Posted May 8, 201312 yr igra se sastoji u sledecem: postavicu tvrdnju iz psihologije koja je tacna ili netacna, a onda mozemo da diskutujemo o tome sta je od ta dva.tvrdnje ne smisljam ja, nego imam app po imenu socialk, svaki dan dobijem novu, a iduceg dana mogu da vidim odgovor, kao i kratak opis nekih studija. ne mogu da obecam apdejtovanje svaki dan, ali nekoliko puta nedeljno svakako. kvalitet pitanja i odgovora me uglavnom frustrira, a ovo je dobro mesto za ispoljavanje frusta :Ddanasnja tvrdnja je:People who are well qualified and physically attractive are less likely to be hired for a job when the interviewer is of the same-sex as them rather than the opposite sex.true or false?
May 8, 201312 yr A sta ako je uposljivac gej? FALSE(Opet cu da promasim garant, srecom se ne igra u pare).
May 8, 201312 yr nije istina.gledala sam neku emisiju BBC-ja o polasku u školu, namenjenu roditeljima, gde psiholozi pričaju šta se dešava sa detetom kada kreće u školu, koji odnosi se formiraju. sećam se da je emisija bila cela formulisana kao niz pitanja sa ponuđenim odgovorima, roditelji su pogađali, a psiholozi objašnjavali šta i zašto.uglavnom jedno od pitanja i odgovora se odnosio na upoznavanje dece prvog dana. deca koja se lepo obuku i koja su dopadljiva, obično najbrže ostvare kontakte sa drugom decom, tj. druga deca (oba pola) im najviše prilaze. primenjeno na pitanje, mislim da može da se uzme u obzir. mada ovde gore je reč o deci od 6 godina, ali svi smo mi mala deca :)
May 8, 201312 yr ako je istina, ima nade za mene. osim ako je zenski ispitivac, naravno. Edited May 8, 201312 yr by Joe D
May 8, 201312 yr On 8. 5. 2013. at 11:50, Joe D said: ako je istina, ima nade za mene. Ili nisi razumeo pitanje, ili si za sebe rekao da si well qualified and physically attractive čovek koga će u budućnosti verovatno intervjuisati žene. Što je OK, ali malo čudno.Ja kažem false.
May 8, 201312 yr On 8. 5. 2013. at 11:58, sailorman said: Ili nisi razumeo pitanje, ili si za sebe rekao da si well qualified and physically attractive čovek koga će u budućnosti verovatno intervjuisati žene. Što je OK, ali malo čudno. ispravio sam u medjuvremenuelem, ja cu da kazem da je ovo istina, iako se razlika meri u malim procentima.
May 8, 201312 yr ja kazem true.mislim da (bez obzira na svesno odsustvo losih namera) nekad prosto prevlada zavist spram izrazito lepih i atraktivnih ljudi istog pola.
May 8, 201312 yr barem jedno (guglabilno) istrazivanje tvrdi da je true. no sta uopste nije potkrijepljeno barem jednim istrazivanjem.
May 8, 201312 yr e da, pitanje za betty.da l sam ja dobro ukapirala - aplikacija radi tako sto tebi stigne pitanje, ti odgovoris true or false, a sutradan ti stigne npr. summary istrazivanja koje je u prilog suprotnom odgovoru? ili mozes da dobijes i - bravo, dali ste tacan ogdovor, vi ste genije. razumela sam da, sta god da ti odgovoris, naci ce se argumenti i rezultati istrazivanja i za i protiv.
May 8, 201312 yr On 8. 5. 2013. at 12:10, morgana said: barem jedno (guglabilno) istrazivanje tvrdi da je true.nema rostiljanja guglanja!
May 8, 201312 yr On 8. 5. 2013. at 12:05, Patty Lee said: ja kazem true.mislim da (bez obzira na svesno odsustvo losih namera) nekad prosto prevlada zavist spram izrazito lepih i atraktivnih ljudi istog pola.cek, jel moze i 'objasnjenje'? :Dtvoje objasnjenje deluje kao logika na prvu loptu pa zato verovatno nije tacno (valjda tu i postavljaju pitanja sa iznenadjujucim odgovorima)dakle intervuisana ce biti primljena jer ce tako ova sto je intervjuise deo njenih kvaliteta da 'prisvoji' za sebe time sto je bila u poziciji da je odbije a nije. mozda ce misliti da joj ova duguje neku zahvalnost il privrzenost..gledace je dalje kao nekog svog 'pulena' i smatrati se delimicno zasluznom za njene uspeheisto vazi za musko-musko Edited May 8, 201312 yr by InvisibleLight
May 8, 201312 yr On 8. 5. 2013. at 12:10, morgana said: no sta uopste nije potkrijepljeno barem jednim istrazivanjem.pa to. zato i pitam, ako ovo radi kako sam ja ukapirala, potpuno je svejedno u kom ce pravcu da odes.ali svejedno je zanimljivo.@invisiblelightma i jeste na prvu loptu. ne sumnjam ni da je totally wrong. Edited May 8, 201312 yr by Patty Lee