Jeremija Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 Prvi put čujem za ovaj festival, pretpostavljam (zbog naziva) da mu je Dzoni Štulić kurator?
pt 2.0 Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 1 hour ago, Jeremija said: Prvi put čujem za ovaj festival, pretpostavljam (zbog naziva) da mu je Dzoni Štulić kurator? Festival autorskog filma tebi nepoznat? Baš si me iznenadio sad... pa tu je od 90-ih, možda ima i 30 godina. Bukvalno najbolje što gledamo godinama, a bez pompe... 1
Jeremija Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 4 hours ago, pt 2.0 said: Festival autorskog filma tebi nepoznat? Baš si me iznenadio sad... pa tu je od 90-ih, možda ima i 30 godina. Bukvalno najbolje što gledamo godinama, a bez pompe... Znam, još tamo negde devedeset pete sam u okviru festivala gledao The Snapper u Domu Omladine. Hteo sam malo da se našalim, ko je razumeo, razumeo je... 1
Stela Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Uspela sam sinoc da pogledam The New Year That Never Came. Pun DKC, aplauz x 2, zvizduci... Film je odlican. Prikazana je na vrlo suptilan, ali realistican nacin atmosfera Bukuresta decembra '89. Zivot obicnih ljudi i njihove strepnje i borbe. Pripreme za praznike kojima se niko osim dece ne raduje, svi slusaju vesti i iscekuju. U vazduhu nesto struji i kao da su svi na iglama. Gluma je dobra, ima puno likova, kao i njihove frizure, kostimi, ali i enterijeri - prava slika tog vremena. Poslednjih desetak minuta radnje uz Bolero (Ravel). Izvrsno. Gledala sam na zatvaranju Hard Truths, nista posebno. Inace je rumunski film pokupio vecinu nagrada na festivalu. 1 1
reg Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 On 20. 11. 2024. at 12:36, Shan Jan said: Dajte predlog za neki sa srecnim happy endom, ubise vam ove liste sa depresijom. Ne znam da li će ići na redovan repertoar (čitaj par dana u DKC-u i kolarcu), ali recimo da Crni pas i Milost imaju srećan kraj. Pa čak i Pokrov na neki način ima srećan kraj, ako ti ne smetaju scene u kojima se pokazuju ljudska tela u stanju raspadanja. Plus Vinsent Kasel daje nadu da ćemo u 58-oj moći da nabacimo trbušnjake, nikad nije kasno. Ako nisi gledao Anoru na slobodnoj zoni pogledaj to u bioskopima. 1
kralj Posted December 3, 2024 Posted December 3, 2024 Jel gledao neko premijeru Sunca ovog mladog reditelja iz Leskovca? Gledao sam neke njegove kratke filmove, delovao mi je baš osvežavajuće talentovano. Vidim i da je scenario pisao, nislio sam da kod nas to više ne postoji.
Recommended Posts