October 2, 201410 yr Ne znam sta je falilo sistemu od 3 boda za svaku pobedu i jednim za poraz od 3-2 koji se ne oduzima onome ko pobedi tim rezultatom. Tako i dalje ekipe imaju motivaciju da se bore za svaki set, a iako i tako postoji teoretska mogucnost da neko sa manje pobeda ima vise bodova (kao sto uostalom postoji i u fudbalu), u svakom slucaju je mnogo manje izvesna nego ovako. Moglo bi da se namešta tako,zar ne?
October 2, 201410 yr Moze da se namesta i ovako kako je sada, moze u prakticno svakom sistemu bodovanja, cak i kad za poraz ne dobijas nikakve bodove. Set kolicnik, poen kolicnik, gol razlika, sve to uvek moze da se namesti ako se to zeli. Jedino sto ovaj sistem ima i tu ogromnu manu o kojoj pricamo a koju drugi nemaju, a to je da neko s manje pobeda jako lako moze da ima vise bodova od nekog s vise pobeda.
October 3, 201410 yr Brakočevićka je zbog povrede (rame valjda) propustila veći deo priprema. Ali tu je "mala" Tijana koja je odličbo menja. I da, udala se. :D
October 3, 201410 yr Moze da se namesta i ovako kako je sada, moze u prakticno svakom sistemu bodovanja, cak i kad za poraz ne dobijas nikakve bodove. Set kolicnik, poen kolicnik, gol razlika, sve to uvek moze da se namesti ako se to zeli. Jedino sto ovaj sistem ima i tu ogromnu manu o kojoj pricamo a koju drugi nemaju, a to je da neko s manje pobeda jako lako moze da ima vise bodova od nekog s vise pobeda. Mana sistema koji predlazes je sto onda ekipu koja pobedjuje nista ne bi kostalo da pusti dva seta i tako pokloni nekom drugom bod. Po sadasnjem sistemu to nije moguce. I nije dobro u bilo kom sportu da se deli razlicit broj ukupnih bodova po mecu. Svaki mec po tri boda. A moze se diskutovati da li ta tri boda deliti na 2+1 ili ne. Izuzeci mogu da budu kao u fudbalu, gde su kod neresenog rezultata oba tima "kaznjena" i osvajaju po bod, odnosno zbirno dva umesto tri. Ali se ne sme niposto ostaviti suprotno tj. to sto predlazes. Eto, da se jednom i sa tobom ne složim :D
October 3, 201410 yr :D Meni je ovo situacija biranja "manjeg zla" (a i u ovom slucaju ekipa kojoj su dovoljna 2 boda moze da pusti nekog kome treba bod). Mnogo mi je veci problem od toga sto postoji mogucnost da neko pusti 2 seta (sto je krsenje pravila i treba da bude strogo kaznjeno) to sto pravila dozvoljavaju da neko sa manje pobeda ima vise bodova. To ama bas nikako ne moze da bude fer.
October 5, 201410 yr i protiv ruskinja glavna kvaka u lošem prijemu + maja je imala dosta loših rešenja. usput, ima li ko da mi objasni 4. loptu na 21/17 u trećem?
October 5, 201410 yr Trebalo nam je samo dva seta da uzmemo protiv Ruskinja a glatko smo pukli 0-3 Vreme je da Terzic ode dosadio je i bogu i narodu. Edited October 5, 201410 yr by Cash
October 5, 201410 yr cak i kad smo najjaci bili...Istina.Ali tada smo imali vanserijskog tehničara i korektore...