aram Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Па не мислиш ваљда да треба да ми подмећеш речи и мисли?При упознавању и дружењу помоћ пружа лекција не чини другом што не би да теби буде чињено или основно кућно васпитање :)nista ja tebi ne podmecem. a kako se tvoje kucno vaspitanje nosi sa time da u danu u kome je pobijeno hiljadu ljudi postujes slike spaljenih (hriscanskih!) crkava, bolje da ne komentarisem.
nautilus Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 У рату сви страдају. Јермени су најбоље прошли управо зато што су се наоружали.ne. jermeni su najbolje prosli jer se nisu svrstali uz neku od strana. nisu vodili tudje ratove i gledali su svoja posla. ratovali su i protiv hriscana i protiv muslimana i protiv izraela kojima taj njihov stav nije odgovarao. u stvari, najveci neprijatelji su im bili falangisti.nisu oni imali nista bolje naoruzanje od drugih strana. jedina razlika je bio odlican komandant koji je znao sta treba raditi.
radisa Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Sad me mrzi da brišem, i ustvari ne znam ni šta bih sve brisao, samo da kažem da mi se duboko gadi da se u danu kada su neki ljudi izmasakrirani, jer su mirno protesvovali, kreće sa pričom "a vi nama™". Tehnički, nije protiv pravila foruma (nije trolovanje, priča se o temi, čak nije ni naki flame), ali je vrlo neetički. I odvratno.Mislim, Beowl je to rekao bolje od mene, ali, i ja da kažem koju.Kad niste pre ovog masakra pričali o tim crkvama, o ubijenim Koptima, mogli ste bar danas da propustite tu priču.A vi sad udrite o oltarima, spaljenim crkvama i ostalom što vas boli. Ispucajte se noćas. To je sve važnije od mrtvih ljudi, od žena i dece. Ma to je najvažnije.Uzgred, ima još ovde poteksta koji mi se gadi, ali ne bih da širim priču.
Gandalf Posted August 15, 2013 Author Posted August 15, 2013 (edited) Ok, necu. Edited August 15, 2013 by Gandalf
Anonymous Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 (edited) Svaki, al baš svaki topik, (koji prethodno bude dobar, informativan, zanimljiv) se na kraju zaglavi u ovakvom blatištu. Što je najgore, to zaista nije tehnički protiv pravila foruma.Prasline, Savindane, Vasiću itd., postoje ljudi koji na ovakvim topicima žele da se informišu, a ne da čitaju vaša nevažna mišljenja. Edited August 15, 2013 by Anonymous
MayDay Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Meni je svaka teza da Egipat ili neka druga islamska zemlja nisu spremni za demokratiju zastrašujuća. Šta to diktatura treba da tačno da uradi da bi pripremila narod, oblikovala političku kulturu pa da, puf, odjednom demokratija nalegne ko kec na deset?Meni je razumljivo da bi sa MB narod imao shitty demokratiju, ali borba protiv njihovih rešenja bi trebalo da se vodi u parlamentu, mirno na ulicama i uopšte u javnom prostoru. Ovo je zapravo najgore rešenje, koje čak nije vodjeno zarad sekularizma, nego za čist privatan interes.In a mean time, Aj Džazira javlja da je pre sat vremena bačen suzavac i da se puca oko Iman džamije gde su donešena stotine tela. Jadan, jadan narod.
Прслин Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Svaki, al baš svaki topik, (koji prethodno bude dobar, informativan, zanimljiv) se na kraju zaglavi u ovakvom blatištu. Što je najgore, to zaista nije tehnički protiv pravila foruma.Prasline, Savindane, Vasiću itd., postoje ljudi koji na ovakvim topicima žele da se informišu, a ne da čitaju vaša nevažna mišljenja.Mi pricamo o Egiptu, a ti o nama. Ko je onda tu neosetljivi trol?Pravi problem je sto tebe Egipat i sve ovo i ne zanima nego nesto moralises na prazno, prebacujuci odmah na licni nivo svaki sukob misljenja. Mogu da se kladim da ni ne znas sta sam napisao ja, sta porucnik a sta savindan: samo si videoda se Radis ljuti zbog Kopta i odmah si uleteo sa prozivkom. Hajde pogledaj moj prvi post danas i reci mi da ne mozes da ga potpises, majke ti. Thought police, jebote. Prijateljski savet: vise citaj, manje pisi.
Muwan Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Ali koji je ovo nivo jadnosti i licemerja, ovaj čita potpuno istovetne i unapred pripremljene uradke kao i njegov prethodnik: The US president interrupted his family vacation on Martha's Vineyard to condemn the bloodshed, but stressed that any move toward peaceful democracy was a difficult process that could take decades."We appreciate the complexity of the situation," he said. "We recognise that change takes time. There are going to be false starts and difficult days. We know that democratic transitions are measured not in months or even years, but sometimes in generations."Nazivanje ovakvog umobolnog pokolja "pogrešnim startom" je nešto najodvratnije što je u ovom stoleću izašlo iz usta nekog političara. Kad već ne postoji Nobelova nagrada za đubre godine, neka mu je i ona koju je dobio. Strašno jbt.
MancMellow Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 (edited) Egypt's Tamaroud youth movement has called on its supporters to go onto the streets on Friday. It says it wants them to form neighbourhood watch groups in order to stand up to the Muslim Brotherhood which wants deposed president Mohammed Morsi re-instated.The spokesman for Tamaroud has reiterated the group's support for the government.Based on our unshaken confidence that the Egyptian people are capable of establishing their free will as their arms cannot be twisted, Tamaroud Movement is calling on all the Egyptian people to massively take to the streets forming neighborhood watch groups in every road and alley, safeguarding our households, mosques and churches, preserving our beloved homeland, and hoisting our national flag, to emphasize our total rejection of internal terrorism and utter foreign intervention in our affairs, without failing to observe the curfew hours as imposed. ovo kad procitam cini mi se da nema nazad... ovo je krajnja demonizacija druge stranedok u isto vreme: Egypt's Muslim Brotherhood have called for rallies in Cairo on Friday for a day of "anger" after hundreds were killed in a crackdown on their protest camps, a spokesman said."Anti-coup rallies tomorrow will depart from all mosques of Cairo and head towards Ramsis square after Jumaa prayer in 'Friday of Anger'," Muslim Brotherhood spokesman Gehad el-Haddad wrote on his Twitter account. al jazeera izvor za oba Edited August 15, 2013 by MancMellow
Прслин Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Meni je svaka teza da Egipat ili neka druga islamska zemlja nisu spremni za demokratiju zastrašujuća. Šta to diktatura treba da tačno da uradi da bi pripremila narod, oblikovala političku kulturu pa da, puf, odjednom demokratija nalegne ko kec na deset?Mislim da je vrlo ocigledno da Egipat nije spreman za ovakvu demokratiju kakva mu je ponudjena. I ta teza sa islamskim zemljama je glupost, pitaj 90 posto forumasa da li je u SFRJ vojska trebala da pohapsi upravo izabrane nacionalisticke lidere, pa da kroz dve-fri godine uz EU organizuje nove izbore i videces da takva tranzicija nema veze sa islamskim zemljama. Ja sam tu daleko liberalniji i vise mi smeta sto je Morsi kao treci isplivao nego sto su bili izbori.
aram Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 kad se vec sam naturas :D sta si ovim hteo da kazes? Za vas ostale sto napadate bracu monofizite kao da ste svi braca muslimanska braca, guglujte persecution of Copts, pa cete da vidite da je njih rokao ko je stigao, ukljucujuci i vojsku u prelaznoj vladi.ajde ova triput braca, kapiram da ti je jedno viska, ali ko je ovde uopste napadao monofizite?i da, podjednako su mi braca i jedni i drugi.
MayDay Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Mislim da je vrlo ocigledno da Egipat nije spreman za ovakvu demokratiju kakva mu je ponudjena. I ta teza sa islamskim zemljama je glupost, pitaj 90 posto forumasa da li je u SFRJ vojska trebala da pohapsi upravo izabrane nacionalisticke lidere, pa da kroz dve-fri godine uz EU organizuje nove izbore i videces da takva tranzicija nema veze sa islamskim zemljama. Ja sam tu daleko liberalniji i vise mi smeta sto je Morsi kao treci isplivao nego sto su bili izbori.Pa nije SFRJ vojska bila kula od slonovače koja bi kasnije kanalisala društvo u nekom boljem pravcu. Težak je razvoj demokratije.Arame, nema viška. :D
wall Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Ali koji je ovo nivo jadnosti i licemerja, ovaj čita potpuno istovetne i unapred pripremljene uradke kao i njegov prethodnik:Nazivanje ovakvog umobolnog pokolja "pogrešnim startom" je nešto najodvratnije što je u ovom stoleću izašlo iz usta nekog političara. Kad već ne postoji Nobelova nagrada za đubre godine, neka mu je i ona koju je dobio. Strašno jbt. Pa čini se da je već provaljeno. Zato i ide ovako.Sada ostaje da kritikuju, apeluju, odlože zajedničku vežbu i to je to.Sve drugo je sečenje grane na kojoj sede.
boshoku Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 (edited) Meni je svaka teza da Egipat ili neka druga islamska zemlja nisu spremni za demokratiju zastrašujućajbg, dok se treseš nabroj jednu, ee, "jednu", koja ima istinsku demokratiju, prt plspisao već negde ovde - države sa visokim, religioznim, strukturisanim društvenim sistemom, i demokratija, ne mogu paralelno funkcionisati Edited August 15, 2013 by boshoku
Recommended Posts