gervasius twinkleminkleson Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Prvi dio etape spektakl, kasnije su valjda svi toliko crkli da nije moglo da bude ozbiljnijih napada. Cudi me da nisu napadali makar da distanciraju Contadora, jer je ochigledno da nije u fenomenalnoj formi, ako vec nisu mogli nista Froomeu. A, koliko god bio u slaboj formi sad, to je ipak Contador, kad tad ce i on da napadne i da napravi neku stetu.Sky se raspao danas, Porte skoro 20 minuta izgubio, a Kiryenka izvan vremenskog limita!
malkin Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 Napao je Nairo, ali cenim da ni u slaboj formi ovi usponi nisu bili dovoljni da se Kontadoru naprave veći problemi. Plus je Movistar gazio celu etapu, verovatno ni njima nije posle ova dva dana bogznašta ostalo u nogama. A treće, nije isključeno da je na delu španska koalicija protiv mrskoga Skaja pa da zato nisu hteli da prave probleme Pistoleru.Posebne pohvale za Bardea i Kvjatkovskog, ozbiljno su zasenili Pinoa, van Garderena i Talanskog, nadam se da će biti u stanju duže da pariraju Kintani u borbi za belu majicu.Rabo Belkin: trojica danas završila u grupi glavnih favorita, dvojica u prvih 5 u GC-u. Neću ništa da kažem...
Psihodelija Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 dovoljno si rekao.. sledi epski raspad verovatno :P
harper lee Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 A treće, nije isključeno da je na delu španska koalicija protiv mrskoga Skaja pa da zato nisu hteli da prave probleme Pistoleru.Ali, ko je ovo smislio da se odmah napadne Sky cim se dokopaju zute majice svaka mu cast. Kirijenka je juce satima vukao kao lud a kad je on crkao dobar deo etape je vukao i Port. Uopste me ne cudi sto su prsli obojica danas.
LaFlorecita Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Moviesky i Skytinkoff su odradili odlican posao za Fruma danas stvarno, ne bi me cudilo da je Frum danas posle etape usao u Movistarov autobus....Izbacili su Ricija iz konkurencije za GC, ali upravo zato ce se on sada fokusirati u potpunosti na Fruma.Skaj je imao los dan, kako i ne bi posle jucerasnjeg napora da stave Fruma u zutu majcu, ali svako ko prati biciklizam zna da retko koji biciklista nema ni jedan jedini "los dan" na tronedeljnoj trci. Prosle godine, na primer, Purito je bio jaci od Kontadora celu Vueltu ali je u losem trenutku "eksplodirao"(kako kazu ovi nasi sa ESsporta ) i to ga je kostalo pobede.Frum je danas pokazao da mu ne treba Sky train, ali opet Port, Kirijenka, Kenjag..... imaju dovoljno vremena da se oporave. Sutra je dan odmora, onda ide sprinterska etapa, pa hronometar..... tako da ja mislim da nisu potpuno pukli.
LaFlorecita Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Kirienka je zavrsio izvan vremenskog ogranicenja................... e to je..........neocekivano.........Kakav uzasan dan za Sky
gervasius twinkleminkleson Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Kiryenka je ispao iz toura, on nece vise moci da vuce. Stannard je, valjda, prilicno nezgodno povrijedjen. Roche i ekipa ce morati ovih par etapa da osjeti tamo u trecoj nedelji. Froome je apsolutni favorit i dalje, ali mozda ipak nece dobit onako lako kako je isprva izgledalo [pogotovo, kako je juce izgledalo]
LaFlorecita Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Kiryenka je ispao iz toura, on nece vise moci da vuce. Stannard je, valjda, prilicno nezgodno povrijedjen. Roche i ekipa ce morati ovih par etapa da osjeti tamo u trecoj nedelji. Froome je apsolutni favorit i dalje, ali mozda ipak nece dobit onako lako kako je isprva izgledalo [pogotovo, kako je juce izgledalo]Mislim da Stannard nije povredjen. Povredjen je Thomas, ima naprslinu karlice, mada se oporavlja. Kennaugh je danas imao pad ali mislim da nije ozbiljnije povredjen. Sto se tice Kiryenke i Lopeza jos se na Dauphineu videlo da tu nesto nije u redu.Ne mogu vise sa toliko sigurnosti da kazem da je Frum apsolutni favorit, bilo bi pametno sacekati hronometar pa onda donositi sudove. Mada mislim da ce gubitak Kiryenke biti veliki mentalni udarac za Sky.
Timmy Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Napokon imam neradni dan. Planirao da se izvalim i odgledam jednu celu atepu... kad trt - rest day :(
freakns Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Moviesky i Skytinkoff su odradili odlican posao za Fruma danas stvarno, ne bi me cudilo da je Frum danas posle etape usao u Movistarov autobus....Izbacili su Ricija iz konkurencije za GC, ali upravo zato ce se on sada fokusirati u potpunosti na Fruma.Skaj je imao los dan, kako i ne bi posle jucerasnjeg napora da stave Fruma u zutu majcu, ali svako ko prati biciklizam zna da retko koji biciklista nema ni jedan jedini "los dan" na tronedeljnoj trci. Prosle godine, na primer, Purito je bio jaci od Kontadora celu Vueltu ali je u losem trenutku "eksplodirao"(kako kazu ovi nasi sa ESsporta ) i to ga je kostalo pobede.Frum je danas pokazao da mu ne treba Sky train, ali opet Port, Kirijenka, Kenjag..... imaju dovoljno vremena da se oporave. Sutra je dan odmora, onda ide sprinterska etapa, pa hronometar..... tako da ja mislim da nisu potpuno pukli.Movistar je napravio odlican posao juce.prvo, izbacili su Sky iz ekipne konkurencije. nama moze izgledati kao nebitno, ali sponzortva se vuku i na ovo.drugo, Kiryenka je out. ako se pogleda da Kennaugh nije bas tip top, nije im ostalo boga pitaj koliko ljudi da vuku...trece, Porte je out iz GC. a na touru se ne vija samo pobeda, vec i svako mesto u top 10. a Movistar u 10 ima 3 coveka sada(Valverde, Quintana i Rui Kosta).sve u svemu, Movistar je juce uradio sve, osim sto je slomio Froomea.a za to ce svakako biti vremena. pre dana odmora ide 250km etapa do Mont Ventouxa, pa posle dana odmora dve etape koje ce dodatno da iscrpe Sky, i onda 18. etapa kada se dva puta ide na Alpe D Huez, i odmah posle etapa kada se na pocetku ide na Madeleine... i onda predzadnja etapa koja se zavrsava na HCbice tu testova za Froomea itekako
malkin Posted July 8, 2013 Author Posted July 8, 2013 Ali, ko je ovo smislio da se odmah napadne Sky cim se dokopaju zute majice svaka mu cast. Kirijenka je juce satima vukao kao lud a kad je on crkao dobar deo etape je vukao i Port. Uopste me ne cudi sto su prsli obojica danas.Nije to bila samo stvar GC borbe. Ne treba zanemariti ulogu Garmina u jučerašnjoj etapi. Oni su već danima najavljivali da će da voze agresivno i juče su oni pre svih napravili onaj rani haos a da zapravo nemaju neku ozbiljnu GC pretnju; nema ko iz Garmina nije napao. Na kraju im se fino isplatilo sa etapnom pobedom.Mada, gledajući unazad, nakon što se Skaj onoliko istrošio u subotu, itekako je imalo smisla napasti ih. Pogotovo kad se uzme u obzir da u subotu osim Fruma i Porta (i donekle Kenaga), ostatak Skaja uopšte nije delovao tako impresivno. (Svašta čovek može da vidi kad hladne glave naknadno odgleda reprizu.)
LaFlorecita Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 (edited) Movistar je napravio odlican posao juce.prvo, izbacili su Sky iz ekipne konkurencije. nama moze izgledati kao nebitno, ali sponzortva se vuku i na ovo.drugo, Kiryenka je out. ako se pogleda da Kennaugh nije bas tip top, nije im ostalo boga pitaj koliko ljudi da vuku...trece, Porte je out iz GC. a na touru se ne vija samo pobeda, vec i svako mesto u top 10. a Movistar u 10 ima 3 coveka sada(Valverde, Quintana i Rui Kosta).sve u svemu, Movistar je juce uradio sve, osim sto je slomio Froomea.a za to ce svakako biti vremena. pre dana odmora ide 250km etapa do Mont Ventouxa, pa posle dana odmora dve etape koje ce dodatno da iscrpe Sky, i onda 18. etapa kada se dva puta ide na Alpe D Huez, i odmah posle etapa kada se na pocetku ide na Madeleine... i onda predzadnja etapa koja se zavrsava na HCbice tu testova za Froomea itekakoSkaju nije ni stalo do ekipnog plasmana. Direktni vlasnik Skaja je Rupert Murdoch- bilioner, vlasnik "Fox Broadcasting Company"(fox-a), "News Corporation-a", "Sky sports-a" itd. Cela britanska javnost ih posmatra tako da sponzorstvo za njih nije problem.Port je radnik, ciji je posao bio i ostao da pomogne Frumu da osvoji zutu majcu. Skaj je na tur dosao sa jednim jedinim ciljem - da osvoji zutu majcu. Sve pored toga bio bi dodatan uspeh, ali njima pre svega do toga nije ni stalo. Upravo zato ne salju vozace u begove niti rade lid out za EBH.Odredjeni timovi, zapravo vecina njih, bili bi prezadovoljni i sa drugim mestom na turu, ali ne i Sky. Za njih su cela ova sezona i sve ovogodisnje trke bile priprema za Tur, uz to su provodili mesece u trening kampu na Tenerifima i sve osim pobede u generalnom plasmanu bio bi neuspeh.90-ih su vozaci veoma cesto imali taj "los dan" a onda bi se povratili i nadoknadili svo izgubljeno vreme. Mislim da je Skaju veoma stalo do pobede i da nece tek tako prokockati ovo.Svakako treba da sacekamo hronometar i da vidimo za koliko ce sekundi Frum pobediti, kako ce Port voziti, i ne zaboravi, molim te, da je Kennaugh imao pad, u suprotnom verujem da bi bar on bio uz Fruma.Frum vec ima veliku prednost koja ce se samo povecati na hronometrima. Mozda se ostali nadaju da ce u toku tura izgubiti noge ali uz toliku prednost mogao bi sebi da priusti i jedan los dan. Port svakako nije eliminisan, iz GC jeste, ali njegova uloga u timu i za Fruma sada je jos veca.Tako da ovo je za ostale timove protracena sansa i neverujem da ce vise dobiti slicnu. Edited July 8, 2013 by LaFlorecita
harper lee Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Nije to bila samo stvar GC borbe. Ne treba zanemariti ulogu Garmina u jučerašnjoj etapi. Oni su već danima najavljivali da će da voze agresivno i juče su oni pre svih napravili onaj rani haos a da zapravo nemaju neku ozbiljnu GC pretnju; nema ko iz Garmina nije napao. Na kraju im se fino isplatilo sa etapnom pobedom.Mada, gledajući unazad, nakon što se Skaj onoliko istrošio u subotu, itekako je imalo smisla napasti ih. Pogotovo kad se uzme u obzir da u subotu osim Fruma i Porta (i donekle Kenaga), ostatak Skaja uopšte nije delovao tako impresivno. (Svašta čovek može da vidi kad hladne glave naknadno odgleda reprizu.)Ja to gledam kao totalni laik. Prosle godine je Sky uzeo Viginsu zutu majicu i vozikao se smirujuci trku do Pariza jer su bili jezivo jaki. Ove godine mi se cini da nisu bas toliko dominantni i da ima timova koji jednostavno nece da dopuste proslogodisnji scenario, a logican scenario po meni bi bio da ih napadnu odmah nakon sto se junacki potrose da izguraju Fruma do majice. Iskreno, nemam pojma, mozda se sve to desilo slucajno.
Recommended Posts