Micko8 Posted October 4, 2021 Posted October 4, 2021 (edited) Covek je nastupao za crnogorsku reprezentaciju. Oni jesu bili deo tima , imali su svoje role u ekipi ali nisu bili vodeci igraci nasih reprezentacija koje su osvajale medalje, ne moze to da se poredi sa Radjom,Kukocem,Petrovicem,Cosicem itd, njihovim doprinosom u osvajanju medalja. Edited October 4, 2021 by Micko8
salerokada Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 Nema to veze sa tim ko je bio vodeći igrač kada, već što su ostale države istupile iz Jugoslavije i Srbija je pravni naslednik. Prosto i jednostavno.
kralj Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 Nije to naročito bitno, te titule će da prisvajaju svi koji su u njima učestvovali, a šta će da piše po vikipediji, vrlo važno (mada se nadam i da će tu pisati SFRJ, SRJ, SCG). Ne gradi se sportska tradicija na temeljima Dejtonskog sporazuma nego na pripremama i utakmicama. U tom smislu je onih 250 stepenika deset puta relevantnije od svih birokratskih bajpas dovijanja da se napravi neki, u svakom slučaju, nepostojeći kontinuitet. 1
salerokada Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 Kako nepostojeći kontinuitet kada smo mi u svim pojavnim oblicima nastavili da osvajamo medalje (delimično uz Sloveniju). Slažem se da medalje pre svega pripadaju igračima koji su nastupali u tim selekcijama.
Milošica Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 Realno, drugom polovinom 80ih i početkom 90ih dva najbolja igrača su bili Hrvati.
kralj Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 9 minutes ago, salerokada said: Kako nepostojeći kontinuitet kada smo mi u svim pojavnim oblicima nastavili da osvajamo medalje (delimično uz Sloveniju). Slažem se da medalje pre svega pripadaju igračima koji su nastupali u tim selekcijama. Hrvati su osvojili medalje 1992, 1993, 1994, 1995.
salerokada Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 Poslednja pre četvrt veka. O tome ti pričam.
BWA Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 16 minutes ago, Milošica said: Realno, drugom polovinom 80ih i početkom 90ih dva najbolja igrača su bili Hrvati. Na poziciji beka i krila, jesu.
Filozof manijak Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 a centra? Ko je po vama u to doba bio bolji, Rađa ili Divac?
goofs Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 Za Radju i Divca mozda i mozes da udjes u neku polemiku ko je bolji, ali Drazen i Kukoc nisu imali konkurenciju medju srpskim igracima. 4
kralj Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 Mrtva trka, Divac je bio redovan u petorkama šampionata, al kad se setim šta mu je Rađa radio u H2H. Obojica su svakako bili avangarda za centarsku poziciju. I usput su se nenormalno dopunjavali.
Milošica Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 (edited) 8 minutes ago, BWA said: Na poziciji beka i krila, jesu. Ne znam druže, meni su Dražen i Kukoč najbolji neaktivni Ex-You igrači u poslednjih 35-40 godina. Što se Divca i Rađe tiče, jako zajebano poređenje. Zavisi šta vam treba u ekipi. Deluje mi da je Rađa bio pouzdaniji a Divac raznovrsniji. Edited October 5, 2021 by Milošica
BWA Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 4 minutes ago, Filozof manijak said: a centra? Ko je po vama u to doba bio bolji, Rađa ili Divac? Divac definitivno. Dile je bio klikeraš, za svoju poziciju odličan šuter za 3 poena, vrhunska kontrola lopte za njegovu visinu, mogao si da ga koristiš maltene kao pleja u nekim situacijama.
BWA Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 1 minute ago, Milošica said: Ne znam druže, meni su Dražen i Kukoč najbolji neaktivni Ex-You igrači u poslednjih 35-40 godina. Što se Divca i Rađe tiče, jako zajebano poređenje. Zavisi šta vam treba u ekipi. Deluje mi da je Rađa bio pouzdaniji a Divac raznovrsniji. Na Kukoča i Dražena sam i mislio.
Milošica Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 Pa znam, ali ja kažem generalno najbolji, a ne samo na svojim pozicijama. A možda si i ti zapravo to mislio
Recommended Posts