November 28, 20241 yr Prvi put čujem za ovaj festival, pretpostavljam (zbog naziva) da mu je Dzoni Štulić kurator?
November 28, 20241 yr 1 hour ago, Jeremija said: Prvi put čujem za ovaj festival, pretpostavljam (zbog naziva) da mu je Dzoni Štulić kurator? Festival autorskog filma tebi nepoznat? Baš si me iznenadio sad... pa tu je od 90-ih, možda ima i 30 godina. Bukvalno najbolje što gledamo godinama, a bez pompe...
November 28, 20241 yr 4 hours ago, pt 2.0 said: Festival autorskog filma tebi nepoznat? Baš si me iznenadio sad... pa tu je od 90-ih, možda ima i 30 godina. Bukvalno najbolje što gledamo godinama, a bez pompe... Znam, još tamo negde devedeset pete sam u okviru festivala gledao The Snapper u Domu Omladine. Hteo sam malo da se našalim, ko je razumeo, razumeo je...
December 2, 20241 yr Uspela sam sinoc da pogledam The New Year That Never Came. Pun DKC, aplauz x 2, zvizduci... Film je odlican. Prikazana je na vrlo suptilan, ali realistican nacin atmosfera Bukuresta decembra '89. Zivot obicnih ljudi i njihove strepnje i borbe. Pripreme za praznike kojima se niko osim dece ne raduje, svi slusaju vesti i iscekuju. U vazduhu nesto struji i kao da su svi na iglama. Gluma je dobra, ima puno likova, kao i njihove frizure, kostimi, ali i enterijeri - prava slika tog vremena. Poslednjih desetak minuta radnje uz Bolero (Ravel). Izvrsno. Gledala sam na zatvaranju Hard Truths, nista posebno. Inace je rumunski film pokupio vecinu nagrada na festivalu.
December 2, 20241 yr On 20. 11. 2024. at 12:36, Shan Jan said: Dajte predlog za neki sa srecnim happy endom, ubise vam ove liste sa depresijom. Ne znam da li će ići na redovan repertoar (čitaj par dana u DKC-u i kolarcu), ali recimo da Crni pas i Milost imaju srećan kraj. Pa čak i Pokrov na neki način ima srećan kraj, ako ti ne smetaju scene u kojima se pokazuju ljudska tela u stanju raspadanja. Plus Vinsent Kasel daje nadu da ćemo u 58-oj moći da nabacimo trbušnjake, nikad nije kasno. Ako nisi gledao Anoru na slobodnoj zoni pogledaj to u bioskopima.
December 3, 20241 yr Jel gledao neko premijeru Sunca ovog mladog reditelja iz Leskovca? Gledao sam neke njegove kratke filmove, delovao mi je baš osvežavajuće talentovano. Vidim i da je scenario pisao, nislio sam da kod nas to više ne postoji.
November 11, 2025Nov 11 Premijere domaćih filmova na FAF-u 2025.Kako je ovde tako zeleno?, r. Nikola Ležaić Vetre, pričaj sa mnom, r. Stefan ĐorđevićYugo Florida, r. Vladimir TagićLinije želje, r. Dane KomljenMačiji krik, r. Sanja ŽivkovićSorella di Clausura, r. Ivana Mladenović
November 22, 2025Nov 22 Idete li na FAF, šta se gleda? Program je fenomenalan, s obzirom da se festival jelte održava u gerilskim uslovima i bez ikakve finansijske pomoći grada/države. Ima bar 15 filmova koje bih rado overio, moraću to da skrešem na 5-6...
November 22, 2025Nov 22 Na prvu loptu ovu Mađaricu- Tihu Prijateljicu, ovog Norvežanina što sneva- čisto da vidim je li zasrao triologiju, Brazilca- Tajnog Agenta obavezno, Francuza- Sirata i... dosta treba u životu i druge stvari raditi. Ganjati žene, drogirati se...ne na fafu, naravno. Mada...
November 25, 2025Nov 25 Ja za sad stigao da overim samo DJ Ahmeta, prilično šablonska Romeo&Julija postavka smeštena u makedonsko selo, ali glumci/naturščici su fenomenalni, odlično je snimljeno, muzika je super i humor je sjajno pogođen, pa je film kao celina ekstremno simpatičan. Bilo je i suza i smeha i gromoglasnog aplauza na kraju.
November 25, 2025Nov 25 Pogledala Kako je ovde tako zeleno i Jedan obican incident, dobri su filmovi. Jos cu Tajnog agenta, ako stignem i Senku moga oca. Vetre, pricaj sa mnom planiram kad udje u bioskop, to ce se valjda desiti uskoro..
November 28, 2025Nov 28 Imam kartu za Sirat danas u 16:30 (Dom sindikata) koja će izvesno propasti, ako neko hoće nek se javi na PP da mu prosledim mejlom. Nije neko mesto (prvi red).Vidim da ga masovno hvale kao najbolji film festivala i vrlo imerzivan bioskopski doživljaj. Nažalost nisam uspeo da ga uklopim, nadam se da će kad-tad ući i u redovnu distribuciju.
November 28, 2025Nov 28 On 25. 11. 2025. at 17:07, Stela said:Vetre, pricaj sa mnom planiram kad udje u bioskop, to ce se valjda desiti uskoro..U januaru, reče producentkinja na Q&A-u juče.Film je duboko ličan, topao, intiman. Taj hibridni, poludokumentarni fazon sa tek skiciranim scenarijem nije baš moja šolja čaja, ali ovo mi se dopalo + ima jednu od impresivnijih psećih rola koje pamtim.
November 28, 2025Nov 28 Tajni agent odlican. Kakvo otvaranje filma, pocetak mi je bolji od kraja, pocetak je film u filmu. Likovi oblikovani i odglumljeni na nivou, izuzetno izrazajni. Karneval kao radost i zivot nasuprot cega se desava progon i smrt..Divne boje i muzika, vremeplov u sedamdesete..