Jump to content
IGNORED

Mleko

yolo

Recommended Posts

Posted
Pa, nije gamad, vec otrov. :(
Jasno mi je no me zbunjuje ima li ikakvog procesa koji taj otrov nekako hm, razlaže na neškodljive delove :cry: nisam upratila baš formulu. Šta je to u šargarepi i još čemu pominjanom što deluje na otrov da mu smanjuje kancerogenost
Posted
Jasno mi je no me zbunjuje ima li ikakvog procesa koji taj otrov nekako hm, razlaže na neškodljive delove :cry: nisam upratila baš formulu. Šta je to u šargarepi i još čemu pominjanom što deluje na otrov da mu smanjuje kancerogenost
Koliko sam razumeo, hrana sa tim aflatoksinima nije za konzumaciju. Ne bih rekao da tu ima neke pomoci, da se to moze "iscistiti". Moze da se eliminise uz pomoc prerade (recimo, u ulje), ali to je nesto drugo.
Posted
Radnici u srpskim pivarama obožavaju da se obžderu kuvanog kukuruza, kokica, kačamka i proje pre nego što se ispišaju u vops -_-
no zato takodje tamane sargarepu, celer i persun. Sent from Bender's iPad using Tapatalk
Posted
who ima neku svoju studiju i preporuke.ko zna engleski i želi da pročita 26 strana, može uz keksiće i mleko.
ajde nam prepricaj.Sent from Bender's iPad using Tapatalk
Posted

osim pranja, trebljenja i izbegavanja kontaminirane hrane, slaba vajda od bilo čega drugog.ok da perem kukukurz ali pranje mleka ide malo teže.

Posted
no zato takodje tamane sargarepu, celer i persun.
Ali tek posle pišanja, da nadoknade izgubljenu tečnost i minerale.
Posted
Koliko sam razumeo, hrana sa tim aflatoksinima nije za konzumaciju. Ne bih rekao da tu ima neke pomoci, da se to moze "iscistiti". Moze da se eliminise uz pomoc prerade (recimo, u ulje), ali to je nesto drugo.
Ondak joj :lol:Taman sam se bila poradovala nekim ispravnim nalazima kojekavih tumor markera i pustila mozak na otavu neko vreme. Ipak , teško da ću da bacim lonac sira i kajmaka koji mi je za vikend stigao iz zavičaja. Presećiću čorbom od šargarepe i brkolija -_-
Posted

ako je iz zavičaja a ne iz velike mlekare teško da mu išta fali :)

Posted
teško da ću da bacim lonac sira i kajmaka koji mi je za vikend stigao iz zavičaja.
Pa, to moze da bude sasvim OK (zavisi cim su se kravice ranile).
Posted

Shit, ja jutros tukao jogurt a popodne kokice :(Iskoristio bih priliku da oteram u qrac pola foruma, mozda mi je ovo zadnje vece :(

Posted

jbt ovo s kuruzom potpuno prevazilazi moje kapacitete. praviću se da nisam čuo ništa o ovome.

Posted

niko da prokomentariše ovog ljigavca Ješića koji kao zna koje je mleko kontaminirano ali će nam reći u sredu.jebao ga autlet centar <_<

Posted (edited)

Ovaj deo je zanimljiv.

Zvaničan stav će biti do utorka-srede", napisao je Ješić nešto ranije na svom profilu na Tviteru. Ministarstvo poljoprivrede, kao i Nacionalna organizacija potrošača ranije su saopštili da gornja granica dopuštene koncentracije aflatoksina nije probijena. Pre nekoliko dana sprovedena je vanredna inspekcijska kontrola, koju je sprovelo Ministarstvo poljoprivrede, a pokazano je da je mleko bezbedno za ljudsku upotrebu.
Danas Edited by bergasa19