wall Posted June 5, 2015 Author Posted June 5, 2015 E hvala. Zaobiđem. Nije navedena u originalnom receptu, pa ne bih da se pravim pametan. ^_^ Tačnije, hanuma pravi nešto od toga pa da joj ne ulazim u teritoriju.
darling Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 sad si me zbunio. kupujem onu de cecco pastu, nije ni skupa ni jeftina, nisam nezadovoljan, fino se kuva, fino se jede. na njoj pise - cottura 9 al dente 7. sad, ja to preveo 7-9, vidim da ima razlike, jeste tacno vreme. kupuj, kupuj, de ceko je super pasta. bila nedovno u majci italiji. u radnji u centru grada garofalo 1.10 eura. kod nas nema ispod 3 eura.
kobni zelaya Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Samo da prijavim kad sam već tu da u Aromi na Obilićevom vencu već nekoliko nedelja imaju De Cecco bucatine po 49.99 dinara, što je spektakularno džabe.
Tresko Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Pasta koju prave i prodaju za Italiju i u Italiji je mnogo kvalitetnija od paste koja ide u izvoz.
kobni zelaya Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Može biti, moj prvi utisak je da mi je Barilla bolja. Mada, opet je to za naše standarde odličan kvalitet.
Tresko Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Ma, svi proizvodjači paste malo djidaju kod paste za izvoz. I Barilla koju kupiš u Italiji, je bolja od one koja ide van. I fakat, kad god sam kuvao pastu van Italije, kupljenu negde drugde, bude prekuvana, iako se kuva tačno onoliko koliko treba.
wall Posted June 5, 2015 Author Posted June 5, 2015 Ja uvek 1 min manje od toga na ambalaži. I nema greške. Ma, svi proizvodjači paste malo djidaju kod paste za izvoz. I Barilla koju kupiš u Italiji, je bolja od one koja ide van. I fakat, kad god sam kuvao pastu van Italije, kupljenu negde drugde, bude prekuvana, iako se kuva tačno onoliko koliko treba.
nera Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Pasta koju prave i prodaju za Italiju i u Italiji je mnogo kvalitetnija od paste koja ide u izvoz. Ali je zato u izvozu skuplja ^_^
Tresko Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Ali je zato u izvozu skuplja ^_^ Apsolutno. ;) Ovde je strateška roba, pa ima i tzv. političku cenu.
wall Posted June 22, 2015 Author Posted June 22, 2015 Nači genije! Ovako, pažljivo otvoriš dve-tri paprike. Sadržaj istreseš u tiganj, ostalo baciš svinjama. Dodaš biber, vlašac, origano i sl. U drugoj posudi obariš indo nudle, samo rezance. Ocediš i sjediniš s onim prvim. Dodaš čili u svakom obliku. Još par minuta muljaš i onda u tanjir. Preko pavlaku, beli biber i gotovo.
svashtabezneshto Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Sadržaj iz paprika? Seme i unutrašnji deo peteljke?
Recommended Posts