Jump to content
IGNORED

Ravna Gora - TV serija

Filipenko

Recommended Posts

Posted

Presporo, ali imam utisak da se Bajić previše uplašio skojevskih pretnji i tužbi koje će uslediti posle prve epizode, pa je želeo da se obezbeti tonama faktografskog materijala, zapisnicima i svedočanstvima.Zato Draža nije ni virnuo u kameru u prvoj epizodi, previše dokumentarnih poznatih citata, patetika na mestu gde je bio surov eksploatatorski kapitalizam, kraljče prikazano kao debilče - mnogo liči na sina si Aleksandra ...Mislim da je pucao na sigurno, da je pogodio, i da će ovo biti gledano i previše.

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

275

• Singer

160

• Filipenko

123

• Otto Katz

123

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja sam gledao sve dok Simović ne kaže kako je Hitler okupirao Rumuniju i Bugarsku da bi bio bliže Rusima...Pa jebo te, Staljin nije znao (da će biti napadnut tako rano) a mudri Simović sve provalio...

Posted
Hm...Kralj spava u sobi na spratu, izlazi na balkon (?), a posle vidimo papuce na stepenicama koje, reklo bi se vode sa neke verande u dvoriste. Gde se dede ceo sprat? :o
to je ta faktografija,.
Posted (edited)
За рецентну филмску и тв продукцију на простору Србистана ово поставља стандарде професионалности, што говори пуно колико је јадна та бранша. Немам никаквих примедби на момка који глуми Њ. К. В. Петра II а за ово што си исписао да Филипенко неће да има примедбе си га угасио. Троловаће ти ФВ само тако.
Ja se uopšte ne slažem da ovo postavlja bilo kakve standarde pošto na mestima gde bi trebalo da ih postavi tu ne uspeva. Videli smo scenu aviona gde je imao prilike da se pokaže.Hoćeš da kažeš da je mladi kralj ubedljiv? Da su replike koje izgovara sasvim logičan izbor nekoga koga su malopre probudili usred bombardovanja i ko je prilično emotivan povodom situacije? Scena sa papučama je bolno patetična. Jasno je meni šta je on hteo ali mislim...I uopšte, ono što me izluđuje u ovoj seriji, kad vidim da se gore čak i HBO pominje :lol: je činjenica da postoji jedan globalni trend da se istorijski i veliki likovi prikazuju u prilično zemaljskom, čovečijem modu, a toga ovde nema ni u tragovima. Da HBO ovo snima, oficir bi psovao kralja, kralj bi psovao avione, jedino bi batler pričao da le da se prehladi što je jedini kul momenat u celoj sceni. U svakom slučaju, reakcije bi im bile mnogo prirodnije, a ne bi se svele na ispaljivanje filozofsko-političkih misli.Istu zamerku imam i na razgovor seljaka i oficira. Mislim, brate u tri ujutro će seljak onako da priča sa onim kuronjom... Jedino ako se ne ispostavi da je kuronja svesno odavao svoj položaj na drugom mestu ili tako neka zavzrlama... Ali svejedno, "da se pojavim kod živojina mišića" deo - garantujem da ako na ovom forumu zamoliš forumaše da izlupetaju moguću rečenicu, kroz pet strana će se roditi baš nešto u duhu vremena i situacije.Dalje, scena sa avionima... Vdim gore se pominje dobar CGI, da li je Radoš ikad video bilo koji arhivsi snimak letelica iz II s.r. pa da uporedi sa svojim autodromom na nebu? Onaj pad jugoslovenskog aviona naon što kralj pita jesu uzlteteli naši je vrhunac lošosti.Ja zaista ovo ne gledam kroz ideološke ćore. Ko tako gleda može da bude zadovoljan obzirom da je mladi komunac ubedljivo najgotivniji lik nakon prve epizode.Jednostavno, smorio je sa kucanim tekstom, smorio je sa sfumato efektom, smorio je sa željom da likove prikaže kao ne znam ni ja kakve ljudine i gromade, smorio je sa bespotrebnim i neprirodnim replikama (ali ajde to valjda mora jer je publika naviknuta drugim domaćim serijama) i ja ne znam šta bih dalje rekao. Egzekucija je loša. Jedino mi se fotografija dopada. Ima zicera sa Ujediniteljem u pozadini koji gleda preko ramena ali mi se dopadaju. Da je u svakoj situaciji razmišljao tako jednostavno ovo bi bilo mnogo gledljivije. Edited by McCabe
Posted
A ovo? Videla na tviteru: "Ako narod izgubi slobodu, povratiće je, ali ako izgubi Kralja, sve je izgubio!"
Pa to je ključna poruka 1. epizode. Kralj = sve. Što se može shvatiti kao polemička antiteza paroli uz koju su generacije odrastale: Drug Tito, naša sadašnjost i budućnost.
Hm...Kralj spava u sobi na spratu, izlazi na balkon (?), a posle vidimo papuce na stepenicama koje, reklo bi se vode sa neke verande u dvoriste. Gde se dede ceo sprat? :o
On je sišao odozgor putem u sklonište, a onda se oteo butleru da vidi dušmane. Ili ja nisam pažljivo pratio, moguće da mi prethodni usporeni pregled detalja enterijara otupio pozornost.
Posted
Argument kojim uspaničeni gardista/oficir/štagod pokušava da nagovori kralja da ode u sklonište tokom bombardovanja... a ovaj neće, namerio je da sa balkona gleda "zlikovce" i traži izveštaj o ovoj ili onoj eskadrili... a onda ga odvuku na silu, na balkonu samo papuče ostale, crveni somot sa zlatnim :cry:
6. lovački puk, 2x je mladi kralj zavapio...Radoš nas edukuje a ti ne paziš na času :cry:
Posted
jebote, gledo sam na preskoke, najvise se zadrzao na delu sa nasim velicanstvom. kakva gluma jebote. jel moze losije? i zasto izgleda kao los studentski film?
najjaca je scena kad se kamera 10 minuta priblizava usnulom kralju.mislio sam da mi laguje risiver.
Posted

Je li naredna epizoda ''Nikšićki aerodrom''?

Posted
jebote, gledo sam na preskoke, najvise se zadrzao na delu sa nasim velicanstvom. kakva gluma jebote. jel moze losije? i zasto izgleda kao los studentski film?
postavljaju se standardi :fantom:
Posted
6. lovački puk, 2x je mladi kralj zavapio...Radoš nas edukuje a ti ne paziš na času :cry:
Kako da pazim na takve detalje dok brinem da li će hrabri kralj preživeti bombardovanje tj. napad empatije? I dok mi pažnju odvraćaju svi oni raznovrsno ufitiljeni brkovi?
Posted (edited)

Evo, uspeo sam da gledam 10 minuta pre nego sto sam uginuo od neprijatnosti zbog izuzetno lose glume. To su ti neki standardi profesionalnosti.A meni uopste ne ide u glavu da neko ko je gledao "Band of Brothers", "Sopranose", "Breaking Bad", moze da gleda ovo smece samo zato sto je domace, da ne govorim o poredjenju ovoga sa HBO produkcijama, pa to je smesno ljudi.

Edited by Marko M. Dabovic
Posted

al brizni batler sa belim rukavicama, to su bre bila gospoda!

Posted
Evo, uspeo sam da gledam 10 minuta pre nego sto sam uginuo od neprijatnosti zbog izuzetno lose glume. To su ti neki standardi profesionalnosti.A meni uopste ne ide u glavu da neko ko je gledao "Band of Brothers", "Sopranose", "Breaking Bad", moze da gleda ovo smece samo zato sto je domace, da ne govorim o poredjenju ovoga sa HBO produkcijama, pa to je smesno ljudi.
pomenuto gledamo iz zabave a ovo zbog istine™.
Posted
najjaca je scena kad se kamera 10 minuta priblizava usnulom kralju.mislio sam da mi laguje risiver.
Ljkra scene su uzasne.