gospa buba Posted October 15, 2015 Posted October 15, 2015 nista kao tek pomuzeno kozje mleko u espresu aaaaa
Sestre Bronte Posted October 15, 2015 Posted October 15, 2015 Да си на хроно исхрани, притисак би ти био исти а јео би месо to je nemoguće zbog posla kojim se bavim, hrono mogu društvenjaci i tako ti
Pontijak Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 (edited) aaaaa moguce je da je nesto i do tehnike muzenja koza brat mi je lekar pa je moguce imao laku ruku i osecaj za higijenu prilikom muze koza, pre toga sam mislio da kozje mleko ima neki neprijatan miris kad ono nista od toga, ostajem pri svom stavu, nema nista lepseg ujutru od espresa od illy kafe sa malo sveze pomuzenog kozjeg mleka naravno u istarskim brdima, ne u beogradu, zlo i naopako, kakav beograd Edited October 16, 2015 by Pontijak
Haralampije Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 Taj stalski smek o kome drvite je posledica pre svega higijene same stale u kojoj boravi zivotinja a potom i higijene muze.Ako krava,ovca ili koza lezi na gomili balege a pre muze se ne radi (ili se radi ofrlje) pranje vimena -mleko ce uvek imati smek na balegu tj stalu.Ne pomaze ni najmodernija mlekarska tehnologija koja ce ubiti sve bakterije iz mleka ali smek ostaje.Velike farme i ozbiljni proizvodjaci obicno nemaju taj problem.Problem nastaje kad mlekara gro preradjenog mleka sakuplja od malih priozvodjaca koji imaju po par grla (recimo Meggle a ponekad i Imlek za neke proizvode?) a nikad se recimo nije desilo da osetim taj bouquet kod proizvoda Suboticke mlekare koja ima najbolju sirovinu
Pontijak Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 (edited) Taj stalski smek o kome drvite je posledica pre svega higijene same stale u kojoj boravi zivotinja a potom i higijene muze.Ako krava,ovca ili koza lezi na gomili balege a pre muze se ne radi (ili se radi ofrlje) pranje vimena -mleko ce uvek imati smek na balegu tj stalu.Ne pomaze ni najmodernija mlekarska tehnologija koja ce ubiti sve bakterije iz mleka ali smek ostaje.Velike farme i ozbiljni proizvodjaci obicno nemaju taj problem.Problem nastaje kad mlekara gro preradjenog mleka sakuplja od malih priozvodjaca koji imaju po par grla (recimo Meggle a ponekad i Imlek za neke proizvode?) a nikad se recimo nije desilo da osetim taj bouquet kod proizvoda Suboticke mlekare koja ima najbolju sirovinu pa to i ja kazem :D pre 3 decenije mi je brat imao koze u istri, od jutra do mraka lepo skakutale po obroncima, stala bila cista, covek lekar po obrazovanju pa pazio na te detalje, stanje stale, cistocu vimena itd tako da i danas pamtim to tek pomuzeno mleko u espresu, dobro, nesto je i do lokaliteta, pogleda na ucku kroz prozor, illy kafa i tako to ali kako bilo, nista kao espreso sa sveze pomuzenim kozjim mlekom a tek kakav je kozji sir pravio onda, ehhhhh Edited October 16, 2015 by Pontijak
Џеремаја Крстић Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 to je nemoguće zbog posla kojim se bavim, hrono mogu društvenjaci i tako ti Иста ствар и код мене :(
Блок_64 Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 (edited) pa to i ja kazem :D pre 3 decenije mi je brat imao koze u istri, od jutra do mraka lepo skakutale po obroncima, stala bila cista, covek lekar po obrazovanju pa pazio na te detalje, stanje stale, cistocu vimena itd tako da i danas pamtim to tek pomuzeno mleko u espresu, dobro, nesto je i do lokaliteta, pogleda na ucku kroz prozor, illy kafa i tako to ali kako bilo, nista kao espreso sa sveze pomuzenim kozjim mlekom a tek kakav je kozji sir pravio onda, ehhhhh Док не пробамо ништа ти не верујемо. Edited October 16, 2015 by Блок_64
Strucnjak Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 (edited) Srbija da smanji dozvoljeni udeo aflatoksina, ako želi izvoz Mi smo se porodicno vratili na uvozne jogurte i mleka, najvise zbog dece. edit: link Edited November 18, 2015 by Strucnjak
darling Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 necemo da smanjujemo nista. eu ima viskove mleka, a mi cemo izvoziti u rusiju, kinu i ameriku
salerokada Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 Što bi izvozili? Naše mleko je najbolje i sami ćemo ga piti kad već oni neće! <_<
renne Posted December 21, 2021 Posted December 21, 2021 Vraćena granica na strare vrednosti, one originalne od valjda 0.005 Ovi iz eu pritisli i rekli mante više zajebanciju 1
Recommended Posts