Elmer Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 Neka iskustva i pokoji savet za Triglav? Da li je nosenje kacige a must? Da mi zaklanja pogled... bljak.
Mil@n Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 Neka iskustva i pokoji savet za Triglav? Da li je nosenje kacige a must? Da mi zaklanja pogled... bljak. Pa naš vodič je insistirao, ali šta znam, nije da je must, može se i bez njega. Iskusnijim planinarima taj uspon verovatno nije ništa posebno, ali meni je bio prvi sa sajlama i bilo mi je jako zanimljivo, ceo taj poslednji deo od Kredarice. I neće ti zaklanjati pogled osim ako ga ne staviš preko očiju. :)
iDemo Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Nije nikad za bacanje - mada vishe ne treba nego sto treba al' ako ispadne da treba - glavu (i resto) moze da spasi. Ovo sve pod pretpostavkom da idete "via normale" - iz Vrata na Kredaricu, pa na Triglav pa onda ili nazad ili na Dolich (ili nazad pa na Stanich). Nemoj da se neko seti da sidje ka Dolichu pa onda da preseca na Stanich - staza je grda i verovatno su prestali da je odrzavaju odavno... Ko ide chez Plemenice - via ferrata - shlem obavezan. Al' to je za napredne... :)
iDemo Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Mis'im - napredne - i to je relativno - k'o i sve drugo u zivotu...
iDemo Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Ona "opcija" koja nije za peshake je ustvari na Planiku al' dobro - zaribalo se malo, ono - krechana...
barrcode Posted August 19, 2015 Author Posted August 19, 2015 Neka iskustva i pokoji savet za Triglav? Da li je nosenje kacige a must? Da mi zaklanja pogled... bljak. tamo gde ti je kaciga potrebna (a to je kada si u steni), tada i nemaš mogućnost razgledanja okoline. obavezan je šlem. i najmanji iznad tebe pokrenuti kamečić postaje kao metak i ne bi uopšte volela da mu se na putanji nađe tvoja glava. osim ako: krećete sa Pokljuke, a završni uspon vršite od doma Planika - e onda eventualno ne mora šlem, mada bih ga ja uvek nosio.
Elmer Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 I sigurno nece odmoci, nego samo da je ne moram nositi sve vreme, jos ako bude toplo, nekako mi smeta. Nadam se da cemo obici jos ponesto u okolini ili usput jer idemo na 4 dana.
Elmer Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 A pre Triglava...pogled sa Rusolije na Peć i pogled pri silasku, sa druge strane, ka Hajli. Koliko je na vrhu runolistaaaaaa
barrcode Posted August 22, 2015 Author Posted August 22, 2015 neobično lepo podneblje, tu na granici Kosovo-CG. na Rusoliji doduše nisam bio, ali mi je Hajla na 3. mestu u CG, odmah posle Durmitora i Prokletija. početkom oktobra sam ponovo tu relativno blizu (Prokletije, Očnjak+Visitor) i nadam se da ćemo imati tako lepo vreme kakvo ste vi imali.
Recommended Posts