Stela Posted February 4 Posted February 4 Pocivaj u miru, Teofile. Hrabar i neobicno jasan covek. Nezbunjiv. Hvala za tekstove iz oblasti kulture. 6 2
Popular Post Nikodije Posted February 4 Popular Post Posted February 4 Čitao sam od Teofila sve što je moglo da se nađe na netu, Peščanik, Vreme, Slobodna Evropa, neki blogovi... nismo bili ideološki bliski, ali u slučaju Teofila to nije toliko bitno. Prosto moraš da ceniš njegovu hrabrost i beskompromisnost zbog koje su mu mandrili razbili glavu. Video sam ga bar 100 puta na predstavama, filmskim festivalima i u čuvenoj osamdesettrojci. Nisam ga upoznao, nažalost. Rip. 11 1 1
Sludge Factory Posted February 4 Posted February 4 Neko je okacio tekst o osamdesettrojci gore na politici, a evo pescanik je ponovio jos jedan o gsb-u. https://pescanik.net/ljudi-sa-bilborda/ 1
gsb Posted February 4 Posted February 4 https://www.danas.rs/kolumna/teofil-pancic/na-vest-o-mojoj-smrti/ 1 4
Frank Pembleton Posted February 4 Posted February 4 Bukvalno za njega može da se primeni ona: "Dobar konj ima hiljadu mana, loš ima samo jednu da je loš." A konj je plemenita životinja. Počivaj u miru ljudino. 6
John Coltrane Posted February 4 Posted February 4 1 od retkih čije bi reči uvek potpisao. RIP majsotre 1
Popular Post Zabalujev Posted February 4 Popular Post Posted February 4 Najavio je čovek odavno. https://vreme.com/vreme-uzivanja/savrseni-stranci/ Čitao sam ga koliko već ima, četvrt decenije, pa sam čitao i šta je bilo dostupno po arhivama iz deveesetih. Pamtim mnoge njegove legendarne rečenice... Preporuke za knjige, filmmove, muziku... 7 11
Dolgoruki_Anžujski Posted February 4 Posted February 4 Krivo mi je što nisam dočekao da mu u prolazu kažem da je na HRT 3 youtube kanalu izašla predstava HNK ,,Kiklop" po romanu Ranka Marinovića sa mladim Šerbedžijom u ulozi Melkiora (posle ga je kod Vrdoljaka igrao Frano Lasić) jer je Teofil pisao u svojoj kolumni da se tim komadom 70-tih zaljubio u kazalište dok je živeo u Zg......i krivo mi je što nije dočekao slobodu 6 1
Popular Post Roger Sanchez Posted February 4 Popular Post Posted February 4 Pokoj mu duši, jedan divan i pošten Čovjek s velikim Č. 11 1
Popular Post najneindustrijaliziraniji Posted February 4 Popular Post Posted February 4 draža u sridu: Quote „Kada nam je u petak javio da ne može poslati svoju redovnu kolumnu za vikend broj lista „Danas“, molili smo se našem žurnalističkom bogu da će nam poslati sledeću. Ali, kao i do sada u Srbiji, uvek pre vremena odlaze oni koji nam najviše trebaju i čiji duh najviše volimo – smatra Petrović. Teofila naziva „renesansnim čovekom koji za 30 i kusur godina nije napisao lošu kolumnu ili loš tekst“: „Svi su bili odlični, što nikome nikada u srpskom novinarstvu nije pošlo za rukom. Bio je erudita, najnačitaniji čovek koga sam znao, dobri džin srpskog novinarstva, redak novinar koji je podjednako dobro, britko, jasno – i pričao i pisao. U vremenima kada je ovom društvu nedostajalo savesti, Teofil je bio naša savest,“ kaže na kraju Draža Petrović. 11
cedo Posted February 4 Posted February 4 nikada politicki na strani zla nema mnogo onih koji to za sebe mogu reci pocivaj u miru 8
Popular Post Ian Mancunian Posted February 4 Popular Post Posted February 4 Skoro svaka knjiga koju sam pročitao u poslednjih 20 godina je bila njegova preporuka. Reći erudita, malo je. Reći uvek na ispravnoj strani, izlizano je. Napomenuti da ostaje nepopravljiva praznina, izlišno je. Neograničeno je jugoslovenstvo u njemu bilo od Skoplja, Zagreba, do Zemuna, Deronja i ulice Pavla Papa u Urvideku (onaj Slobe Tišme naravno). Pisanje će se zvati imenom njegovim. Vrlo verovatno ću se raspasti u četvrtak ili petak naveče, kada osvane "Vreme" a Nuspojava više ne bude. Teofil, najveći. 21 2 3 3
Recommended Posts