Jump to content
IGNORED

Egipat - vojska, muslimanska braća, puč

Gandalf

Recommended Posts

Posted

Nisam pri Tv-u a cujem da je brotherhood odradio neki juris na vladu..jesu li stvarno uspeli da se saberu vec danas ?

• Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Gandalf

85

• Budja

84

• Muwan

75

• MancMellow

51

Posted

Nije bas vlada. Neka vladina lokalna zgrada u Gizi.

Posted
zasto srbijanski mediji ovo denfuju? ili ja tripujem?
Јок море то је светски тренд. Овде имаш карту 40 цркава и хришћанских институција које су нападнуте уз пратеће сликицеhttp://www.christianophobie.fr/breves/au-moins-40-eglises-et-institutions-chretiennes-attaquees-hier-en-egypteAssiout1.jpg
Posted

Jel' zabranjeno da se kaže da MB masovno i organizovano napada na koptske crkve, i da njihovi lideri i simpatizeri prete Koptima po društvenim mrežama i sl.?

Posted (edited)

mrzi me da ti objasnjavam finesu. hint: spaljena crkva vs. streljan covek.

Edited by Marko M. Dabovic
Posted
Jel' zabranjeno da se kaže da MB masovno i organizovano napada na koptske crkve, i da njihovi lideri i simpatizeri prete Koptima po društvenim mrežama i sl.?
apparently so :(
Posted
mrzi me da ti objasnjavam finesu. hint: spaljena crkva vs. streljan covek.
znači tolerisaćemo proterivanje 10M Kopta iz egipta? zaradi mira?
Posted
znači tolerisaćemo proterivanje 10M Kopta iz egipta? zaradi mira?
И убиства, и силовања, и насилно преверавање.cuius regio euius religio
Posted (edited)
Erdogan je produkt generalske kaste, oni su ga stvorili svojom represijom. Tako će biti i u Egiptu, možda to bude baš Morsy (ukoliko ostane živ).
demokratski izbori, iskljucivo demokratski legitimitet vlasti, generali i "liberalna" elita bas tamo gde i treba da budu, etc. praceno nevidjenom brutalnoscu policije koja suzavcem razbija demonstracije, i lepe dame prska spricevima & vodenim topovima...od sveg srca se nadam da bi Egipat mogao tako da izgleda za 5 ili 10 godina. Edited by Gandalf
Posted
I da, nije tesko predvideti da ce Kopti, kao laka meta, najebati.Pri tome sam sasvim siguran da Al Sisi nece prstom maci da ih zastiti.
to je bilo jasno od samog pocetka. onog trenutka kada se crkva zvanicno svrstala uz huntu, islamisticka "odmazda" je postala samo pitanje vremena. vojska, naravno, nece uciniti nista da Kopte zastiti.
Posted
zapravo mislim da treba otici korak dalje i pobiti ih.
Ne treba ni jedno ni drugo, naravno. Ni masakri od strane vojske, ni paljenje crkava od strane MB.Samo mi nije jasno čime su se Kopti zamerili MB-u i zašto umesto da čuvaju svoje snage, baš sada organizovano pale crkve? Šta time dobijaju?
Posted

papa je podrzao drzavni udar i oni radikalni elementi koji i inace jedva cekaju priliku da napadnu Kopte to su doziveli kao casus belli.a za MB ovo vise nije pitanje drustvene dobiti i kalkulacije.

Posted (edited)
Ne treba ni jedno ni drugo, naravno. Ni masakri od strane vojske, ni paljenje crkava od strane MB.Samo mi nije jasno čime su se Kopti zamerili MB-u i zašto umesto da čuvaju svoje snage, baš sada organizovano pale crkve? Šta time dobijaju?
za islamiste, Kopti su odgovorni za vojni udar. tj, islamisti optuzuju Kopte da su medju najodgovornijima, pa su napadi na Kopte izmedju ostalog i odmazda za puc. Edited by Gandalf
Posted
Ево сад ће Гандалф да ти објасни да је то одмазда (какву су доживели и муслимани у Србији због гласања за Коштуницу 2000. од стране ДБ)...У питању је најпростије речено друштво које још увек није спремно на плуралитет, верски, политички, полни или какав год.Зато се и води оваква игра нулте суме, непријатељ мора бити поражен/потчињен у потпуности или ће у супротном дићи главу.
Posted

Zreli su za jednu andurilovsku lobotomiju. Jedino ih to može spasti.

• Create New...