Jump to content

Kuvajmo sa Wallom

Featured Replies

• Author

A je to?

cvekla

• Author

E hvala.

Zaobiđem. Nije navedena u originalnom receptu, pa ne bih da se pravim pametan. ^_^

Tačnije, hanuma pravi nešto od toga pa da joj ne ulazim u teritoriju.

sad si me zbunio. kupujem onu de cecco pastu, nije ni skupa ni jeftina, nisam nezadovoljan, fino se kuva, fino se jede. na njoj pise - cottura 9 al dente 7. sad, ja to preveo 7-9, vidim da ima razlike, jeste tacno vreme.

kupuj, kupuj, de ceko je super pasta. 

bila nedovno u majci italiji. u radnji u centru grada garofalo 1.10 eura. kod nas nema ispod 3 eura.

Samo da prijavim kad sam već tu da u Aromi na Obilićevom vencu već nekoliko nedelja imaju De Cecco bucatine po 49.99 dinara, što je spektakularno džabe.

Pasta koju prave i prodaju za Italiju i u Italiji je mnogo kvalitetnija od paste koja ide u izvoz.

Može biti, moj prvi utisak je da mi je Barilla bolja. Mada, opet je to za naše standarde odličan kvalitet.

Ma, svi proizvodjači paste malo djidaju kod paste za izvoz. I Barilla koju kupiš u Italiji, je bolja od one koja ide van. I fakat, kad god sam kuvao pastu van Italije, kupljenu negde drugde, bude prekuvana, iako se kuva tačno onoliko koliko treba.

• Author

Ja uvek 1 min manje od toga na ambalaži.

I nema greške.

Ma, svi proizvodjači paste malo djidaju kod paste za izvoz. I Barilla koju kupiš u Italiji, je bolja od one koja ide van. I fakat, kad god sam kuvao pastu van Italije, kupljenu negde drugde, bude prekuvana, iako se kuva tačno onoliko koliko treba.

:fantom:

Pasta koju prave i prodaju za Italiju i u Italiji je mnogo kvalitetnija od paste koja ide u izvoz.

Ali je zato u izvozu skuplja ^_^

Ali je zato u izvozu skuplja ^_^

Apsolutno. ;) Ovde je strateška roba, pa ima i tzv. političku cenu.

• Author

Bravo Hof i Mah!

Popasli sve.

• 3 weeks later...
  • Author

Nači genije!

Ovako, pažljivo otvoriš dve-tri paprike.

Sadržaj istreseš u tiganj, ostalo baciš svinjama.

Dodaš biber, vlašac, origano i sl.

U drugoj posudi obariš indo nudle, samo rezance.

Ocediš i sjediniš™ s onim prvim. Dodaš čili u svakom obliku.

Još par minuta muljaš i onda u tanjir. Preko pavlaku, beli biber i gotovo.

Sadržaj iz paprika? Seme i unutrašnji deo peteljke?

• Author

Meso i još nešto. :D