Indy Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 Posle kuvanja treba odmastiti supu. Imas tu razne fore. Mozes staviti, recimo, komad hleba zamotan u cistu i opranu gazu, i preci time preko povrsine.supe, garant kupi krdo masti. Masnocu mozes i oguliti posto se supa ohladi.Da je moja pokojna baba (okolina Loznice, Podrinje) kojim slučajem živa i moderator ovde, mislim da bi bio trajno banovan za ovo. :DČoveče tamo ako nije bilo prst masti odozgo, nije valjalo.
Amelija Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 a mi stavljamo i krompirzar to nije normalno?meni se podrazumevaju obične i bele šargarepe (zelen), krompir, celer, meso, plus onaj zaprženi lukac i list kupusa (nisu obavezni ali ko što rekoh obogaćuju ukus)a za odmašćivanje supe prvi put čuh i videh sada, u to je greeeeeeh!
MayDay Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 Nikad mutna i nikad previše masna supa. I onda kad je lepo zabiberiš i dodaš svež peršun...mmmm...
Amelija Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 e da, mau, a da li želiš samo tu izvornu supu, ili želiš i onu iz druge etape sa rezancima i knedlama?
Аврам Гојић Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 za bistrinu je kljuc - niska temperatura i da ne petljas po supi tokom kuvanja.
MayDay Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 (edited) Ju! Pa to je Banat thing! To sa masnom supom. :DSad ćemo da čujemo šta kažu Nezvanova i Banaćanin.@AmeliKnedle su proste. A rezance ovde neću nać, jedino da gura, thai nudle. Edited March 19, 2013 by MayDay
belch Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 ja pre neki dan po džejmijevom receptu napravila tagliatelle, ništa lakše, osim ako imaš mašinu, onda je još lakše :Dhttp://www.youtube.com/watch?v=C0XVDpPBHho
MayDay Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 Imam da uzmem mašinu od druga! Joj moram prestati da drobim o hrani. :D
Indy Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 Dobro, to je opciono, izvinjavam se Ma, super savet. Celokupna muška rodbina tamo je pomrela od kardiovaskularnih oboljenja, mislim ovi što su pomreli.
nera Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 fss, hvala za link, bas se kanim da pravim sama testenine, a masinicu imam, ta stvarcica je ekstra :)
Indy Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 A rezance ovde neću nać, jedino da gura, thai nudle.Egg noodles?
Amelija Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 A rezance ovde neću nać, jedino da gura, thai nudle. napraviš sama :) (još prostije od knedli)
renne Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 u supu obavezno staviti i krompir i list kupusa. I najvažnije, ako hoćete dobru supu, onda u hladnu vodu, ako hoćete dobro meso iz supe, tj. dobar rinflajš ond au vrelu vodu
Аврам Гојић Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 gde nam je Wall, srusio se od alkohola i pao u rernu?
Recommended Posts