Jump to content

Tour de France 2013

Le Tour 2013 26 members have voted

1. 1. Tour 2013 osvojiće:

• Alberto Contador
    • Cadel Evans
    • Chris Froome
    • Ryder Hesjedal
    • Bauke Mollema
      0
    • Thibaut Pinot
    • Pierre Rolland
      0
    • Joaquin Rodriguez
    • Alejandro Valverde
    • Jurgen Van Den Broeck
      0
  2. 2. Zelenu majicu osvojiće:

• Mark Cavendish
    • Matthew Goss
      0
    • Andre Greipel
      0
    • Marcel Kittel
      0
    • Peter Sagan
  3. 3. Belu majicu osvojiće:

• Thibaut Pinot
    • Nairo Quintana
    • Andrew Talansky
    • Tejay van Garderen

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

bilo me malo isteralo, pa sam batalio pogadjalicu, al sam vas citao :)

opet ih je sve vratio na vise od 4 minuta... uzas :(sutra je etapa kada bi ga opet mogli napasti, ali s druge strane, cemu? sledi iza toga brdski hronometar, znaci jos 2+ minuta za Froomea :(

Gomila postova na ovu prezanimljivu etapu :)

Uhvatih samo zadnjih 7km, kad je vec sve bilo rjeseno sto se pobjednika etape tice. Bash mi je drago zbog Rui Coste :)Smijesno mi je bilo sto je Froome trazio od Contadora da radi na nizbrdici, a on sam nije radio [bio iza Portea]. A i posle etape je bio ljut na Contadora sto je ovaj previse rizikovao na nizbrdici [kao da je obavezan da ga prati?!]

Froome je mnogo gotivniji kad nema majicu :)

Froome je ogavan.

• Author

Vremenska prognoza za sutra, za Embrun:2q24wlh.pngProfil hronometra je vrlo neuobičajen za Tur--nije čisto brdski hronometar, ali nikako nije ravan i zgodan za specijaliste:17-profile.jpgZnači, od 32 km preko 13 otpada na penjanje, a ostatak na spuštanje. U kombinaciji sa lošim vremenom, sutra bi moglo da bude vrlo uzbudljivo. Meni se čini da ako je Frum negde ranjiv onda je to kad mora da ide nizbrdo a da nema pouzdan točak da prati.Od sutra pa do subote svaka etapa je bitna za GC, i svaka nudi poneku šansu za napad na Fruma. Posebno četvrtak i petak, ali samo pod uslovom da Skaj bude napadnut rano i svom snagom kao prošle nedelje. Ono što me brine je mogućnost da neće biti mnogo volje za zajedničkim radom protiv Skaja sad kad su se Sakso i Belkin našli u velikom vremenskom zaostatku za Frumom a jedni drugima su vrlo blizu. Mogao bi Kontador konačno da pokaže taj fajterski i napadački duh o kome se toliko priča a koji ja nešto i nisam video na ovoj trci, i da napadne Fruma, recimo na prvom usponu uz Alpe... :whistle:

ko bi trebalo da ima prednost na ovakvom hronometru brdasi ili klasicni hronometrasi? kako se god okrene zna se kome odgovara <_<

brdasi definitivno.. realno, posle svega vidjenog bilo bi ogromno iznenadjenje da frum ne razvali konkurenciju i ovde. ja se licno nadam iznenadjenju od strane kontadora ili (ponovo) rui coste, ali tesko.cudno da kladionice iza fruma sutra stavljaju kintanu, mislim da on ne moze da postigne potrebnu brzinu na ravnom i spustu.

• Author

Kladionice to zbog hronometra na Pais Vasco:profile-06.jpgRezultati:GER 1 MARTIN, Tony (OMEGA PHARMA - QUICK-STEP) 35:05COL 2 QUINTANA ROJAS, Nairo Alexander (MOVISTAR TEAM) + 17ESP 3 INTXAUSTI ELORRIAGA, Benat (MOVISTAR TEAM) + 32AUS 4 PORTE, Richie (SKY PROCYCLING) + 40SLO 5 SPILAK, Simon (KATUSHA) + 48FRA 6 PERAUD, Jean-Christophe (AG2R LA MONDIALE) + 51COL 7 HENAO MONTOYA, Sergio Luis (SKY PROCYCLING) + 57COL 8 BETANCUR GOMEZ, Carlos Alberto (AG2R LA MONDIALE) + 1:05NED 9 WEENING, Pieter (ORICA GREENEDGE) + 1:06ESP 10 CONTADOR VELASCO, Alberto (SAXO-TINKOFF) + 1:07USA 11 TALANSKY, Andrew (GARMIN SHARP) + 1:08POR 12 FARIA DA COSTA, Rui Alberto (MOVISTAR TEAM) + 1:22BEL 13 MONFORT, Maxime (RADIOSHACK LEOPARD) + 1:28SVK 14 VELITS, Peter (OMEGA PHARMA - QUICK-STEP) + 1:30ESP 15 CASTROVIEJO NICOLAS, Jonathan (MOVISTAR TEAM) + 1:36EST 16 KANGERT, Tanel (ASTANA) + 1:39ESP 17 HERRADA LOPEZ, Jesus (MOVISTAR TEAM) ESP 18 LOSADA ALGUACIL, Alberto (KATUSHA) + 1:40USA 19 DANIELSON, Thomas (GARMIN SHARP) + 1:45Jebiga, ja sam se nadao da će Kintana za pogađalicu da prođe malo ispod radara, ali nema sreće :D

a jel bi mogao martin da iznenadi fruma? njega su definitvno potcenili za sutra.edit: tony, naravno.sad malo pazljivije gledam, ipak je tony drugi favorit, pa contador i kintana.. opet kvota na fruma 1.33, martin 10 do 15.

Edited by Psihodelija

Mogao bi Kontador konačno da pokaže taj fajterski i napadački duh o kome se toliko priča
http://youtu.be/0SGb9VyI37Qja se jos uvek nadam, onako malo :fantom:
  • Author

@ PsihodelijaMogao bi, jašta. Dobio je svaki hronometar ove sezone koji je startovao (osim prologa na Romandiji), uključujući i ovaj gore koji verovatno najviše liči na sutrašnji. U svakom individualnom hronometru dužem od 5-6 km koji nije čisto brdski jako je teško otpisati Martina. Ima i formu, dodatno se oporavio od povrede sa prve etape, nije imao bog zna koliko posla u prethodnih nedelju dana...edit. E sad, činjenica je da ovde ipak ima 13km penjanja, to možda bude suviše za Martina, nije baš najlakše proceniti jer su ovakvi hronometri neuobičajeni...

Edited by malkin

• Author
A i posle etape je bio ljut na Contadora sto je ovaj previse rizikovao na nizbrdici [kao da je obavezan da ga prati?!]
Sad čitam i da je Pistolero bio ljut na Kintanu jer je ovaj navodno ubrzao nakon što je Kontador sišao sa bicikla na onom spustu. Carski :lol:

Koliko su svi nervozni...Froome je i preko twittera prozivao Contadora zbog toga na nizbrdici

Almost went over your head @albertocontador.. Little more care next time?