онда запалили са топика јер неће да се излажу морализаторским и псеудоморализаторским читањима лекција.
Ti si, u stvari, prilično bezobrazan čovek, što me mnogo ni čudi.
А ти си госпођа Хаџи Николајевић што сада уздрхталим гласом прича о неком безобразнику у продавници што се гласно усекнуо код кондиторских производа, заборавивши да га је пре тога пљунула код воћа и поврћа.
Prasline, Savindane, Vasiću itd., postoje ljudi koji na ovakvim topicima žele da se informišu, a ne da čitaju vaša nevažna mišljenja.
Не знам зашто мислиш да имаш право да вређаш друге а да се онда љутиш када ти се одговори истим тоном? Повредио си ми сујету, а ја сам сујетан човек и наравно да запеним када напишеш да је моје мишљење неважно. Наравно, сада ми је жао што сам овако грубо одговорио, ту преку црту мог карактера на форуму обично контролишем јер ми форма разговора омогућава да прогутам тих првих минут-два када добијем жељу да се овако брецам, али сада нисам успео. Извини.
Posted
Ozbiljno razmišljam da usvojim Gandalfov stav prema liberalima™, barem kada je Egipat u pitanju. Mada treba uzeti u obzir i mogućnost da Tamaroud poslušno izvršava Sisijeva naređenja, a njemu sada dođe kao kec na deset da ih iskoristi kao živi štit.Videćemo koliko će se ljudi odazvati tom pozivu. Nekako mi je teško da poverujem da među pristalicama liberala™ nema baš ni trunke empatije prema izmasakriranim sunarodnicima.Mislim da Al Zawahiri danas slavi najsrećniji dan u svom životu.
Dobro, da budemo fer, El Baradej je priznao da je pojeo govno. Ali kasno se setio.
  • Create New...