yolo Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 (edited) ovo je potpuno nenormalno sta vas je zadesilo gore, ja sam isao na grosglokner negde sredinom jula pre 7-8 godina, sedeli smo gore na 3200m u planinskom domu u t-shirts i vindjaknama. duvalo je ali real feel tesko da je bio ispod 15-tak C. sneg smo videli ali taj je bio jos od prosle zime. secam se da smo gledali ortaka koji se spustao niz kompletno vertikalnu plocu (mislim zapadna strana) bez opreme u sorcu i majici, cm po cm, strpljivo, bila drama, ali se izvukao i bezbedno spustio uz aplauz kompletne ekipe koje je pila radler, jela apfelstrudel i suncala se na terasi. lik koji je sa nama isao poslednji kilometar uspona pre tog doma je bio bos, bez cipela. kad sam ga pitao u cemu je fora, rekao mi je - meditacija. mislim da sam tu gore video najvecu kolicinu ozbiljnih ludaka po m2 u skorijem zivotu. a ta slika tre cime, tu sam zimus vozio langlauf. najbolja pista na svetu sa najboljim pogledom, ako bog da zdravlja i para pa dogodine ponovo... meni je tih 20-tak km u radijusu oko italijansko austrijske granice (juzni-istocni tirol) najlepsa zemlja na planeti a da nije more. Edited August 25, 2014 by gazza1
barrcode Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 (edited) mislim da sam tu gore video najvecu kolicinu ozbiljnih ludaka po m2 u skorijem zivotu. još slika danas popodne, ali samo da dokumentujem ovu Gazzinu tvrdnju: Erzherzog Johann hutte (3454m) gde smo spavali, jeste bio prazan (prima 210, a bilo je nas 30ak) ali je tu osim par hard core alpinista bila i ekipa koja se popela na sam vrh, razapela uže između Grossglocknera i Kleine Glocknera (~50m) i po onoj hladnoći bosa išla tamo vamo. slika je jednog člana moje ekipe koji je izašao na vrh: jeste potpuno bos i bio je bos na minus 8 neka 40min, kako mi kažu. Edited August 26, 2014 by barrcode
barrcode Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 meni je tih 20-tak km u radijusu oko italijansko austrijske granice (juzni-istocni tirol) najlepsa zemlja na planeti a da nije more. +1 apsolutno. Nije čudo što smo u domu rifugio Locatelli / DreiZinnen hutte, gde nam je bila baza, videli barem njih 30ak sa tripodima i ogromnim fotoaparatima. Došli ljudi tamo samo zbog slikanja, jer koliko god neko bio netalentovan za tako nešto (ja npr), gde god da opališ ne može a da slika ne ispadne genijalna. e da, kuriozitet oko ovog doma je da je vlasnik Hugo oženjen za jednu banjalučanku, koja svake sezone (3 meseca leti) dovede ekipu iz BL da tamo radi, tako da je tamo osim nemačkog i italijanskog službeni jezik i bosanski/srpski. Bosanski priča i glavni kuvar koji je inače iz Šri Lanke- jedan potpuno sumanut tip. Bosanci se obraduju mnogo kada im dođu "njihovi", pa onda sednu sa nama i napiju nas (neka lokalna rakija od šišarke), a onaj iz šri Lanke samo šalje hranu za naš sto. i to kakvu hranu! Tamo se tako dobro jede, da je hrana bolja nego u 90% dobrih bg restorana (ne preterujem). U Italiji je hrana jako važna, pa čak i u toj zabiti na 2450m. Tamo je sve sveže, sve hand made. Sve u svemu tamo je potpuni užitak.
Mil@n Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Gazzo, imaš li ti neke fotke u prilog tvrdnjama koje iznosiš a u vezi sa tim najlepšim predjelima na planetu? Ili barem pojam po kom da guglam. barrcode, šta je ispod žice?
barrcode Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 nema ničeg ispod žice, barem ne neki par stotina metara.
yolo Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 pa provalija, vidis da je ludak vezan nekom zicom. ma to treba doziveti, ljudi rade stvari koje su nezamislive obicnom coveku. doduse, kolicina spomen ploca koja se da videti i govori o tome. slike cu da izvucem, ubi me ova rasutost slika po razlicitim masinama i novopeceno otkrice da mi iphotos jede slike, nestali mi neki vazni albumi sa putovanja, ali obecavam. a za hranu, to sto se jede na tom potezu istocni - juzni tirol je isto bolest mozga. najbolja seljacka hrana na planeti. ima u silijanu jedna mesara usred sela, koga nanese put neka obavezno kupi jednu tablu schinkenspecka. mislim da kosta 17.90e kilo, neverovatno mamojeban prsut od druge fele od ovih mediteranskih. slatkast, blago odimljen, perfektno osusen i urolan u biber. nemojte slucajno da trazite da vam naseku, jer cete do bgd pojesti pola. mesara se zove ortner i ne mozete da je promasite. ako dodjete u vreme rucka uvek imaju neki dil za pojesti na licu mesta tipa svinjska kolenica sa saurekrautom za 6-7e.
barrcode Posted August 27, 2014 Author Posted August 27, 2014 par slika Dolomita i neuspešnog uspona na Monte Paterno (zbog provale oblaka) Tre Cime di Lavaredo tipičan oblik i izgled i sastav stena: Dom Lavaredo, na jako lepom mestu: pogled prema dolini Lago di Misurina i Dolomitima Kortine: Monte Paterno: početak uspona na Paterno: izlazak iz jednog od nekoliko dugačkih tunela (prokopanih za vreme WW1): detalji sa uspona, odnosno ferate (vidi se dom Locatelli odakle smo pošli): tu pri vrhu nas je uhvatila jaka susnežica, te smo morali brzo dole.
Mil@n Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 (edited) nema ničeg ispod žice, barem ne neki par stotina metara. Jebote, ja to ne bi mogao da gledam, majke mi. Meni se pegla kada gledam ove novopečene urbane friklajmbere, Mustanga i njemu slično, msm na toj visini opizdi te vetar dok si rekao keks i dole si. I ne, ne zanima me što je vezan... U neku ruku im se divim na hrabrosti/ludosti, a u neku msm da nisu tu čista posla... slike cu da izvucem, ubi me ova rasutost slika po razlicitim masinama i novopeceno otkrice da mi iphotos jede slike, nestali mi neki vazni albumi sa putovanja, ali obecavam. Čekamo slike, obećavam sedmični reminder. :P Sećam se da si i pre spominjao neke hike ture u toj regiji dok se topik još nije ocepio na avanture i planine, i fakat bih išao tj ići ću tamo, zato sam i radoznao. Edit: Barrcode, super su fotke. Edited August 27, 2014 by Glas RazumaN
barrcode Posted August 27, 2014 Author Posted August 27, 2014 (edited) ma đavola super fotke. non stop neki oblaci i kiša. lepo vreme rano ujutru i kasno popodne, a tokom dana se spuste oblaci. vreme kompletno sranje. kažu bosanci iz doma Locatelli da je prošle godine avgust bio sa 0 dana kiše, svaki dan sunce. ove godine skoro pa svaki dan čitavog leta kiša. Jebote, ja to ne bi mogao da gledam, majke mi. Meni se pegla kada gledam ove novopečene urbane friklajmbere, Mustanga i njemu slično, msm na toj visini opizdi te vetar dok si rekao keks i dole si. I ne, ne zanima me što je vezan... U neku ruku im se divim na hrabrosti/ludosti, a u neku msm da nisu tu čista posla... to mu je posao. on se tako blesi na tom gajtanu, sponzor ga snima, plati ga, a deca šeruju taj video materijal po FB. Edited August 27, 2014 by barrcode
Mil@n Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 Pa tehnički nisu nešto, fotke, ali vidi se šta treba da se vidi, ko je bio već na planini može da stekne sliku... A ovaj što mu je to posao... Pa nema para za koje bi mi to bio posao, al bukvalno NEMA. :)
barrcode Posted September 7, 2014 Author Posted September 7, 2014 kakvo leto.. taman pomisliš da će 1 vikend konačno bez kiše/snega, ali izgleda đavola... (u planu Škrlatica, Stenar i Razor sledećeg vikenda) Škrlatica se jako retko penje (iako je 2.vrh u Sloveniji) jer je fizički i tehnički (jako?) teška. šarmantna završna stena
cmrlj Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 (edited) meni je tih 20-tak km u radijusu oko italijansko austrijske granice (juzni-istocni tirol) najlepsa zemlja na planeti a da nije more. aaaa sad mi jasno iznenadjenje nekog drugara italijana koji tamo zivi, rekao da svratim kad budem isla u italiju, ja rekla, kakva italija, to italije videlo nije, nije to blizu nicega gde ja idem. dva dana kasnije, kad se oporavio, rekao mi: znas, ja kad god nekom kazem gde zivim, oni svi hoce da se uvale, kazu da ce da svrate, a ja se mislim molim vas, nemojte. i konacno, jednom, pozovem nekog, a ova me oduva, kaze, mozda ako krenem u germanske zemlje, ali i to je pod znakom pitanja, ko ce se verati po planincugama :D Edited September 7, 2014 by cmrlj
Mil@n Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 Razor sledećeg vikenda) Ovako se vidi sa Triglava, prelepo izgleda: Podsetnik za Gazzu da čekamo njegove fotke :(
Recommended Posts