Jump to content
IGNORED

Egipat - vojska, muslimanska braća, puč

Gandalf

Recommended Posts

Posted
Не сећам се да сам теби дао право да додељујеш наслове мојим порукама? Тема је о Египту, поставио сам причу из Египта, и то актуелну. Крај.
a treba mi dozvola od tebe, cenis?aktuelna prica iz egipta je ovo:15egypt_v2_337_ss-slide-PM9E-articleLarge.jpg
  • Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Gandalf

85

• Budja

84

• Muwan

75

• MancMellow

51

Posted
Мислим да је потпуна бесмислица ово што си сад написао. Ниједном речју коју сам ја написао, а колико сам могао да прочитам то је случај и са Праслином и Савинданом, нисам оправдавао насиље које се сад по Египту врши. Овај топић може да буде страница за страницом згражавања, јер изгледа да стварно Египат прети да се претвори у Ирак и мртвих тек има да буде нажалост или ако смо утврдили да су ти масакри недопустиви и нечовечни да причамо о нечему другом.Ја мислим да је кључно питање ко вуче конце џелатима, у Египту, Сирији, Турској.Још нешто ниси једини чији су пријатељи били угрожени током турских гибања.
Ispravi me ako grešim ali prilično sam siguran da te nijednom rečju nisam optužio da bilo šta pravdaš. Samo sam pokušao da ti predstavim zbog čega mi, makar trenutno, nije do dubokih analiza. Bez bilo kakvog ekskluziviteta, čisto moj ugao gledanja. Čitava ova besmislena rasprava je počela zbog toga što je Utvara zaključio da je zabranjeno govoriti o spaljenim crkvama iako niko pri čistoj svesti nije tražio bilo kakvu zabranu, ljudima se jednostavno nije dopao način na koji su mnogi mediji o tome izvestili. I sad imaš Mlatka koji iz mog pisanja zaključuje kako sve kojima je oltar najvažnija stvar u životu treba poubijati. Do jutra će verovatno pasti i podela na MB i Sisijevce ali ja moram sebi da dozvolim toliko arogancije da primetim kako to zaista nije moja krivica.
Posted
@ porucnik> Ne mislim da bilo ko opravdava nasilje, ali malo otvorene empatije za ovaj izmasakriran narod ne bi bilo na odmet. Bas kao sto je treba reci da je od Arapskog proleca doslo do radikalizacije nasilja prema Koptima od strane tvrde linije pristalica MB i salafista.
Ја некако мислим да та прича о емпатији може да се претвори у паткометрију.
Pogledaj rezultate parlamentarnih izbora pa konkretizuj brojke.Rekoh, necu u oftopik do koje bi nas dovela geneza politike hriscana na Bliskom istoku. Samo cu reci da nije sve u parama i ekonomskom momentu, ima nesto i u kolaboraciji sa kolonizatorima i drugim stvarima.
Опет прича о Јеврејима на Балкану у време Османскког Царства?
Posted
У блискоисточним конфликтима нема неутралних посматрача. Или одабереш страну или се наоружаш до зуба и узвраћаш око за око - зуб за зуб сваком ко те такне (нпр. Јермени у Либану, Курди у Ираку и Сирији)Приступ који ти предлажеш је тактика која се показала контрапродуктивном чак и у мирнодопској 28. чланици ЕУ (видети случај Пуповац-Јосиповић) али то је тек офтопчина :(
Ajde mi daj primjer strane u sukobu u Libanu koja se svrstala uz nekoga a da nije stradala?
Posted
Опет прича о Јеврејима на Балкану у време Османскког Царства?
Ja nesto ne znam da je na Balkanu bilo pogroma protiv Jevreja prije WW2. Za Tursku ne znam, govorim za ove nase krajeve.
Posted
Ја некако мислим да та прича о емпатији може да се претвори у паткометрију.
Mozda. Samo mislim da je ovo ubijanje prilicno zastrasujuce i da je Sisi uradio nesto posle cega ce povratak biti vrlo tezak. Meni MB nisu previse simpaticna generalno, duga je to prica i nije trenutak za nju. Oni su realnost koja dugo traje i koja sada moze da mutira™ sa prilicno nesagledivim posledicama.
Posted
Ja nesto ne znam da je na Balkanu bilo pogroma protiv Jevreja prije WW2. Za Tursku ne znam, govorim za ove nase krajeve.
Пробај малко Београд 1805-те, има понешто и по Грчкој пар година касније.
Posted (edited)
Pogledaj rezultate parlamentarnih izbora pa konkretizuj brojke.
Председнички су меродавнији јер су:- скорији- референдумског типа (за/против МБ)- моментални пресек стања (гласање из цуга у два круга) док су парламентарни имали три фазе са по два круга (шест гласања) у распону од 6 месециУ тим изборима је у првом кругу био овакав распоредИсламисти Mohamed Morsi Freedom and Justice Party 5,764,952 24.78% Abdel Moneim Aboul Fotouh Independent 4,065,239 17.47% Mohammad Salim Al-Awa Independent 235,374 1.01% Анти-исламисти разног кова Ahmed Shafik Independent 5,505,327 23.66% Hamdeen Sabahi Dignity Party 4,820,273 20.72% Amr Moussa Independent 2,588,850 11.13% Khaled Ali Independent 134,056 0.58% Ситуација је далеко од чисте и сасвим је легитимно, по мом политиколошком мишљењу, да хришћани покушају да буду тас на ваги када већ одбијају намаз.
Rekoh, necu u oftopik do koje bi nas dovela geneza politike hriscana na Bliskom istoku. Samo cu reci da nije sve u parama i ekonomskom momentu, ima nesto i u kolaboraciji sa kolonizatorima i drugim stvarima.
Којим колонизаторима, британским? Не сумњам да је ослободилачки наратив (претече) МБ под Британцима садржао лажи о хришћанима као Петој колони али како да не будеш богатија класа када се бавиш фармацијом, медицином, трговином, банкарством, страним језицима и шаљеш своју децу у школу уместо да ору земљу коју периодично натопи Нил или чувају стадо оваца? Edited by savindan
Posted
To im je najveci greh jer su vlast smenili upravo pricom o vecem stepenu demokratije. Ranije su bar pricali o nekim svojim prijateljima antikomunistima pa pomagali razne Kontrase, ali sada pricaju o demokratiji a rade isto sto i pre... Ne moze to tako, provalice ih svi da su fejkeri.
Pa čini se da je već provaljeno. Zato i ide ovako.Sada ostaje da kritikuju, apeluju, odlože zajedničku vežbu i to je to.Sve drugo je sečenje grane na kojoj sede.
Posted
Skoro pa imam želju da pokušam da shvatim kako si iz onoga što sam napisao uspeo da izvučeš pitanje koje si postavio.
senzibilitet takvih religioznih fanatika nije ista kao kod normalnih ljudi. oni će (se) žrtvovati za integritet tog oltara.cenim da oni ovako razmišljaju: kao što naši hramovi bivaju uništavani tako se i njihovi pune leševima.Ako oni ne shvaćaju razliku između čoveka i zgrade to treba da znači da ih se mora prevaspitati nateravši ih da gledaju uništenje njihovih svetinja?Kompleksno je pitanje verskih ratova i fanta-religioznog mentaliteta. Ono što mi vidimo kao gomilu cigala neko vidi drugačije. Sad, idi objasni im...
Posted
senzibilitet takvih religioznih fanatika nije ista kao kod normalnih ljudi. oni će (se) žrtvovati za integritet tog oltara.cenim da oni ovako razmišljaju: kao što naši hramovi bivaju uništavani tako se i njihovi pune leševima.Ako oni ne shvaćaju razliku između čoveka i zgrade to treba da znači da ih se mora prevaspitati nateravši ih da gledaju uništenje njihovih svetinja?Kompleksno je pitanje verskih ratova i fanta-religioznog mentaliteta. Ono što mi vidimo kao gomilu cigala neko vidi drugačije. Sad, idi objasni im...
:ziga: :ph34r:
Posted
Не сећам се да сам теби дао право да додељујеш наслове мојим порукама? Тема је о Египту, поставио сам причу из Египта, и то актуелну. Крај.
a treba mi dozvola od tebe, cenis?
Па не мислиш ваљда да треба да ми подмећеш речи и мисли?При упознавању и дружењу помоћ пружа лекција не чини другом што не би да теби буде чињено или основно кућно васпитање :)
Posted
Ajde mi daj primjer strane u sukobu u Libanu koja se svrstala uz nekoga a da nije stradala?
У рату сви страдају. Јермени су најбоље прошли управо зато што су се наоружали.
Posted

Jao, krenulo upropaštavanje topika... još malo, pa će postati ČvP.

Posted
ako je za njih (za hrišćane kao i za muslimane) taj oltar važniji od rođene majke to znači da ih sve treba pobiti?
:lol:Kakva se ekipa ovde večeras skupila.
  • Create New...