DarkAttraktor Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 Ovo je više pitanje za pravnike, ali eto.. .Kako ja moguće da Goran Knežević (ili bilo koji pojedinac koji nije tužilac) podnese prijavu za uznemiravanje javnosti ?i mene zanima kako.
Аврам Гојић Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 svaka osoba može da uputi krivičnu prijavu tužilaštvu, koje onda dalje postupa po njoj ukoliko ima elemenata krivične odgovornosti.
banatjanin Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 mislim, potpuno je u temi Tražim pouzdanog domaćina sa pouzdanom kravom9. октобар 2013. у 17:45Briga me šta vam jedu krave, koliko mlečne masti, proteina, bifidus kultura i aflatoksina vam sadrži mleko, nisam tehnolog niti ću to postati. Imam jednu sasvim malu i običnu želju:Pokušavam kefirnu kulturu da održim u životu.Samo da vam kažem kao profesor književnosti i nepopravljiva plavuša, da kojih sam zaključaka došla u protekle dve godine od kad ih posedujem.1. Kefirne gljivice koje sam dala svojim prijateljima u Rumuniji (EU) se 300% brže razvijaju tamo u njihovom mleku, nego ovde u ovom našem.2. U mleku Subotičke mlekare i Imleka kefirne kulture sasvim dobro preživljavaju, ali ne napreduju vidljivo3. U mleku Meggle-a s Idejine akcije sam uspela 99% da ubijem svoje gljivice. (******se i vi i vaše mleko)4. Pravi kefir (dakle taj sa mehurićima, blago fermentisan) sam uspela da dobijem ISKLJUČIVO od mleka sa pijace. Gljivice su mi se vidno ,,popravile" već za samo dve prilike, prvi put da nisam dobila kiselo mleko nalik na kefir, nego pravi, pravi.... <3 <3 <3Tako, da, da: tražim pouzdanog domaćina sa pouzdanom kravom, ne planiram da kupujem više mleko u radnji.
gospa buba Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 mislim, potpuno je u temimislim, zena prirodno ume u experiment
Filipenko Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 :Hail:Ješić u svom elementu. Šteta što je u DS-u.
ficfiric Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Pa to smo rekli ovde jos zimus, vratice se granica na 0.05 cim pojedemo ovaj zarazeni kukuruz.
banecare1 Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 mislim, potpuno je u temikefirne gljivice :0.6:bio sam pre par nedelja sa mojim rusima po najvecim mlekarama u srbiji i bosni. bas sa gljivicama je bio cirkus...ovi moji nisu verovali kad su culi da se sarajevski kefir jos uvek proizvodi iz kefirnih gljivica svercovanih pre cca 40 godina iz sssr-a...true story
darling Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 kako se to odrzalo u ratu? jel prestajala proizvodnja?
banecare1 Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 kako se to odrzalo u ratu? jel prestajala proizvodnja?proizvodnja je verovatno prestajala, ali kazu mi da su cuvali gljivice kao nacionalno blago. prica iz sarajevske mlekare da je neko doneo gljivice iz sssr-a 70ih. svoj soj su dobili bgd, zg i sa. hrvatima i srbima su ubrzo gljivice riknule, a sarajevski kefir je postao jugoslovenski brend posto su ih samo bosanci odrzali u zivotu. kada sam pricao sa caletom o tome rece mi da je niegov poznanik doneo te gljivice, zaboravio sam ime, zapamtio sam samo da je bio direktor sarajevskog upi-ja. rusi sokirani cirkali vintage kefir, jedna od brojnih dogodovstina sa putesestvija po zavicaju kolege.
ivy Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 (edited) proizvodnja je verovatno prestajala, ali kazu mi da su cuvali gljivice kao nacionalno blago. prica iz sarajevske mlekare da je neko doneo gljivice iz sssr-a 70ih. svoj soj su dobili bgd, zg i sa. hrvatima i srbima su ubrzo gljivice riknule, a sarajevski kefir je postao jugoslovenski brend posto su ih samo bosanci odrzali u zivotu. kada sam pricao sa caletom o tome rece mi da je niegov poznanik doneo te gljivice, zaboravio sam ime, zapamtio sam samo da je bio direktor sarajevskog upi-ja. rusi sokirani cirkali vintage kefir, jedna od brojnih dogodovstina sa putesestvija po zavicaju kolege. :Hail:a sta rade sa viskom,tj sa onima sto se namnoze?misim to se na tu industrijsku kolicinu industrijski i mnoziedit-sad sam shvatila da to verovatni nisu ova kefirna zrnca kao sto imamo po kucama ili ipak jesu? Edited October 29, 2013 by ivy
banecare1 Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 :Hail:a sta rade sa viskom,tj sa onima sto se namnoze?misim to se na tu industrijsku kolicinu industrijski i mnoziedit-sad sam shvatila da to verovatni nisu ova kefirna zrnca kao sto imamo po kucama ili ipak jesu? sorry ivy, na zalost nisam tehnolog da objasnim. mislim da su ista zrnca, razlika sada i pre 40 godina je valjda sto je tada prepreka za legalan uvoz bio patent, pa se moralo ici na sverc...ne znam te detalje, da ne lupam. mogu da pitam ove moje tehnologe za par meseci kada mi se prisljamce na posetama po kineskim mlekarama.
Recommended Posts