Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nedeljnik Vreme

92 members have voted

1. 1. Čitate li Vreme?

• prestao kad je otišao P. Luković
      4%
    • prestao 5.10.
      8%
    • prestao 12.03.
      7%
    • čitam i dalje
      60%
    • nikad počinjao
      17%

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

• Author
  • Replies 1.1k
  • Views 137.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ian Mancunian
    Ian Mancunian

Skoro svaka knjiga koju sam pročitao u poslednjih 20 godina je bila njegova preporuka. Reći erudita, malo je. Reći uvek na ispravnoj strani, izlizano je. Napomenuti da ostaje nepopravljiva praznina, i

• Nikad neću zaboraviti jednu njegovu rečenicu iz teksta u Vremenu, iz 1994: 'U Jugoslaviji nije bilo sramota ne znati gde je Bršadin, imati ženu Muslimanku, ni piti Zlatorog pivo'. Tada mi je to skoro

Posted Images

Bila neka pljuvačina između njega i Stevana Ristića, Jovana stala na Ristićevu stranu, Todor obrisao svoj post jer "ne treba mi ovo". Nisam detaljnije ispratio da bih zauzeo stranu, ali nekako mi gadan ukus u ustima.

8 hours ago, aram said:

Bila neka pljuvačina između njega i Stevana Ristića, Jovana stala na Ristićevu stranu, Todor obrisao svoj post jer "ne treba mi ovo". Nisam detaljnije ispratio da bih zauzeo stranu, ali nekako mi gadan ukus u ustima.

A zato je, znači, Jovana pisala da je s njim pojela džak soli i da kad umre on pre nje....i tako, svašta nešto nebulozno.

Nisam iznenađena uopšte. Upropastiće preostali ove novine totalno.

Edited by Svemir Zeka

A ne znam, Todor je napisao nešto tipa "kad sam ja bio jedan od ozbiljnijih novinara redakcije, Steva je u magacinu lizao marke i koverte, a sad on nekakav direktor i meni kaže 'jesi pisao, ali nema para za tebe'." Nije tajna da Todor od penzije jedva preživljava. Jebene pare.

1 minute ago, aram said:

A ne znam, Todor je napisao nešto tipa "kad sam ja bio jedan od ozbiljnijih novinara redakcije, Steva je u magacinu lizao marke i koverte, a sad on nekakav direktor i meni kaže 'jesi pisao, ali nema para za tebe'." Nije tajna da Todor od penzije jedva preživljava. Jebene pare.

Pa ne može se živeti bez para.

Vreme je vazda kuburilo s tim, i neko, poput mene, nikad dinar uzeo nije, već je pisao jer se Vreme volelo. Ali ima i onih kojima je to jedini posao i ne možeš imati redovne tekstove a da novca nema. S druge strane, dogovori moraju da se ispoštuju.

ne znam parametre konkretnog obracuna ali vreme sam prestala da citam dobrim dijelom zbog srozavanja kvaliteta na nivo dva pomenuta aktera.

radije cu i opsta mjesta vesne malisic nego njih.

Edited by morgana

• Popular Post
5 hours ago, aram said:

Todor jedva preživljava od penzije jer su doprinosi bili na minimalcu godinama a jedno 2 ipo godine nisu ni to uplaćivali( znači otišao u penziju sa 3 godine neuplaćnog staža pa je lako izračunati koliko mu je ionako malu penziju to umanjilo) i sam je napisao da mu se duguje skoro 3 godine i tih minimalnih plata.Vernost Vremenu je takva da neće ni da tuže nikad računajući na kolegijalno poštenje , plaćaće se po malo kad bude para a para u poslednje vreme ima. Ali je Todor zaboravljen pa tako star i godinama jedno od prepoznatljivih lica Vremena dobije i pozdrav od Jovane javno na fejsu da je pijandura koja lupeta te mu se ne sme verovati . I to je gadno jer se ne govori makar javno ne samo starom i ostarelom kolegi nego ni matorom komšiji sa kojim si sedeo ispred zadružne prodavnice sve i da se skroz propio. Više je nego gadaan utisak jer nije prvi put

Jovana je meni jako draga, ali zna da se nalupeta samo tako kad krene da brani “drugare”.

3 hours ago, ljuttko said:

pozdrav od Jovane javno na fejsu da je pijandura koja lupeta te mu se ne sme verovati . I to je gadno jer se ne govori makar javno ne samo starom i ostarelom kolegi nego ni matorom komšiji sa kojim si sedeo ispred zadružne prodavnice sve i da se skroz propio. Više je nego gadaan utisak jer nije prvi put

Ju, ovo nisam videla.

Ne znam šta bih dalje rekla, mislim ti znaš šta bih rekla, ali zašto pričati kad se sve vidi tako lepo, javno.

5 hours ago, ljuttko said:

Todor jedva preživljava od penzije jer su doprinosi bili na minimalcu godinama a jedno 2 ipo godine nisu ni to uplaćivali( znači otišao u penziju sa 3 godine neuplaćnog staža pa je lako izračunati koliko mu je ionako malu penziju to umanjilo) i sam je napisao da mu se duguje skoro 3 godine i tih minimalnih plata.Vernost Vremenu je takva da neće ni da tuže nikad računajući na kolegijalno poštenje , plaćaće se po malo kad bude para a para u poslednje vreme ima. Ali je Todor zaboravljen pa tako star i godinama jedno od prepoznatljivih lica Vremena dobije i pozdrav od Jovane javno na fejsu da je pijandura koja lupeta te mu se ne sme verovati . I to je gadno jer se ne govori makar javno ne samo starom i ostarelom kolegi nego ni matorom komšiji sa kojim si sedeo ispred zadružne prodavnice sve i da se skroz propio. Više je nego gadaan utisak jer nije prvi put

Tipican eksploatatorski mentalitet, dobar si dok radis pro bono i za kikiriki, cim trazis svoja prava, postajes matora pijandura.

On 27. 11. 2025. at 1:21, aram said:

Stevana Ristića

Je li to ovaj čovek? (Meni deluje jako fino i okej, doduše prvi put u životu ga gledam).
https://youtu.be/-i6f7Q5MswY?si=BqAAHsMBL3d_O-2U

A Jovana je na FB 25.11. napisala sledeće:
"Ako sam s nekim u životu pojela džak soli, to je Stevan Ristic. Uostalom, to znaju svi koji nas znaju.

Taj čovek je toliko častan i pošten da mi je čak neprijatno da ga branim. Videla sam neki pokušaj hajke na Stevana, ali taj pokušaj ne prolazi alko-test.

Uglavnom, ako Steva umre pre mene, pisaću o njemu najlepše, a do tada, da znate: ko god vam kaže da ga je Stevan nešto zajebao - laže.

U prilogu je slika Steve i mene sa nedavne proslave 35 godina “Vremena”."

Edited by pt 2.0

Glupo je ovde ili igde raspravljati o Stevanu Ristiću kao čoveku a i o Todoru i Jovanin post na fbu o nečemu što se nje direktno ne tiče ali se našla pozvanom da svedoči je u najmanju ruku nepristojan. Prosto se radi o funkcji Stevanovoj kao direktora Vremena i neisplaćenim platama kolegi koji je otišao u penziju, doprinose da ne pominjemo i pošto je život pritegao udicu, potražuje svoje zarade. Da bilo ko od njih presavije platne listiće ( ako ih uopšte ima ) i preda izvršitelju odgovorno lice , tj Stevan bi bio na sudu a ne pošteni ili nepošteni Stevan jer se pare ne potražuju od njega kao čoveka nego od firme čiji je zakonski zastupnik. Zna to i Jovana a zašto udeva sebe i svoje relacije u ovu priču i usput nabacuje alko test , to ona valjda zna. Ja da sam Stevan rekla bih , nemoj tako da me braniš molim te.

Ja sam prošla kroz proces prvo molbi a onda tužbi sa svojom firmom za godine neuplaćenih plata i znam koliko je to i teško i gadno ali se samo kod nas kad tražiš i minimalno zaradjeno ili da ti neko vrati dug dodje do toga da tebe treba da bude sramota a ne onoga ko duguje pa tako i razumem trenutak u kome se Todor našao.

neisplaćene plate i doprinosi su opšte mesto nezavisnih medija i generalno nevladinog sektora, to se popravilo tek poslednjih godina/decenija sa malo stabilnijim finansiranjem ali bukvalno svi koji su u tome radili od devedesetih naovamo su u istoj banani kao pomenuti todorovic, primao se minimalac na racun sa pripadajucim prinadleznostima i keš na ruke do dogovorenog iznosa. tako da je broj onih koji će nastradati u starosti izvesno nezanemariv. ko se snašao na trećoj strani - snašao se, ali većina nije uglavnom nesvesna da se sa 65 posao, makar i honorarni, mnogo teže nalazi nego sa 30. cela ova scena je izvor velikih socijalnih nestabilnosti, naravno da je iz te perspektive mnogo lakše bilo završiti fakultet, uzeti diplomu i zabosti neki državni posao i onda čekati pristojnu (za preživljavanje) penziju.

11 hours ago, pt 2.0 said:

Je li to ovaj čovek? (Meni deluje jako fino i okej, doduše prvi put u životu ga gledam).
https://youtu.be/-i6f7Q5MswY?si=BqAAHsMBL3d_O-2U

A Jovana je na FB 25.11. napisala sledeće:
"Ako sam s nekim u životu pojela džak soli, to je Stevan Ristic. Uostalom, to znaju svi koji nas znaju.

Taj čovek je toliko častan i pošten da mi je čak neprijatno da ga branim. Videla sam neki pokušaj hajke na Stevana, ali taj pokušaj ne prolazi alko-test.

Uglavnom, ako Steva umre pre mene, pisaću o njemu najlepše, a do tada, da znate: ko god vam kaže da ga je Stevan nešto zajebao - laže.

U prilogu je slika Steve i mene sa nedavne proslave 35 godina “Vremena”."

To je javno.

Privatno, nisam Jovana, pa neću da pišem.

2 hours ago, Svemir Zeka said:

To je javno.

Što se mene tiče, samo javno eventualno i treba da bude predmet javne diskusije.