Jump to content
IGNORED

FAF

notenoughreasonsforclaire

Recommended Posts

Posted

Prvi put čujem za ovaj festival, pretpostavljam (zbog naziva) da mu je Dzoni Štulić kurator?

Posted
1 hour ago, Jeremija said:

Prvi put čujem za ovaj festival, pretpostavljam (zbog naziva) da mu je Dzoni Štulić kurator?

Festival autorskog filma tebi nepoznat?
Baš si me iznenadio sad... pa tu je od 90-ih, možda ima i 30 godina. Bukvalno najbolje što gledamo godinama, a bez pompe...

• +1 1
Posted
4 hours ago, pt 2.0 said:

Festival autorskog filma tebi nepoznat?
Baš si me iznenadio sad... pa tu je od 90-ih, možda ima i 30 godina. Bukvalno najbolje što gledamo godinama, a bez pompe...

Znam, još tamo negde devedeset pete sam u okviru festivala gledao The Snapper u Domu Omladine.

Hteo sam malo da se našalim, ko je razumeo, razumeo je...

• +1 1
Posted

Uspela sam sinoc da pogledam The New Year That Never Came. Pun DKC, aplauz x 2, zvizduci...

Film je odlican. 

Prikazana je na vrlo suptilan, ali realistican nacin atmosfera Bukuresta decembra '89. Zivot obicnih ljudi i njihove strepnje i borbe. Pripreme za praznike kojima se niko osim dece ne raduje, svi slusaju vesti i iscekuju. U vazduhu nesto struji i kao da su svi na iglama.

Gluma je dobra, ima puno likova, kao i njihove frizure, kostimi, ali i enterijeri - prava slika tog vremena.

Poslednjih desetak minuta radnje uz Bolero (Ravel). Izvrsno.

Gledala sam na zatvaranju Hard Truths, nista posebno.

Inace je rumunski film pokupio vecinu nagrada na festivalu.

• Wub 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
On 20. 11. 2024. at 12:36, Shan Jan said:

Dajte predlog za neki sa srecnim happy endom, ubise vam ove liste sa depresijom.

Ne znam da li će ići na redovan repertoar (čitaj par dana u DKC-u i kolarcu), ali recimo da Crni pas i Milost imaju srećan kraj. Pa čak i Pokrov na neki način ima srećan kraj, ako ti ne smetaju scene u kojima se pokazuju ljudska tela u stanju raspadanja. Plus Vinsent Kasel daje nadu da ćemo u 58-oj moći da nabacimo trbušnjake, nikad nije kasno.

Ako nisi gledao Anoru na slobodnoj zoni pogledaj to u bioskopima.

• Hvala 1
Posted

Jel gledao neko premijeru Sunca ovog mladog reditelja iz Leskovca? Gledao sam neke njegove kratke filmove, delovao mi je baš osvežavajuće talentovano. Vidim i da je scenario pisao, nislio sam da kod nas to više ne postoji.